Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vážit si soudruha Grebeníčka?

Jestli to myslíte vážně, tak ha si obrázek udělal...

1 0
možnosti
Foto

1. Psal jsem o soudruhu Ransdorfovi. Hodláte-li komentovat, tak nejprve čtěte to, co máte v úmyslu komentovat, více než zcela letmo.

2. Pokud jde o soudruha Grebeníčka, tak sice vidím některé věci jinak, než on, ale vážím si ho. :-P

0 1
možnosti

autore, nic vam nebrani ten prostor vykoupit od stavajiciho majitele, a pak si tam postavit treba sedmou branu pekelnou ... ale nechtejte po SOUKROMEM subjektu, aby se ridil cimkoliv jinym, nez prostou maximalizaci zisku.

7 0
možnosti
Foto

Myslím, že to udělám jinak: Zjistím si, kde bydlíte, a co nejblíž od vás si zakoupím pozemek a na tomto svém pozemku zřídím třeba skládku smetí a nebudu se řídit ničím jiným, než prostou maximalizací zisku.

0 0
možnosti

Dřív tam trpěli lidi, dnes tam trpí prasata, jaký je v tom rozdíl. Klidně ať si postaví jatka v Osvětimi.

0 0
možnosti

Zkuste si někdy něco najít o tom, kdo pracoval v zemědělství během 2.sv.války, kdy většina mužů byla na frontě. Možná budete překvapen zjištěním, že možná v 90% větších statků v téměř celé Evropě pravovali tot. nasazení, vězni a váleční zajatci. Takže zrušíme věškeré zemědělství a ze všech statků naděláme památníky?

8 0
možnosti
Foto

To je vadný argument a myslím, že to oba víme. Nicméně nemám nic proti tomu, aby na místech, kde pracovali totálně nasazení, byly umístěny pamětní desky, zvláště pokud tam někteří z nich zemřeli. Bylo by to důstojné.

0 0
možnosti
Foto

Tábor v Letech byl původnězaložen jako pracovní tábor pro osoby vyhýbající se práci. V té doběv něm bylo minimum Romů. V roce 1942 byl přeměn na sběrný táborurčený jenom pro Romy. Došlo k tomu, že záhy byl tábor přeplněn.V důsledku nedostatku hygieny zde vypukl tyfus. Ten se podařilo zastavitv roce 1943 očkováním, které prováděl český lékař židovského původu.Přesto na následky tyfu došlo k úmrtí 60 osob. Z 1 300 vězňůprokazatelně zemřelo na nedostatečnou hygienu, či špatnou stravu 362 lidí.Romové chodili pracovat do lesů při odstraňování polomům, při stavbě silnic apodobně. Uskutečnily se celkem dva hromadné transporty: v prvním odjelo 3.prosince 1942 94 vězňů, především žen, s označením „asociál“ dokoncentračního tábora Osvětim I, ve druhém  transportu bylo odvezeno 417 vězňů dokoncentračního tábora Osvětim II. – Březinka.  Vězni, kteří zůstali, dílem utekli a dílem byli propuštěni cca 200 vězňů,tábor byl spálen a prostor byl desinfikován. Režim v táboře v Letech bylpoměrně odlišný od života v klasických koncentračních táborech. Vězňové nemělivytetovaná čísla, mohli přijímat návštěvy příbuzných žijících vně, tábor nebylstřežen ostnatým drátem či pod proudem, nebyly zde strážní věže s ostroustřelbou. Za celou dobu tábora nebyl nikdo popraven či jinak násilně usmrcen. V České republice bylo 40 poboček koncentračních táborů. Místa jsou dnes zastavěná a nikdo si už na tato místa, kde docházelo k popravám ani nevzpomene. Dále zde jsou místa, kde docházelo k mučením a popravám. V Brně jsou to Kounicovy koleje, kde bylo usmrceno 1 300 lidí. Dnes koleje slouží k bydlení a veselému života studentů. Kulturní dům v Březové nad Svitavou za války sloužil jako internační tábor vojáků Rudé armády. Tak by se dalo pokračovat. Proč v Letech nestačí jenom památník připomínající utrpení Romů a proč a z jakého důvodu se považuje odstranění vepřína, který nezasahuje do původního tábora.Tolik historická fakta

20 0
možnosti
Foto

Myslím, že jsem na všechny položené otázky odpověděl již v článku a nevidím důvod, proč to psát znovu.

0 0
možnosti
Foto

když to psaní pro vás bylo tak těžké, tak proč jste se do toho nutil ?

7 0
možnosti
Foto

Dospěl jsem k závěru, že je to moje povinnost.

0 0
možnosti

V dobe, kdy bez vetsiho zajmu medii muze luza v ulicich Berlina, Londyna a Parize  (krome jinych evropskych I neevropskych mest) vykrikovat: "Hamas, Hamas, zidi do plynu, me pripada otazka letovskeho veprina, jako okrajova zalezitost.

20 0
možnosti
  • Počet článků 606
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1349x
Narodil jsem se 5. března 1975 v Brně, kde také žiji. Zajímám se o pravoslaví, filosofii, religionistiku, fotografování a literaturu. Politicky jsem demokratický levičák. Nenápadně jurodivý.

Kontakty:
- jaroslavpolak1975@gmail.com
- Twitter
- Facebook
- Flickr (fotografie)

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

Oblíbené články