Jak se česká pravice rozhodla nevyhrát volby

Po nedávných volbách na Slovensku prohlásil premiér Nečas, že pro českou pravici může být slovenský příklad velmi výraznou lekcí a poučením.Slovenská vláda podle něho vrhla voliče sama do náruče Ficovy sociální demokracie.

Na začátku probíhající schůze poslanecké sněmovny padlo několik návrhů k zařazení nových bodů k projednávání sněmovnou.Většinu jich navrhovala opozice. Nejsem v žádném případě fanoušek pánů Sobotky,Zaorálka, Ratha či dokonce Filipa, ale také bych uvítala odpovědi na řadu jimi položených otázek.

Určitě by mě zajímalo, jak to je se smlouvami na software na Drábkově ministerstvu a za co dostali jeho náměstci statisícové odměny, když nový systém v podstatě nefunguje.
Také by mě zajímalo, jak to ve skutečnosti vypadá s čerpáním fondů EU, nejen na Dobešově ministerstvu, který už do problematiky zasvětil šest vedoucích odboru pro čerpání fondů během svého působení a sedmého hledá (je vidět, že je personalista a manažer na svém místě...), ale i na ostatních ministerstvech (plechové krabice -  jakých barev se ještě dočkáme...?).

Ráda bych se dozvěděla i něco více o situaci na Pozemkovém fondu, kde jsou na tom tak špatně, že si musí platit dvacetiletou poradkyni i s její matkou.A hospodaření fondu by také stálo za to "provětrat".

Poslanci koalice hlasovali v jednom šiku a všechny návrhy opozice na rozšíření programu zamítli. Zřejmě aby měli více času na schvalování dalších zákonů, z nichž pomalu každý druhý je paskvil, na který doplácejí všichni, jen ne oni.
Na ministerstvech se v době, kdy vláda vyžaduje úspory a šetření, rozdávají statisícové odměny - rekordman byl zřejmě John, který je zdůvodnil tím, že je třeba je rozdat, protože v budoucnu na ně nebude...Kdyby všichni ti odměnění náměstci a pracovníci na ministerstvech a ve vládě odvedli práci odpovídající odměnám, dávno by tu už žádná krize nebyla a neřešilo by se nesmyslné škrtání čehokoli a zvyšování daní.Jinak, pane premiére Nečasi, "dřít jako kůň" nestačí - když je ten kůň špatný, stejně Pardubickou nevyhraje, i když se sedře. Skončí akorát v salámu.
Ode mne už ŽÁDNÁ z nynějších parlamentních stran hlas ve volbách nedostane.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jana Javorková | čtvrtek 15.3.2012 7:08 | karma článku: 33,68 | přečteno: 1907x
  • Další články autora

Jana Javorková

Když dva dělají totéž...

21.3.2012 v 7:52 | Karma: 19,16

Jana Javorková

Ano, jsem "Eurofobka"

18.2.2012 v 11:46 | Karma: 35,46

Jana Javorková

Halíkovi "Eurohujeři"

16.2.2012 v 6:59 | Karma: 43,98