Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Když je naše civilizace tak zkažená, potom nechápu, proč tolik muslimů prchá ze svých islámských rájů a pak natahují ruce s prosbou o pomoc?

0 0
možnosti
Foto

Jakékoliv jiné dělení lidstva než na dobré a špatné je nesmysl. V rámci muslimů i naší civilizace se najdou perly i kšunt. Dokonce i porovnávání poměrů dobrých ku špatným v hranicích lidské historie nemá smysl. Chybí informace, liší se prostředí i měřítka.

2 0
možnosti
Foto

Vskutku. Ale někteří lidé to nikdy nepřestanou dělat.

1 1
možnosti
Foto

V97í69t 29H70a15s44s85a38n

20. 2. 2013 10:51

Pane Poláku, velmi dobře rozepsaná úvaha, dobrý článek, karma od ateisty.R^

2 3
možnosti
Foto

Přidávám jako perličku agitku z druhé strany varující před úbytkem muslimů ve prospěch křesťanství v Indonésii: 

http://youtu.be/3DrskbDaw3A

V klipu uvedené udaje nebrat vážně, jsou vycucaná z prstu (viz: http://youtu.be/pOsGG_Znfy0 ) podobně, jako "data" "dokládající" v klipech proti islámu, že se islám stane v Evropě během pár desítek let dominantním náboženstvím. 

Nicméně se všimněme, že muslimové ve svém klipu řeší, co asi dělají špatně, proč se děje to, co si myslí, že se děje a co je třeba změnit, aby se ten trend změnil.

1 3
možnosti
Foto

Smutné je, že si lidé neuvědomují, že vlastně usilujeme všichni o totéž jen jinými prostředky dle našich kultur a zvyků a tak místo toho, abychom si pomáhali, mezi sebou válčíme a tak ničíme sebe i tuto zemi... Jenže nic se neděje jen tak a jednou to přijde, kdy doba temna se změní v dobu poznání a světla. A můžu jen doufat, že doba světla to bude pro co největší počet lidí... Přeji krásnou noc a díky za zajímavé články, pane Poláku.:-)

1 1
možnosti

Píšete, že "usilujeme všichni o totéž jen jinými prostředky".

V Koránu, přímo vysloveném slově Božím, je uveden následující Boží pokyn pro muže týkající se zacházení se ženami (Súra Ženy, Al-Nisa´ verš 34): "A ty, jejichž neposlušnosti se obáváte, varujte a vykažte jim místa na spaní a bijte je!"

Opravdu jste přesvědčena, že všichni usilujeme o totéž?

4 1
možnosti
Foto

To víte, že jsem si v souvislosti s válkami "za demokracii" v asijských a afrických zemích a hlavně v souvislosti s tím, z čeho všeho státy takzvané západní civilizace bohatnou, z čeho všeho jsou schopny vybírat daně (žijí ze závislostí a neštěstí lidí), mnohokrát řekla přesně to, co máte v nadpisu tohoto článku. Zasloužená karma.

2 1
možnosti

Líbí se mi Vaše úvaha o hospodském. Ano, pokud by vykřikoval, že on sám pivo točí nejlíp a ostatní jsou hloupí, protože chlastají u konkurence - skončí špatně on sám. Ale pokud toto bude vykřikovat přímo v konkurenční hospodě, nadávat tam všem do hlupáků i když si s nimi sedne k jednomu stolu, to už je divné ne? A pokud se nakonec ozdobí bombovým pásem a všechny vyhodí do povětří, protože oni jsou zkažení, tak to už by mi připadalo úplně postavené na hlavu. Ale věřím tomu, že by se fakt našel někdo, kdo by usoudil, že měl ten sebevrah a vrah vlastně pravdu a hosté konkurenční hospody se už dávno měli nad sebou zamyslet, jestli fakt nejsou úplně zkažení

2 0
možnosti
Foto

Problém je v tom, že my jsme ten "hostinský" a vy to buď víte, nebo jste mou úvahu nepochopila. Pokud to víte a záměrně to převracíte: Nenarážejte na to oblíbené "Měli zůstat doma." Islámský fundamentalismus se týká především potomků zde již usazených a neradikálních přistěhovalců, kteří hledali identitu a my jsme jim nebyli schopni nabídnout akceptovatelnou kulturu.

1 3
možnosti
Foto

od teórie poďme trochu k praxi. islám a islamizácia nie je jednotný prúd. delí sa na tri odnože. z vášho článku som preto nezistila, ktorý z týchto smerov ste mali konkrétne na mysli, pretože sa jedná o veľmi rozdielne prúdy v isláme samom. podrobným sledovaním tlače a častým navštevovaním a komunikáciou s islamistami som dospela k odlišnému poznaniu, než vy vo vašej úvahe. na kultúre,ktorú predvádza irán, alebo saudská árábia  "opravdu, ale opravdu" nevidím pre ľudstvo veľa prínosného. skôr by som ju charakterizovala ako brzdu vo vývoji ľudstva. islamisti postupne svoju ako píšete "chlípnosť" prestávajú skrývať, prestáva ich samých pohoršovať. o "našej agresivite" a jej premietaní, do iných by som vám odporúčala popremýšľat priamo v teréne, najlepšie v centrách muslimských revolúcií. toľko sadistických prejavov sa v našej kultúre nevidí v tak koncentrovanej podobe, od dôb fašizmu myslím. islamisti nie sú schopní, ani ochotní  rešpektovať nás a našu kutúru, sú však vždy pripravení využívať našu veľkorysú pohostinnosť a naše otvorené myslenie. podľa nich sa do neba aj tak nikdy nedostaneme. ja len dodám, že ani oni nie :-)

1 0
možnosti
Foto

Řekl bych, že jste mou úvahu nepochopila a já nemám sílu vám ji převyprávět.

O tom, že existuje množství proudů v islámu vím, studoval jsem to v rámci religionistiky, ale pro moji úvahu to není podstatná skutečnost.

1 2
možnosti

Pořátek úpadku naší civilizace začal 4.7.1789. Stejně jako počátek úpadku Římské říše začal roku 9 nl v Teutoburském lese.

0 0
možnosti

velmi dobře až koncentrovaně podaná pravda.Věřím, že mnozí u "nás" nejsou ještě tak zkažení jako "západní" civilizace.I ta je v jádru eticky založena bez ohledu na víru a příslušnosti k náboženství. Tak bych to tak černě neviděl. Vývoj je vidět i když si to mnozí nepřipouští.Nyní je potřeba překonat tu "výchovnou" krizi, zajistit dostatek energie skutečné i vlastní a bude líp !!!

0 2
možnosti
Foto

Díky. Ano, byl jsem hodně přísný. Jak plyne z textu, na naší civilizaci mi záleží a mám o ni obavy. Vlastně se víc bojím toho, že si ji zničíme sami, že znásilníme vlastní principiální východiska. To by bylo ještě horší než ona obávaná islamizace Evropy - ta by, ač po ní netoužím, mohla vést k nějaké budoucí islámské renesanci a dalšímu vývoji. Ale feudalizace a fašizace Evropy, to by byla civilizační "stopka" na hodně dlouho.

1 5
možnosti
  • Počet článků 606
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1349x
Narodil jsem se 5. března 1975 v Brně, kde také žiji. Zajímám se o pravoslaví, filosofii, religionistiku, fotografování a literaturu. Politicky jsem demokratický levičák. Nenápadně jurodivý.

Kontakty:
- jaroslavpolak1975@gmail.com
- Twitter
- Facebook
- Flickr (fotografie)

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

Oblíbené články