Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

P47e93t68r 54P32á96l79k12a

11. 2. 2013 14:43

1) Palach pravděpodobně skutečně sympatizoval s reformními komunisty a stejně jako většina společnosti v roce 1969 (ale i 1989) naivně věřil, že existuje nějaká třetí cesta socialismu s lidskou tváří. Na tom není nic divného už jen proto, že na konci šedesátých prostě žádný relevatní myšlenkový proud mimo KSČ neexistoval. To nijak nezmenšuje Palachův odkaz jako symbol boje proti totalitě.

2) Poukazování na Palachovy sympatie k reformním komunistům od člověka, který je pro změnu největším symbolem toho, že komunisté reformovatelní nejsou - to je to odporné, co lidem vadí, ale to asi chápete, pokud to chápat chcete.

V praxi je Grebeníčkův výrok podobně vhodný, jako kdyby Julius Caesar několik desetiletí po Spartakově smrti vystoupil v římském senátu s tím, že Spartakus byl vlastně příznivcem otrokářství, protože nikdy oficiálně nežádal jeho zrušení...

4 2
možnosti
Foto

Takže vy tvrdíte, že pravdivostní hodnota empirického výroku o jevu, který je nezávislý na mluvčím, závisí na osobě mluvčího? Pokud ano, pak pravda neexistuje, pokud ne, pak je třeba posuzovat tvrzení nezávisle na tom, kdo je pronesl. Žádná střední cesta neexistuje.

2 4
možnosti
Foto

Díky za tip. Upozorním na to i přímo pod článkem. Výborně napsáno.

1 3
možnosti
Foto

Nemluvte o štvanici, netušíte co to slovo znamená! Rv

10 3
možnosti
IH

I85r14e30n47a 55H77r14u50b33á

10. 2. 2013 18:55

Myslíte, že kdyby Palach svůj čin neuskutečnil, dnes žil, tak bude tu komunistickou sebranku volit? Palach se upálil na protest proti okupaci, o tom žádná, na tom se snad shodneme všichni. A okupace byla dílem komunistického režimu. A jestli podporoval reformní komunisty - vy si opravdu myslíte, že soudruh Grebeníček nebo např. Semelová jsou reformní komunisté, které by třeba dnes Palach podporoval? Vážně si to myslíte? Reformní komunista byl např. Zeman nebo spousta perzekuovaných lidí v 70 a 80 letech.

13 5
možnosti
Foto

Paní Hrubá, já nemám tušení, koho by dnes Jan Palach volil. A hlavně: Neřekl jsem ani jsem nenaznačil, že by volil KSČM. A ani Miroslav Grebeníček neřekl ani nenaznačil, že by Jan Palach dnes volil KSČM. Celý váš komentář je tedy zcela nesmyslný.

5 10
možnosti
VB

V diskuzi k článku o tom, zda Palach byl antikomunista, zaznívá často argument:

"...a ty jsi černoch (komouš,...dosaďte si co chcete)". O tom ale diskuze není. Palach evidentně protestoval proti okupaci a proti cenzuře, všechny ostatní úvahy jsou nadstavba, ideologie, propaganda, kam si jedna i druhá strana může vymýšlet co chce,

7 2
možnosti
Foto

Autore, z vašich článků mám pocit, že jste jedním z mála blogerů, kteří se dají pravidelně číst. U vašich ideologických protějšků mě kolikrát odradí už jen nadpis.

Co se týče projevu Miloslava Grebeníčka, v podstatě souhlas, byť životní filosofii Jana Palacha nemám nastudovanou a nejsem komunistou. (To poslední konstatování považuju za nutnou daň za souhlas s něčím, co na blogu sepsal člen KSČM.)

4 10
možnosti
Foto

Díky. Tady navíc o debatu o komunistických, sociálistických či jiných ideách vůbec neběží, tohle se týká prostě obecného fungování veřejného prostoru.

3 10
možnosti
Foto

Právě na reakci režimu, která následovala po vystoupení poslance Grebeníčka lze vysledovat úroveň svobody, demokracie a lidských práv v Česku. Moc zde nepochází z výsledků voleb, nýbrž ze zákulisních maniopulací, navenek sdělovaných prostřednictvím nikým nevolených médií, které ovlivňují kroky a postupy státní moci. Nápravu nelze dosáhnout pomocí voleb - je nutno média od-havlo-pravdo-láskizovat. Lidé, kteří zde 23 let dělají propagandu musí být pověřeni jinými úkoly např. v ekonomice a službách.

5 11
možnosti
MR

M68i32c54h83a18l 68R32y98b80a

10. 2. 2013 16:18

Do výroby!! K soustruhům a frézám!!

Ona už je dělnická třída naučí!!

8 4
možnosti
RF

R93a19d76i53m 88F24r37a49n62c

10. 2. 2013 15:12

A jéje, J.A.P.!8-o Rudý sekretariát a jeho náhončí opět v akci?

10 4
možnosti
VK

Komunismus nema nejmensi pravo na existenci a je nebetycnou ostudou Ceske republiky, ze neco takoveho jako je Grebenicek a dalsi zastupci komunisticke ideologie, mohou byt  aktivni na politicke scene. Propagace a sireni komunistickych idei by mela byt trestna a prisne trestana.

12 3
možnosti
Foto

Vidím, že hlásáte svobodu slova bez kompromisů! Demokrat se nezapře. :-P

4 11
možnosti
  • Počet článků 606
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1346x
Narodil jsem se 5. března 1975 v Brně, kde také žiji. Zajímám se o pravoslaví, filosofii, religionistiku, fotografování a literaturu. Politicky jsem demokratický levičák. Nenápadně jurodivý.

Kontakty:
- jaroslavpolak1975@gmail.com
- Twitter
- Facebook
- Flickr (fotografie)

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

Oblíbené články