Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J62a22r34a 59R82a70n49k

14. 6. 2013 4:15

To je fajn, ze se nestanete muslimem, mne osobne jako takovi nevadi, pokud se prizpusobi, vadi mi, kdyz jdu plavat a na kraji bazenu (indoor) stoji, ne vedle sebe - 3 burky, zakuklene a doufam, ze se poradne zpoti. Posleze v satne dve male holcicky uz oblecene a zasatkovane, za 10 let budou jako maminky. Bohuzel.

Hodne cestuji a vetsinou je to smerem Jihovychodni Azie, Indonezie, Australie a tak. Jsem rada, ze jsem na Bali byla opet minuly rok, ale nechtela bych sedet v diskotece, do ktere vlitne idiot omotany explosivy a ja na ty panny fakt nejsem zvedava. Tolik ucty u mne ma islam. Pritom mam pratele Bahii, Persanku a hodnou holku z Egypta, obcas si da i vino.

2 0
možnosti

Jsem po mámě žid a je mi sympatický životní názor zvaný islám.Vepřového bych se klidně zřekl-skopové je lepší a chutnější.Alkohol určití muslimové tolerují a je jasné, že alkoholismus je hnus.

Zahalování žen je možno studovat v Turecku. Tolik krásných muslimek plně odhalených jen tak někde neuvidíte.

Opravdu jde o životní styl a názor. Islám není náboženství - to je víra ...a to je něco naprosto jiného. Proto jsem vlastně žid- muslim.

0 1
možnosti
Foto

Jen si dovolím poznamenat, že alkoholismus je v prvé řadě nemoc. Jinak vám přeji hodně síly a odvahy (protože bez nich to nejde) na jakékoli duchovní cestě, jakou si zvolíte ;-)

1 0
možnosti
Foto

J88a97n 83R79ý87z17n42a70r

13. 6. 2013 11:06

Pane Polák, obávám se že si islám silně idealizujete. Podle mých informací jsou všechny sufijské směry vyloženým trnem v oku ostatním - okolním - muslimům.

Jsou na tom zkrátka mnohem hůř než mystikové v křesťanských církvích. A i to už je dost problém.

0 0
možnosti
Foto

J24a59n 14R88ý95z76n34a92r

13. 6. 2013 11:11

Citát: "Naštěstí mi ale taky po čase došlo, že to není fér, a akorát tím špiním súfismus, který ani není náboženství, ale cesta. A že hlavě tím ani lidem nepomůžu, ba naopak, je utvrdím v tom, že ta krásná tvář islámu existuje"

http://radosa.blog.idnes.cz/c/201917/Moje-doby-islamske-Aneb-jak-to-zacina-A-nastesti-i-nekdy-konci.html

0 0
možnosti

V tomto Vašem článku se opět projevuje Vaše takzvaná "obojetnost".

Momentálně říkáte, že jste pro rovnost mužů a žen, ale výrok Muneeba Hassana Arawiho, ve kterém říká, že "islám dovoluje muži větévkou, používanou muslimy k čištění zubů, zbít ženu a tedy naznačit jí tak, kdo je pánem a kdo sluhou," obhajujete těmito slovy: "Je pravda, že z výroku plyne, že muž má právo ženu symbolicky upozornit, kde je její místo, a že žena je v podřízeném postavení vůči muži, ale interpretovat tento výrok jako schvalování psychického a fyzického týrání ženy, je skutečně silné kafe".

Z toho plyne, že hned tak nějaké kafe nepijete, ale spíše pořádné lomcováky.

Jinými slovy – jste ochoten být apologetem pana M. H. Arawiho a mírnit význam jeho výroků, aniž by Vás pan Arawi o to žádal.

Váš islámský apologetismus je tedy daleko za hranicí toho, co lze nazvat "pochopením" nebo "tolerancí". Pro koho zdůvodňujete, že se nemůžete stát muslimem? Pro čtenáře, nebo spíše pro sebe? Je hezké, že jste ty důvody našel a pěkně si je očísloval, ale kontext všech Vašich článků o islámu působí zcela jinak.

Pozoruhodná je také skutečnost, jakým způsobem jste změnil závěr Vašich článků. Vždycky jste psal, že diskutovat lze pod Vašimi články "jen slušně a k věci" případně pouze "SLUŠNĚ". Opakujete tuto formulaci pod stovkami svých článků. Až doteď. Nyní jste to změnil na "jen smysluplně". Je to snad od té doby, kdy vůči diskutujícím používáte hrubé urážky? Necháváte si volný prostor pro invektiva a hrubosti, abyste nemusel maskovat svou neschopnost unést sebemenší kritiku?

3 0
možnosti
Foto

Sám jsem si plně uvědomil, že tváří v tvář hlouposti ztrácím nervy a mám sklo být stále jedovatější. Proto jsem se rozhodl některé komentáře prostě ignorovat. Ten váš mezi takový typ komentářů patří a tudíž na něj nebudu odpovídat.

1 2
možnosti

I37r98e43n22a 37H45r28u58b91á

13. 6. 2013 10:49

A zase - nerovnost není týrání.... aplikovaná v naší kultuře týráním je - psychickým.

1 0
možnosti

Velice pěkně napsáno! Já bych se také asi nemohl stát muslimem, ale z mnohem prozaičtějších důvodů:

1) nevěřím v žádného pantátu na obláčku,ani proroka

2) mám k smrti rád pečený vepřový bůček :-)

3) mám rád kvalitní víno a dobré pivko

4) vadilo by mi,kdyby moje žena měla chodit zamotaná od hlavy až k patě do nějakých hadrů...

2 0
možnosti
Foto

J51a24k56u27b 65R74o95t42h

13. 6. 2013 9:52

Když jste se stal komoušem, tak nevidím i přes vaše "důvody" žádné omezení pro to, aby jste se stal muslimem. ;-D

5 2
možnosti

Za to u Vás je té omezenosti vidět až až...

1 8
možnosti
  • Počet článků 606
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1349x
Narodil jsem se 5. března 1975 v Brně, kde také žiji. Zajímám se o pravoslaví, filosofii, religionistiku, fotografování a literaturu. Politicky jsem demokratický levičák. Nenápadně jurodivý.

Kontakty:
- jaroslavpolak1975@gmail.com
- Twitter
- Facebook
- Flickr (fotografie)

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

Oblíbené články