"Slovensko chce zakázat nahotu" aneb Další bulvární úlet na iDnes

Už si pomalu začínám v případě zahraniční rubriky iDnes zvykat, že se tam čas od času na top-pozicích vyskytují takové bulvární zhovadilosti, jako jsou vyjádření mongolských šamanů o šancích našich prezidentských kandidátů, nicméně aktuální titulek mne opět zvedl ze židle:

 

Titulek článku mne zaujal jednak proto, že nejsem přítelem cenzury, jednak proto, že sympatizuji se současnou slovenskou vládou. Tudíž mne jako první napadla otázka: Že by Fico prosazoval něco takového?

Článek jsem tedy rozklikl a vida: Návrh zákona prosazuje jakýsi poslanec jakési opoziční marginální strany a nemá ani podporu všech svých spolustraníků, včetně předsedy.

Tím pádem se ovšem jedná, jak říká jeden můj přítel, o plochou historku okresního formátu, jíž nejen že nemá smysl se v Česku zabývat, protože prakticky nemá smysl se jí zabývat ani na Slovensku, ale i o zprávu, která téměř ani zprávou není, zprávu, jež je jen dodatkem k poznámce pod čarou ke slovenskému politickému dění! A korunu tomu pochopitelně nasazuje extrémně zavádějící titulek evokující představu, že schválení zákona má širokou podporu a jeho zavedení je téměř jisté nebo alespoň pravděpodobné.

Myslím, že nám chybějí jiné zprávy ze Slovenska, zprávy o tom, jak se Ficově vládě se silným mandátem daří dávat do pořádku ten Augiášův chlév, který po sobě zanechaly předchozí vlády, protože přesně takové zprávy potřebujeme – o tom, jak moc bychom potřebovali Fica, ani nemluvě…

A člověka v této souvislosti nevyhnutelně napadne: Je redakce blbá nebo navedená?

Možná obojí.

EDIT: Redakce, patrně v reakci na četné připomínky čtenářů, zavádějící titulek posléze změnila na "Slovenský poslanec chce zakázat „samoúčelně vzrušující“ nahotu v tisku"

 

O této glose můžete diskutovat ZDE.

Autor: Jaroslav POLÁK | pátek 28.9.2012 20:46 | karma článku: 12,63 | přečteno: 940x
  • Další články autora

Jaroslav POLÁK

Horizonty událostí (skica)

6.4.2022 v 11:11 | Karma: 8,13

Jaroslav POLÁK

Její krásný oči (skica)

4.4.2022 v 21:58 | Karma: 13,56

Jaroslav POLÁK

Názorové bujení

9.2.2022 v 10:00 | Karma: 7,11

Jaroslav POLÁK

Kratochvilné vyprávění

7.2.2022 v 18:56 | Karma: 10,95