Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Společenstvo hluchých

Také se vám zježily chlupy na zádech, když včera promluvil kancléř Scholz. Mně ano. Jenže toto zježení má trochu hlubší důvody. Nikdo totiž pořádně neposlouchá. Ani Putina, ale zdá se že ani kancléře Scholze.

Po uklidňovací cestě amerického ministra zahraničí A. Blinkena Pobaltím došli USA k závěru, že stávající sankce už válce nijak nebrání. Dokonce se zdá, že narazily na dno svých možností. SWIFT běží dál, petrodolary do Ruska tečou proudem a odříznutí Rusů od zpráv definitivně pohřbilo šance na revoluci zdola. Dokonce i oligarchové zjihli a nechystají palácový převrat. tedy ti, kteří ještě žijí. Je to asi logické. Lépe přijít o jachtu, než o život.

Evropa po milimetrech prodlužuje seznamy sankcionovaných, zatímco sankcionovaní poslanci dumy mezitím vesele odhlasovali drakonické tresty za jakoukoliv zmínku o válce. Je tedy logické k čemu dospěli USA. Je načase omezit peníze Rusku. USA a Velká Británie přestávají odebírat ropu z Ruska. Plyn neodebírají. Putin už pohrozil Evropě zavřením plynu, pokud se přidá. Bojí se toho. A co na to Evropa? Německý kancléř Scholz včera prohlásil, že:

„Evropa záměrně vyňala dodávky energie z Ruska ze sankcí. V tuto chvíli nelze zajistit energii pro Evropu k vytápění, dopravě, výrobě elektřiny a pro průmysl jiným způsobem,“

Co je na tom špatně? Scholz nenechává nikoho na pochybách. Scholz nemluví za Německo, Scholz mluví za Evropu. Respektive Německo zde bez debat sděluje Evropě, jak to bude. Evropský zájem je nám sdělen.

Jenže je  to právě Německo, které sebe a do značné míry i Evropu vmanipulovalo do závislosti na ruském plynu. Vzpomeňme si na to, jak naši politici vozili z Bruselu nesmysly o plynu jako o přechodném zdroji ke stále neefektivním obnovitelným zdrojům. A tak Evropě vnutili s plynem i rostoucí závislost na Rusku. Ta vyústila až do Nord Stream 2. Podobně se například chystají stejnou Evropu vmanipulovat svou ideologickou politikou masové elektromobility do závislosti na Číně. Jednou stejný kancléř řekne, že sankce proti Číně kvůli přepadenému Taiwanu Evropa zavést nemůže, protože Čína má téměř všechny zdroje kovů vzácných zemin (cca 85%).

Padá další šance na razantnější sankci pro Rusko. Přijali jsme Putinovu rétoriku, že aktivnější vojenská pomoc Ukrajině na základě jejích proseb. znamená válku s Ruskem. Sice je téměř jisté, že ne, Putin se toho prostě jenom bojí, ale kdo ví. Političtí vůdci  Evropy jsou již jen úředníci aktivistických lobby, takže tu nikdo do rizika nepůjde. A tak, protože nás naše vykrmování aktivistické hloupé politiky nyní svazuje, už nemáme, co bychom Ukrajincům řekli.

Je to lekce, která stojí lidské životy. Politika, která z nás udělala kontinent, kde už nejsou žádné velké technologické firmy a který se mění v socialistickou montovnu jiných kontinentů, už nemá sílu bránit nikomu v ničem. Ani Putinovi s ruskou variantou mesiášského komplexu. Zvláště, když nás hloupá politika učinila na něm závislými. Ukrajina vsadila na hrad bláznů.

Ne nejsme jen zpohodlnělý kontinent, jak se někdy objevuje v médiích. To možná také, ale náš větší hřích je, že jsme kontinent, který přestal přikládat váhu slovům. Zvláště těm v médiích a od politiků. Pod náporem aktivistických bludů, jsme prostě otupěli. Doufáme, že se jejich nesmysly nikdy nenaplní. Ale oni se naplní. Vzpomeňme si. Biopaliva byl podobný blábol a znamenal konec pralesů o velikosti Holandska. ale tak nějak jsme je prostě nechali.

Zpohodlněli jsme skutečnost, že na slovech záleží, protože slova sdělují informace i o těch, kteří je pronáší. Dobře jim naslouchejme, snad nám budou kompasem až jednou válka skončí. A ona jednou skončí. Kam půjdeme pak bude na nás. Bude Evropa po slovech kancléře Scholze i nadále v aktivistickém vleku Německa? Dovolíme to našim politiků? Nebo vezmeme konečně vážně, co říká. Necháme v Evropské komisi i nadále lidi jako je Franz Timmermans, kteří říkají, že tato válka je útok na náš Green Deal? To je snad už pro psychiatra. Ale berme to vážně! Velmi, velmi vážně. Tento člověk rozhoduje o budoucnosti nás všech na celé generace. Naše tiché přeslýchání těchto nesmyslů zatím platíme nesmyslnými penězi a inflací. Jenže Ukrajinci platí svými životy. Jednou tuto cenu za naši hluchotu možná budeme platit i my.

Autor: Jaroslav Šmahel | úterý 8.3.2022 21:06 | karma článku: 33,86 | přečteno: 1339x
  • Další články autora

Jaroslav Šmahel

Všichni doufáme, že lež se stane pravdou. Nestane.

Dnes jsem sledoval nedělní partii s panem Lipavským. Po jeho vstupu na téma schválení konce spalovacích motorů jsem opět slyšel stále stejný klam, ke kterému prostě musím něco napsat. Je to takové zoufalé volání.

13.6.2022 v 0:07 | Karma: 42,55 | Přečteno: 1865x | Diskuse| Politika

Jaroslav Šmahel

Společenstvo strachu

Také jste sledovali shromáždění na Václavském náměstí s projevem prezidenta Zelenského a také vám na tom něco přišlo špatně? Chvíli jsem nevěděl co, ale pak mi to došlo: lžeme sami sobě a jsme v tom podobní lidem v Rusku.

4.3.2022 v 21:53 | Karma: 40,29 | Přečteno: 4157x | Diskuse| Politika

Jaroslav Šmahel

Společenství hanby

Evropa reaguje, demonstruje, je sjednocená. Reagujeme na válku na Ukrajině, ale přehlížíme ještě jinou válku v týlu Evropy. Možná proto, že má být přehlížena.

28.2.2022 v 7:35 | Karma: 22,79 | Přečteno: 765x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  20:19

Přímý přenos Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

Na Plzeňsku hořela hala sklárny, oheň zasáhl třetinu střechy

2. května 2024  18:22,  aktualizováno  20:15

V Heřmanově Huti na severním Plzeňsku hořelo v areálu sklárny. Podle informací iDNES.cz od hasičů,...

Trump se vidí jako disident, soud je pro něj marketingová sklizeň, tvrdí expert

2. května 2024

Premium Pokud dojde na televizní debatu Donalda Trumpa a Joea Bidena, jako jednoznačný vítěz z ní vzejde...

Vlak bez strojvůdce ujel několik kilometrů, pak vykolejil. Řítil se stovkou

2. května 2024  14:51,  aktualizováno  19:55

Na železniční trati mezi obcemi Čisovice a Měchenice v okrese Praha-západ vykolejil vlak. V...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 4
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2031x
Učím matematiku a fyziku na gymnáziu. Vyznáním jsem křesťan. Mám rád Českou Republiku a záleží mi na ní.

Seznam rubrik