Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Když se Šípková Růženka probudila...

Zpravodajství televizní stanice Al Jazeera, 14. listopadu 2045. Aktuality dne: Bývalý vévoda ze Sussexu (a.k.a. princ Harry) a jeho druhá manželka se ucházejí o pozice údržbáře / uklízečky ve Westminsterské mešitě.

Obě místa se uvolnila poté, co jejich držitelé hrubě porušili zákon šaría, a proto jim byly uříznuty hlavy. Pokud se za petenty přimluví správce mešity, Bill ibn Windsor, islámský koncil Spojeného evropského kalifátu jejich žádosti pravděpodobně vyhoví.

Kdesi jinde: Pokusné zrušení maturitních zkoušek se setkalo s nadšením, zejména z řad studentů. A jelikož systém domácího školení přinesl nad očekávání dobré výsledky, je v plánu v něm pokračovat i nadále. Rodiče si tak osvěží znalost vybraných slov, připomenou si slovo "odmocnina," a stresovaní studenti lépe zvládnou napětí, přivozené dvacátou pátou vlnou koronaviru. Tradiční maturitu nahradí online test ve formě otázek s možností výběru z několika odpovědí, k jehož úspěšnému zvládnutí je třeba dosáhnout minimálně 50% bodů. Tato moderní zkouška dospělosti, konající se každoročně dva dny po ukončení ramadánu, bude pro studenty ženského pohlaví dobrovolná.

Kdesi ještě jinde: Nedávno ratifikovaná vyhláška o svobodě očkování vzbuzuje vážné obavy mezi zdravotním personálem. Rychle se šířící pandemie neštovic hrozí zahlcením veřejných nemocničních zařízení, a covidem zdecimované zdravotnictví postrádá potřebné kapacity se o pacienty postarat. Ve snaze zabránit humanitární a ekonomické krizi se vedení Mezinárodní univerzity Plzeň (MUP) rozhodlo zkrátit kurzy vzdělání pro lékaře a sestry na jeden rok.

Kdesi úplně jinde, na pískovišti: Mamí, mamí, ta infidelka bez hidžábu mi bourá bábovičky. Ať ji tatínek nechá ukamenovat! To on přece může, když je ministrem vnitra.

Kdesi úplně jinde, vedle pískoviště: Už ses, vole, dal vočkovat proti těm nešťovicům? To je zas ňákej fejk ňús, vole, kterym nás chtěj vystrašit! Jenže já jim ty kecy nežeru. A hele vole, támdle se šine Mohamed. To víš, že si jeho staříci pořídili franšízingovej cateringovej byznys? Hej, Mohi, my zrovna dem do Mekáče na halal. Nechceš jít s náma, vole?

Kdesi úplně jinde, na lavičce v parku: Hele kámo, slyšels, že z vily Milada udělali letní sídlo duchovního vůdce ajatolláha Akbarzadeho? Do Lán to je prej pro něj moc daleko. Jó, to byly časy, když jsme tam squatovali... Tak čau, já se valím nechat očipovat; to je teď pro občany po šedesátce povinný, kdyby se náhodou ztratili.

Kdesi, za desatero oceány: Politická scéna utrpěla nenahraditelnou ztrátu poté, co Lady Gaga rezignovala na funkci prezidentky Svazu Severoamerických Socialistických Republik. Na výběru nástupce z řad kandidátů, splňujících požadované vlastnosti a přísná pravidla politické korektnosti, se pilně pracuje. Jaká to skvělá příležitost k ukázce solidarity a bratrství mezi spřátelenými národy! Na počest nového vůdce SSSR se z Letné vyhodí zubem času nahlodaný Metronom, a jeho místo zaujme nikoliv chobotnice, ale socha popového umělce Michaela Jacksona. V nadživotní velikosti.

Kdesi, za devatero horami: Neustále rozvíjená technologie rozpoznávání obličeje zaznamenala další úspěch v boji proti kriminalitě. Během fotbalového utkání objevila policie v hledišti stadiónu třicet osob, stíhaných za neplacení alimentů, a pět obviněných z daňových podvodů. Tři falešně identifikovaní obdrželi omluvu a kompenzaci, jejíž přesnou částku se nepodařilo zjistit.

