Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

P95e27t58r 62K60r83á60l

10. 2. 2013 13:22

Parádní žebříček a z těch co dosud vyšly mě nejbližší. Zejména Gaimanovou Smrtkou jste potěšil, protože ta mi byla také vždy sympatická. Z komixových bych doplnil Jessieho Custera ze série Preacher, kterou bych tímto doporučil a z biblicko-literárních krále Davida, zejména díky Hellerovu Bůh ví. Jinak jestliže byli Scorseseho film Poslední pokušení bezchybný, tak kniha je zážitkem mnohem intenzivnějším.

0 0
možnosti

Super nápad R^

S mojí "Majkou z Gurunu" budu asi hodně trapná  :-(

0 0
možnosti

Pěkný téma i štafeta R^ Zajímavý výběr!

1 0
možnosti

Hodím "do placu" pár českých:

- starosta Buzek (František Smolík - Městečko na dlani)

- dr. Galén (Hugo Haas - Bílá nemoc)

- maršál (Zdeněk Štěpánek - Bílá nemoc)

- Škopková - Slunce, seno

- Šána (Miloš Nedbal - Nezralé maliny) - policejní rada Vacátko (Jaroslav Marvan - Hříšní lidé....). Ale šest by mi asi nestačilo ani na české, natož kdybych přidal zahraniční.

0 0
možnosti
Foto

Díky za připomenutí doktora Galéna! Ten se mnou také velmi rezonuje.

0 0
možnosti

Já bych rád přidal jednu velmi zajímavou postavu z filmu Vykoupení z věznice Shawshank. Jde o postavu Andyho Dufresna v podání Toma Robbinse. Troufám si tvrdit, že jde o jeden z nejlepších filmů, jaký kdy byl natočen. Hlavní postava je hluboce lidská, neobyčejně morální a statečná. Konec filmu je doslova euforicky dokonalý a skvěle vyjadřuje myšlenku, že zlo, i když má neskutečně dlouhé a krvavé drápy, nakonec stejně prohraje.

1 0
možnosti

Velmi dobrý film, díky za připomenutí.

Možná ještě silnější postavou, kterou doporučím Vaší laskavé pozornosti, je postava Otce v románu Cormaca McCarthyho Cesta. Rovněž zfilmováno, ovšem raději přečtěte, mohu-li radit.

0 0
možnosti
Foto

Osobně navrhuji namísto diskusí a badání sednout a psát blogy na dané téma. Ostatně, již několik blogerů spontánně, včetně mne, zareagovalo a článek uveřejnilo.

Panu Polákovi pak blahopřeji k dobrému nápadu. R^

0 0
možnosti
Foto

Děkuji, ale musím připomenout, že jako první s tím přišel na začátku článku odkazovaný Jozef Karika.

0 0
možnosti

Možná by bylo zajímavé navazovat na sebe navzájem, třeba by mohlo vzniknout nové dílo-originální. Určilo by se téma...???Např. hrdina - samotář, bojovník...Mělo by to mít nějaký smysl, cíl, proč to psát.

???

1 0
možnosti

Pipi Dlouhá Punčocha, Ženy, které běhaly s vlky-hrdinky na str. 293, Juliana - manželka Ivana JIrouse  v jeho tvorbě, Whoopi Goldberg z Barvy nachu, žena s krvetokem-Lukášovo evangelium, hrdinky filmu Čokoláda a jako bonus č. 7 Bridget  Jones.

Beru to jako výzvu zpracovat to. I když je to mix. Topmix. Možná by z toho mohl být kom-ix, kdyby se všechny sešly...???

1 0
možnosti
Foto

Jindřich Kraus z Pelíšků, strýc Pepin z Postřižin, doktor z Vesničko má, středisková, František Koudelka z Jáchyme, hoď...., Dalibor Vrána z Vrchní prchni a Škopková ze Slunce Seno...;-DR^

1 0
možnosti

Je mi lito ze vas musim opravit, ale v tom dabingu rozhodne neni Tomas Topfer ale Jan Preucil.

0 0
možnosti

ale vždyť je to jedno, všechny dabingy jsou špatný, jak řekl režisér Jean Renoir, je to ďábelská věc, dávat cizímu tělu jinej hlas;-D

0 1
možnosti
  • Počet článků 606
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1349x
Narodil jsem se 5. března 1975 v Brně, kde také žiji. Zajímám se o pravoslaví, filosofii, religionistiku, fotografování a literaturu. Politicky jsem demokratický levičák. Nenápadně jurodivý.

Kontakty:
- jaroslavpolak1975@gmail.com
- Twitter
- Facebook
- Flickr (fotografie)

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

Oblíbené články