Ano, jsem "Eurofobka"

Tento blog vznikl jako reakce na některé výpady v diskuzi u mého předešlého článku, kde jsem byla mimo jiné označena i za Klausovu Eurofobku.

Evropská unie zdůrazňovala při rozšiřování, že všechny členské státy jsou si v ní rovny, mají stejná práva a povinnosti. Ale nikdy to nebyla pravda.

Od začátku například platila nerovnost pracovních příležitostí občanů nových států EU. Od začátku platí nerovnoměrná dotační zemědělská politika, která se v kombinaci s kvotací některých komodit podílí na stavu našeho zemědělství. Mimo jiné dovážíme polovinu vepřového masa, stavy prasat jsou nejnižší od roku 1921. Je to důsledek rozdílných dotací mezi živočišnou a rostlinnou výrobou.

Na základě směrnice EU jsme letos vrátili do Polska a Maďarska 2,7 milionu vajec. Ne proto, že jsou závadná, ale pocházejí z menších klecí, než si vymyslela EU.

Důsledek - titulek z dnešního tisku: Nedostatek vajec v Česku šroubuje jejich cenu vzhůru.

EU nutí všechny šetřit, ale vymýšlí nesmyslné funkce prezidenta a vysoké představitelky pro zahraniční záležitosti (kdo zná jména Herman Van Rompuy a Catherine Ashton?).
Začátkem každého měsíce se do čtvrtka úřaduje ve Štrasburku, zbytek měsíce v Bruselu.

A tam poté řeší otázky sušených švestek a pitné vody

(více zde: http://javorkova.blog.idnes.cz/c/241088/Jeste-ze-mame-tu-Evropskou-unii.html).  
Tento nesmyslný přesun se uskutečňuje dvanáctkrát do roka, stojí daňové poplatníky v přepočtu 6 miliard korun...
Každého půl roku se mění předsednictví EU, tato hra na demokracii stojí postiženou zemi nemalé peníze, ale nic nepřináší, vše stejně rozhoduje "Merkozy".
Ano, jsem Eurofobka.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jana Javorková | sobota 18.2.2012 11:46 | karma článku: 35,46 | přečteno: 1589x