Kdesi, za sedmero řekami: Ve Stutthbadu skončil soudní proces s vedoucím projektu, zodpovědným za zřícení nedalekého dálničního mostu. Rozsudek - trest odnětí svobody na pět měsíců, plus padesát hodin veřejně prospěšných prací - sice vzbudil rozhořčené protesty příbuzných obětí katastrofy, avšak následná demonstrace byla, za pomoci vodního děla a slzného plynu, rychle rozehnána.

Na to, že předsedající soudce poznal v obžalovaném svého někdejšího kamaráda z MUP, ve stejné době tam studujícího civilní inženýrství, se přišlo teprve až později. 

Autor: Jarka Jarvis | neděle 14.11.2021 16:00 | karma článku: 18,39 | přečteno: 408x
  • Další články autora

Jarka Jarvis

Orgán zvaný žaludek

Já nestačím žasnout, co všechno se tady na blogu nedozvím! I když ta poslední informační kapka mě trochu znepokojila; zjistila jsem totiž, že k visícím částem mého těla se přidal i žaludek.

13.3.2023 v 21:15 | Karma: 14,07 | Přečteno: 379x | Diskuse| Ostatní

Jarka Jarvis

Kolik přátel máš, tolikrát jsi člověkem

No, já vím že autor to řekl trochu jinak, ale to bylo v dobách, kdy ještě nevynalezli Facebook. Nehledě k tomu, že znalost jazyků dnes už není důležitá. Od čeho přece máme kompjútery?

28.1.2023 v 21:30 | Karma: 12,03 | Přečteno: 263x | Diskuse| Ostatní

Jarka Jarvis

Začátek konce světa

Mnoho pesimistů hlásá, že jsme zdárně nastoupili cestu ke konci světa. Dokonce i klimatická Gréta si uvědomila že to, co dělá pro záchranu zeměkoule zdaleka nestačí, a promptně nasadila vyšší obrátky.

8.12.2022 v 22:10 | Karma: 16,33 | Přečteno: 419x | Diskuse| Ostatní

Jarka Jarvis

Sysel a jeho pytel

Veřejně přiznávám, že jsem sysel. Tedy ne ten, co se v létě nacpe, pak zmizí někam do tmy, a tam (šťastné to zvíře) tiše prospí celou zimu. Já jsem druh sysla, pro něhož něco vyhodit představuje větší trauma, než návštěva zubaře.

9.10.2022 v 20:05 | Karma: 16,98 | Přečteno: 351x | Diskuse| Ostatní

Jarka Jarvis

Šťastnou cestu! (2)

Revelstoke, 28. 12. 2007: Zatím co nám v jídelně servírovali oběd, vepředu v kabině se měnili mašinfírové. A jelikož panu Murphymu už nestačilo pouze vybíjet baterie či kazit počasí, křeslo hlavního strojvůdce obsadil on.

15.9.2022 v 5:45 | Karma: 10,59 | Přečteno: 223x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Auto vjelo na chodník a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  18:53

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Poslanci omezí prodej půdy cizincům, změní zákon po havárii na Bečvě

3. května 2024  5:16,  aktualizováno 

Přímý přenos Sněmovna má v pátek na programu vyšší ochranu nejlepší zemědělské půdy, novelu vodního zákona...

V Litvínově vnikl násilně do budovy gymnázia muž, policie podezřelého zadržela

3. května 2024  8:31,  aktualizováno  8:47

Několik policejních hlídek včetně psovoda a speciální pořádkové jednotky zasahuje u gymnázia v...

Nebojíme se, tahák nepotřebujeme. Maturanti vyrazili na písemky z češtiny

3. května 2024  8:24

Studenti posledních ročníků maturitních oborů v pátek ráno znovu usedli k písemné části společné...

Česko se v žebříčku svobody tisku propadlo o tři příčky, Slovensko ještě víc

3. května 2024  8:11

Česko si v žebříčku svobody tisku oproti loňsku pohoršilo o tři pozice, je sedmnácté. Pořadí vydává...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 143
  • Celková karma 12,38
  • Průměrná čtenost 441x
Píšu blbě, ale píšu ráda. Navíc jsem politicky nekorektní, nevlastním chytrý telefon, a v důchodu mám tolik času, že absolutně nic nestíhám.

Seznam rubrik