Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Lež jako východisko rozumnosti

Cituji: „LaVey klade důraz na logiku, objektivitu, rozum a jasné vědomí…“

A co říká satan v Bibli o stromu, jehož ovoce Bůh zakázal lidem jíst a varoval je, že zemřou?: „Nikoli, nepropadnete smrti. Bůh však ví, že v den, kdy z něho pojíte, otevřou se vám oči a budete jako Bůh znát dobré i zlé.“ Pojedli a zemřeli.

Autor recenzované knihy říká jinými slovy úplně to samé. Satan je otcem lži, takže jeho cílem je klamat – jak se dozvídáme z Bible - je to svůdce a žalobce lidí. Nabízí logiku, objektivitu a rozum – právě takové jablko od satana přijali všichni, kdo tvořili dějiny válek.

Je logické, že kniha, jejímž obsahem jsou myšlenky okultismu, magické rituály a víra v démony, těžko může nabídnout objektivu, rozum a jasné vědomí. Přesně v duchu těchto biblických slov: "Počátkem rozumnosti je nejupřímnější touha poučit se, a péče o poučení, to je láska k ní.“

Mimochodem – ty verše jsou spatlanou napodobeninou středověkých veršů, které zhudebnil Carl Orf ve slavné kantátě Carmina Burana.

0 0
možnosti
Všechno je jinak - je to Vaše krédo, tak se ho držte

Cituji: „Satanista si také dokáže vymýšlet pohádky, které se mohou měřit s čímkoli, co je obsaženo v Písmu svatém...“

Nikoli. Neexistuje spis, který by se mohl srovnávat s Biblí – ve stáří, v zachovalosti, v počtu ručních opisů, v počtu tisků, v počtu překladů, v počtu citací, v počtu polemik, kritik a rozborů i v počtu umělců všech oborů, kteří se Biblí inspirovali. Paradoxně i Vámi recenzovaná kniha „Satanské rituály“ se vymezuje vůči Bibli.

Znovu cituji: „Křesťan neumí – ne, neodváží se – přiznat, že jeho dědictvím jsou pohádky, ale přitom je na nich závislý kvůli svému nábožnému živobytí.“

Je to úplně jinak. Ve skutečnosti si žádný satanista není schopen přiznat, že nedokáže vytvořit cokoli, co by se mohlo s Biblí srovnat. Ani nejlepší pohádkáři světa, mistři jazyka a fantazie, pokud byli chytří, se vůbec nepokoušeli vůči Bibli vymezovat. A dokonce i velcí filozofové, kteří se kriticky vymezili vůči Bibli, pomalu upadají v zapomnění. Právě tohle je ověřitelná skutečnost.

0 0
možnosti
Foto
Re: Všechno je jinak - je to Vaše krédo, tak se ho držte

Pláčete dobře, ale na špatným hrobě ;-) Já to nenapsal, já to jen recenzoval. Samozřejmě bych se mohl cvičně "vlomit" do pozice autora či do pozice satanisty a vést s vašimi tezemi polemiku, ale nějak nevím, proč bych to měl dělat. Upřímně řečeno si myslím, že v lidských srdcích se odrážejí cesty Boží a ty jsou, jak známo, nevyzpytatelné, takže nikoho nesoudím a na všem (a především na lidech) se snažím hledat do dobré, zajímavé a přínosné, spíše než to zadupat do prachu. Nějak to souvisí s láskou k bližnímu a tak.

1 0
možnosti

NTPT_POTRETI_ZAKAZANY

31. 10. 2012 16:41
říkám to furt. každej LeVej

je pslem SATANA !

0 0
možnosti

kaktusak

31. 10. 2012 20:10
Re: říkám to furt. každej LeVej

Tedy rebel.

0 0
možnosti
  • Počet článků 606
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1349x
Narodil jsem se 5. března 1975 v Brně, kde také žiji. Zajímám se o pravoslaví, filosofii, religionistiku, fotografování a literaturu. Politicky jsem demokratický levičák. Nenápadně jurodivý.

Kontakty:
- jaroslavpolak1975@gmail.com
- Twitter
- Facebook
- Flickr (fotografie)

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

Oblíbené články