Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Musím říct, že když jsem si článek pročítal, jako bych trochu četl o sobě - s tím rozdílem, že já jsem o několik let mladší, na základní škole jsem ke svému slezanství připojil i dost naivní a věku poplatnou nenávist ke všemu pražskému. Ke konci střední školy jsem začal nenávidět církev.

Na univerzitě se to dost proměnilo, po setkání s kritikou politické korektnosti jsem se zpočátku stal zarytým pravičákem, s tím ale, jak jsem se setkával s jinými (vesměs postmodernistickými a globalisticko-skeptickými) myšlenkami, začal jsem se orientovat spíš "havlisticky" (pro kritiky: ano, jsem pseudohumanista a pravdoláskař), takže s vyučujícím, jehož přednášky o jazykovém inženýrství jsem zpočátku nadšeně poslouchal, jsem se na semináři v posledním ročníku hádal. Kritika pravice mi ale nebrání být třeba českým vlastencem (protože vlastenectví je z principu nadstranické, což si řada obhájců českých národních zájmů neuvědomuje nebo uvědomit nechce).

Sečteno a podtrženo, vaše postoje "vyznavač učení Krista a komunista" mi nijak konfliktní nepřijdou. Naopak, považuju to za pěknou ilustraci nečernobílého vidění světa a snahy vybrat ty nejlepší myšlenky a taky za příjemné osvěžení v záplavě vesměs neoliberálních nebo konzervativních blogů na iDNES.cz. Na rozdíl od vás ale o vstupu do KSČM neuvažuju... :-)

0 0
možnosti
Foto

tak vaše anamnéza zase spíš naznačuje úpornou snahu najít nepřítele všude kolem kromě své hlavy;-D Máte něco rád? Aspoň knedlík se zelím, když už ne něco živého;-)

1 0
možnosti
Foto

J14a82n 49R26ý75z65n45a58r

31. 3. 2013 21:24

Pane Polák, Marxismus je 200 let starý a marxleninismus je sto let stará zločiná ideologie. Skutečně si myslíte, že jsou východiskem?

Engels tvrdí, že podstata kapitalismu je ve vykořisťování námezní práce a že nadhodnotu tvoří právě námezní práce. Dvě otázky:

Proč v socialismu byla reálná mzda nevykořisťovaných dělníků mnohem nižší než na západě?

Jak je to s nadhodnotou?

Nadhodnotu netvoří námezně pracující dělník, ale ten kdo celý byssnis organizuje - tedy kapitál. Engelst se před 200 lety mýlil.

Důkaz je jednoduchý - ať si ti dělníci tu nadhodnotu vytvoří a nechají si ji - pak jsou OSVČ. A stále nic moc. Ale to již je Kyosaki.

3 1
možnosti
Foto

To by byla polemika přesahující možnosti komentářové diskuse. Takže jen řeknu, že s vašimi závěry nesouhlasím (mimo jiné proto, že je rozdíl mezi hodnotou a cenou), nicméně také to, že se nehlásím k marxleninismu, nechci návrat starých časů a Marxovo dílo nepovažuju za neomylné zjevení. Ale to už jsem tady přeci psal x-krát. Radikální levičák můžu být i bez toho, abych doslovně věřil nějakým textům...

1 2
možnosti

Není důležité přes kolik zastávek jste šel, ale že jste obrátil o 180 stupňů. A to že je politický turista každý druhý to je normální a je to tak. A jen tak na okraj, víte co se stalo v roce 2009 že jste "prohlédl"? Inu v roce 2008 na podzim vypukla krize. Ta na vás dolehla v roce 2009 a protože jste typ "kam vítr tam plášť" (neboli nejste pevně ukotven) otočil jste doleva. Je jasné, že do leva teď otočí hodně lidí. Otázka je co jim to bude platné. Chleba bude dražší tak jako tak.

1 1
možnosti
Foto

Ne. Skutečně jsem prohlédl až díky Nečasově vládě. Inu, aspoň k něčemu byla dobrá.

1 3
možnosti

M87i57c70h57a24l 31R86y74b32a

30. 3. 2013 11:45

JasnéR^ jste svobodomyslný liberál ovlivněný křesťanstvím a proto jste vstoupil do KSČ(m) ke Grebeníčkovi, Semelové a .Vondruškovi.

2 0
možnosti

Jestli tohle není politický turismus, tak já jsem čínský bůh srandy. :-P

2 1
možnosti
Foto

Jedno přestěhování je turismus? OMG! Máte zmatek v pojmech.

