Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

Kočka14

21. 1. 2012 4:46
miluju tě a nafurt budu, bráško

:-*V

0 0
možnosti
JP

Kojot

21. 1. 2012 22:07
Re: miluju tě a nafurt budu, bráško

Tak jsi objevila můj blog! Tož vitaj a čti. :-) Až budu mít po zkouškovém, zajdeme na pivo.

0 0
možnosti
BV

B.V.

20. 1. 2012 23:09
Interpretace

Krásným příkladem „hlubokomyslné“ interpretace jsou citáty. Původně věty autora, které sloužily jako popis určité události, děje v dané situaci. Tím, že se ty věty z toho kontextu vytrhly, nechaly samostatně  - dávají prostor  právě k vlastní interpretaci každému , kdo je čte. A tím  najednou tyto věty dostávají nové  hluboké významy ve zcela  nových situacích.

0 0
možnosti
BV

B.V.

21. 1. 2012 0:08
Re: Interpretace

„Dalším krokem může být redukce textu na jedinou větu a pak na jedno jediné slovo. Co se bude v té chvíli s naší interpretací dít? “

 

Slovo je jen takový ukazatel, směřuje k prožtiku. Prožitek je ryze subjektivní, proto se občas lidé  kolikrát nemohou shodnout na přesném významu slova a tak dochází i k nedorozuměním. A ten  ryze vnitřní prožitek toho slova či věty, má za následek interpretaci. A s tím, jak souzní prožitek  jiného člověka s naším vlastním prožitkem a zkušeností - od toho se odvíjí posouzení interpretace (zda souhlasíme, či nikoliv, zda se nám interpretace líbí, je nám srozumitelná, blízká, či naopak, nic neříkající)

0 0
možnosti
  • Počet článků 606
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1349x
Narodil jsem se 5. března 1975 v Brně, kde také žiji. Zajímám se o pravoslaví, filosofii, religionistiku, fotografování a literaturu. Politicky jsem demokratický levičák. Nenápadně jurodivý.

Kontakty:
- jaroslavpolak1975@gmail.com
- Twitter
- Facebook
- Flickr (fotografie)

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

Oblíbené články