Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A to ještě není zdaleka všechno. Pohromou stromů bývají developerské projekty. Nejen ty u nás, kde často padnou desítky stromů na oltář parkovišť a betonu, ale nejkřiklavější z poslední doby je projekt nejvyšších představitelů Dubaje z r. 2010. Tehdy byl plán ambiciózní - "osadíme poušť milionem stromů". Člověk by tipoval, že zašly na horko. Ne tak docela. Čtyři roky skutečně sazenice dobře prospívaly, byla dokonce vybudována závlaha - pak se pozemky předaly holdingu developerů, který na tom místě dvakrát po sobě naplánoval velké nákupní centrum. Ani jedno se nepostavilo. Ale těm stromům nedopřáli ani ty potřebné zbylé tři roky, aby byly schopné přežít přesazení na trvalé místo. Zahradníci, co se o ně starali plakali, ale nepustili je k nim. Dnes je z lesní školky obří hřbitov (odkaz: http://6b.cz/80Qk). Jsem z papírenské rodiny a bolí mě, když vidím, jak se s papírem a potažmo stromy nakládá. Kdyby nebylo vynálezu papíru, nebyl by vynalezen ani knihtisk, a ještě stále by možná mniši nejdůležitější knihy opisovali ručně po klášterech... A výkup starého papíru? Vyrobit nový ze starého je dnes dražší, je ho přebytek a nízké výkupní ceny nikoho nemotivují. Děti dostávají snadněji peníze formou kapesného. Dobře jsi to napsala Jarko, vtipně a trefně, ale bohužel, není to dobré, jako mnoho věcí dnes. Zdravím. R^R^

0 0
možnosti

Je to problem s papirem.

Druhy domov mame v jednom zapadoceskem mestecku a kousek pod nami ubytovava jisty majitel zabavnich podniku sve poddane. netusim zda je vubec nejak plati, ale manzelka jim vzdy da nejake starsi obleceni. obcas si prijde nektery pujcit stokorunu a drive si vzdy prisli pro stare noviny ktere za ktere pak nekde dostali nejake penize. Asi pred rokem pak oznamili ze papir uz nechteji, ze se jim to nevyplati.

1 0
možnosti

Vůbec nevím jestli ještě školní děti nosí papír do sběru...

Na jedné straně spotřeba papíru pribýva, na druhé ubývá, dnes už se málokdy píšou dopisy, i faktury jdou mailem, jízdenky - místenky... tak alespoň tak...

Měj se hezky, Jarko, hlavně zdraví!

0 0
možnosti

Ale u nas nabizeji drogerie ctyrcrstvovy zarucene recyklovany tolaetni papir.

A urady uz dlouho zasilaji sva sdeleni na recyklovanem papiru. Vlastne uz v minulem stoleti jsme kvuli tomu museli koupit nove kopirky, a ze jich bylo.

0 0
možnosti

J19a97n 52M38a89r60e81k

31. 8. 2021 22:56

Předpokládám, že ten recyklovaný toaletní papír nejdřív vyčiistí.

0 0
možnosti

Nezbývá než věřit, že se něco jednoho krásného dne změní R^

0 0
možnosti

J73a90n 12M92a67r15e43k

31. 8. 2021 16:14

"...nabízejí co nepotřebuji..." píšeš..pravdu díš, protože na to co potřebuješ nemusí být reklama. Chleba si koupíš, i když reklama nebude. (jako za socializmu). Co se týčr komjputoru a spotřebě papíru...máš naprostou pravdu. V podniku, kde jsem pracoval po 23 let a kde v engineering departmentu nás pracovalo asi 18 jsme měli sekretářku na 4 dny v týdnu po šesti hodinách. Měla psací stroj který 'vzal' i spread sheet. Pak zavedli kompjutor a měli jsme tam DVĚ sekretážky na plný úvazek. Kdejaký kecálek se ukazoval úžasnými nápady, které naplácal do diktafonu a chudinky děvy psaly a psaly zprávy, které pak NIKDO NEČETL. Jo to je to jedenadvacáté století, který si mnozí tak pochvalují. Jinak karma!!!!

0 0
možnosti
  • Počet článků 143
  • Celková karma 12,38
  • Průměrná čtenost 441x
Píšu blbě, ale píšu ráda. Navíc jsem politicky nekorektní, nevlastním chytrý telefon, a v důchodu mám tolik času, že absolutně nic nestíhám.

Seznam rubrik