Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pirátská vlajka s lebkou a hnáty není symbolem nezkrotného ducha, ale hrozby. Není symbolem síly, vznešenosti, krásy a energie – hrozí násilím, zkázou a smrtí – pro tento účel byla vymyšlena. Přímo symbolizuje násilnou smrt. Ta vlajka není výrazem statečnosti – má zastrašit každého, kdo se s ní setká. Proto také naprosto shodné symboly používali nacisté pro své nejkrutější jednotky SS (totenkopf). Členy SS se staly desítky tisíc lidí, ale zájem byl mnohem větší, protože na celé koncepci těchto jednotek bylo něco ohromujícího a uchvacujícího. Všechny ty rituály, bubny a plameny (řev vůle k moci) – bylo to velkolepé – tak to popisují samotní členové těchto jednotek. Vaše maminka byla moudrá žena, protože prostými slovy vystihla podstatu – na rozdíl od Vás, protože Vy jednoznačnému symbolu zla dáváte atributy ctností.

11 2
možnosti
Foto

Víte, když v těch čtrnácti letech chlapec přemýšlí spíš v intencích Stevensonova ostrova pokladů než na jednotky SS. Ale když myslíte...

2 11
možnosti
  • Počet článků 606
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1349x
Narodil jsem se 5. března 1975 v Brně, kde také žiji. Zajímám se o pravoslaví, filosofii, religionistiku, fotografování a literaturu. Politicky jsem demokratický levičák. Nenápadně jurodivý.

Kontakty:
- jaroslavpolak1975@gmail.com
- Twitter
- Facebook
- Flickr (fotografie)

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

Oblíbené články