Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
G

genez.

26. 1. 2012 9:14
!!!!

Pane autore: Proč si berete tak velká sousta, jakým je tento váš rozsáhlý pohled, Vy jste obraz vysokoškolské katastrofy. Scénář vašeho filosofického pojetí, je tímto alarmující. Probuďte se! V obraze jste jak trhovkyně!

0 0
možnosti
G

genez.

26. 1. 2012 12:53
Re: !!!!

Umění je duchovní náhled, uvědomění si lidské identity, vyjádřeného na svébytném pocitu stavu vnitřní roviny na poznaném. Tuto rovinu lze časově rozdělovat jen v paralele poznání, které tvoří neoddělitelný základ intelektuální logické roviny člověka ve vesmíru.

Vy si jistě pletete, estetické a etické.

0 0
možnosti
RP

Roman01

25. 1. 2012 19:34
černá labuť

007Karel: Černou labuť jsem četl, je to dobrá kniha. Jen by mě zajímalo, co jste si z ní odnesl vy :)

0 0
možnosti
L

lomihnát.

24. 1. 2012 16:39
Vzal jste to ňák vážně,

tak jsem to přijal a dočetl celý až do konce, přestože si myslím, že proškrtat by se to dalo.

Aspoň že nakonec jste mě odměnil . ;-D

Jsem sice názorově blízko tomu spolku, ale postrádám to jejich jezuitské nadšení. A přesvědčení o způsobu konání dobra.

Zároveň jsem ochoten použít, co funguje, i kdyby badatelé nevěděli proč. Ale ne vždycky. Například teď se zcela iracionálně bráním akupunktuře, aniž bych ji vyzkoušel .. to je těžký.

Bez jejich slovníku se obejdu. :-)

2 0
možnosti
JP

Kojot

24. 1. 2012 16:50
Re: Vzal jste to ňák vážně,

No, kdybych měl vypsat všechny chyby, které tam mají, mělo by to rozsah cca 10x větší. ;-)

3 0
možnosti
BV

B.V.

24. 1. 2012 15:08
B.V.

Sysifovci  to je především OBČANSKÉ sdružení se svojí jedinou pravdou a vírou. Nedávno jsem se dozvěděla,  že jejich arogance nezná meze a dovolují si diktovat už  směrem k univerzitám koho si smějí na svou půdu pozvat a koho nikoliv. A to už si myslím, že je dost přes hranici. Nedávno právě tímto způsobem kritizovali Plzeńskou Univerzitu za to, že si dovolila pozvat Emila Páleše to  je RNDr. a snad i CSc, matematik a kybernet, jenže má svoje svérázné pojetí  času.

Plzeňáci se naštvali a napsali sisyfovcům podobný dopis jako olomoučáci s tím, že Pálešova teorie byla podrobena tvrdé kritice a že jim žádné občanské sdružení nebude diktovat koho si smějí zvát a koho ne.

1 0
možnosti
KW

007karel

24. 1. 2012 15:28
Re: B.V.

Mylíte se ! Český klub skeptiků Sisyfos se prohlašuje za mluvčího české vědecké obce. Absurdní je fakt, že ČKS Sisyfos je od roku 2000 členem Rady vědeckých společností České republiky, která koordinuje 75 vědeckých společností z přírodovědeckých, lékařských, společenskovědních a technických oborů, přičemž ČKS Sisyfos také pravidelně pořádá svoje přednášky pod záštitou Akademie věd ČR v její budově na pražské Národní třídě.!!

2 0
možnosti
MZ

javaho

24. 1. 2012 14:52
I kdyby to fungovalo, tak to prostě nefunguje - a basta!