0 2
možnosti

Každý, než se stane členem KSČM, tak by se měl seznámit s historií a hříchy této strany. A kdo se přesto všechno členem této strany stane, tak nutně s činy strany souhlasí, jinak by šel o dům dál.

http://zpravy.idnes.cz/abeceda-komunistickych-zlocinu-d3s-/domaci.aspx?klic=64073

http://www.totalita.cz

Co vlastně, vy mladí komsomolci, tím sledujete? Nějaké pěkné místo na kandidátce do čehokoliv?  Nebo jen tak na sebe upozorňujete? Chcete se nějak odlišit od svých vrstevníků? 

Pozn. Píšete zajímavý blog, pokud ovšem není o politice.

1 1
možnosti
Foto

1) http://stalinismus.jdem.cz

2) Nejsem komsomolec, takže nevím, co na to říci.

1 1
možnosti

M68i53l21a16n 40V23e34l79k98ý

29. 3. 2013 16:50

"Zato mě v těchto "telecích letech" učarovala charismatická osobnost Boleslava Bárty" .......... též mně v patnácti letech učarovala charismatická osobnost. Byla to o dva roky starší Marcela. Ona naštěstí nezemřela, tak jsem se s ní o pár let později seznámil. ;-) Tolik k těm telecím letům.

A k závěru blogu bych měl toto ........... vybral jste si cestu neživit se poctivou prací, ale stát se v Česku politikem. Smutné, ovšem ještě smutnější je váš pragmatismus spojený s hroší kůží. Vybral jste si KSČM, protože tam vidíte nejvyšší šance dostat se v politice někam vysoko a vůbec vám nevadí, že jste vlezl do strany, která má historicky tak špatnou pověst, že se jí nikdy nepodaří ji svými činy napravit. :-/

1 1
možnosti
Foto

Ale prdlajs. Já žádné hmotné výhody ze svého členství neznám. Živím se dvěma zaměstnáními a psaním. Do vysoké politiky nechci ani za nic. Jsem intelektuál, ne politik.

2 1
možnosti

Musím zopakovat výtku. Jak se může člověk, jehož texty rád čtu a zvláště jeho články o etice považuji za velice poučné, hlásit k něčemu tak zvrhlému, jako je KSČM? Chápal bych "salónní levičáctví", takový byl třeba Jan Werich, ve 20. letech 20. století také člen KSČ. Ale jak se k této straně s její stoletou krvavou minulostí může ještě někdo mladý hlásit (staré konzervativce pomíjím, byť je trochu úsměvné, že strana kdysi údajně nejpokrokovější je dnes tou nejkonzervativnější u nás)? Nesouhlas s dnešním systémem je sice krásný důvod, ale právě to vedlo k nejhorším totalitám 20. století.

5 2
možnosti
Foto

Že já se s vámi zase vybavuju... Jste posedlý soudobým matrixem, ztotalitněný víc, než lidi v osmdesátých letech. Tehdy bylo lidem bráněno ve svobodě projevu, dnes však jsme mnohem dál - dnes jsou politrukové přímo v hlavách lidí, jimž brání samostatně a kriticky i myslet. Hnus.

2 4
možnosti

Jen bych se zeptal - jako levičák tedy souhlasíte s gulagy, vraždami oponentů, vězněním rodin, které s Vámi nesouhlasí, se znárodňováním - čili olupováním lidí, s pronásledováním nepohodlných lidí, s uzavíráním hranic a následným střílením těch, co chtějí ven atd ....? Většina komunistů, předpokládám, že Vy také, říkají že ne ...........ale přitom s tím souhlasí ;-D

3 1
možnosti

Ba ne, dnešní komunisté se nějak vymluví. Prý to byl "omyl způsobený bipolárním rozdělením světa", ale jinak byl "první pokus o socialismus v zásadě správný". Horákovou by prý dneska nezavraždili, dneska prý chtějí socialismu dosáhnout evolucí, ne revolucí. Prý to jde, člověk se prý vyvíjí. Kdybychom chtěli, můžeme klidně lidskou společnost přetvořit, jak se nám zlíbí - třeba do pohádky O Karkulce.

4 1
možnosti

Mohu-li tipovat, pak to není poslední orientace. Až se komunisté dostanou k moci (spolu s ČSSD), zřejmě budete hledat nový politický subjekt, který bude hoden vaší důvěry.

5 0
možnosti
  • Počet článků 606
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1349x
Narodil jsem se 5. března 1975 v Brně, kde také žiji. Zajímám se o pravoslaví, filosofii, religionistiku, fotografování a literaturu. Politicky jsem demokratický levičák. Nenápadně jurodivý.

Kontakty:
- jaroslavpolak1975@gmail.com
- Twitter
- Facebook
- Flickr (fotografie)

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

Oblíbené články