Mám někdy pocit, že někteří členové spolku Sisyfos trvají na svých prohlášeních už prostě ze zásady, když už to někdy řekli. Teď mluvím o směrech alternativní medicíny. Jestliže směry, které jsou ověřené staletími a jsou stále funkční, léčí tisíce lidí, přestože nejsou pro nás až tak dokonale změřené a zvážené, jsou prohlašovány za neexistující blbosti, kterým věří jen pošetilci, pak není o čem dál diskutovat. Známé výroky - jakože se při pitvě nikdy nenašly žádné meridiány (nevím, kdo byl přesně autorem výroku), že všichni léčitelé jsou šarlatání a homeopatie neexistuje a tudíž není možné se tímto způsobem léčit, jsou naprosto zcestné a někteří lidé se jich drží jako klíšťata. Mají na to právo. My si zase myslíme svoje o spolku Sisyfos. Takové hloupé pokusy, opět nevím, kdo to přesně dělal, jako: šel jsem schválně zkusit na akupunkturu co to udělá - nic mi nebylo, jen jsem se nechal píchnout do ucha a HEURÉKA - skutečně se mi nic nestalo!!! pokr.

2 0
možnosti
MZ

javaho

24. 1. 2012 14:57
Re: I kdyby to fungovalo, tak to prostě nefunguje - a basta!

Ještě vtipnější byl pokus, jak dokázat, že homeopatika nefungují: několik těchto "odborníků na podvody" si demonstrativně nasypalo veřejně do pusy celou tubu nějakého homeopatika a zase Jupííííí: nic se jim nestalo!!!

No já bych jim dala tento pokus udělat nejraději (budu hodná) s ředěním řekněme CH 30 a každý něco jiného, zajímavého. Pochopitelně učinek se neukáže ve vteřině, ale ráda bych, kdyby si tito pánové zapisovali zážitky tak následujícího týdne. To by mohlo být zajímavé počteníčko, kdyby se to udělalo opravdu vědecky - tzn. nic by se nevynechávalo pod záminkou, tohle se mi stalo protože je zrovna chladno a tohle, protože jsem neměl dobrou náladu. Asi bychom se hodně pobavili a skeptici by se divili.;-D

0 0
možnosti
RP

Roman01

24. 1. 2012 14:10
...

Podle mě je skeptický slovník Sysifa dobrý, i když by mohla být jednotlivá témata rozepsána podrobněji. Jenže to by skeptikové vzhledem k množství pseudověd museli psát do soudného dne.

Autorova kritika slovníku je z velké části postavená na tom, že on chápe význam slov jako astrologie nebo jasnovidectví jinak, než jak je definuje slovník. Jenže pseudovědci samí pořádně nevědí, co znamenají pojmy, které používají a každý má o nich úplně jinou představu. Našli bychom ve všech astrologických knihách stejnou definice astrologie? Vsadím basu lahváčů, že ne. Ale asi nejčastější definice je ta, že se jedná o vliv nebeských těles na pozemské děje, přesně jak píše Sysifos. To, že se dnes snaží někteří astrologové od této definice distancovat, protože pochopili, že je to blbost, na věci nic nemění.

0 0
možnosti
KW

007karel

24. 1. 2012 14:26
Nekompetentnost

To dá rozum, že podle členů Českého klubu skeptiků Sisyfos a jejich příznivců je jimi velebený slovník dobrý. Ale jejich "kritické" myšlení i po konstruktivní kritice, jak vidno z Vašeho příspěvku, bude i  nadále sloužit jen ke vzájemnému utvrzování se v jimi vyřčených, dle jejich soudu jedině správných názorech a pravdách...:-)

2 0
možnosti
KW

007karel

24. 1. 2012 13:15
Dávám karmu

Dobře a rozvážně napsané. Dávám karmuR^

0 0
možnosti
C

carolusI

24. 1. 2012 12:06
Klub Sisyfos

je mi celkem sympatický. Ale také jsem už v jejich článcích narazil na názory, které se zakládají víc na víře než na vědeckém poznání. Váš článek se mi líbí a docela mě pobavil. R^

2 0
možnosti
  • Počet článků 606
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1349x
Narodil jsem se 5. března 1975 v Brně, kde také žiji. Zajímám se o pravoslaví, filosofii, religionistiku, fotografování a literaturu. Politicky jsem demokratický levičák. Nenápadně jurodivý.

Kontakty:
- jaroslavpolak1975@gmail.com
- Twitter
- Facebook
- Flickr (fotografie)

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

Oblíbené články