Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Za minulého režimu jsem říkával, že v KSČ lze být jedině ze dvou důvodů - prospěchářství anebo z naprosté hlouposti - přinejmenším.

Oba důvody v podstatě charisma vylučují.

5 1
možnosti
Foto

Je moudré mít svá rozhodnutí racionálně zdůvodněna. Ale intuice, iracionalita a emoce jsou nutnou a nezbytnou složkou jakéhokoli jednání.

Řešil jste někdy spor s manželkou čistě racionálně? A jaký byl výsledek?

Pane Polák, co vám říká pojem "charisma" - do politiky nutně patří a racionální rozhodně není.

Jeden ze zákonů magie učí, že použít "nekalé" praktiky na někoho, kdo mě eticky převyšuje se nevyplácí. Odrazí se to od něj a vrátí se na zpět na autora čuňárny.

Právě charisma politika by mělo tvořit takovýto štít a charisma rozhodně racionální není.

... Jinak bych tedy potřeboval poradit - koho mám v pátek volit!

2 1
možnosti
Foto

S tím nějak zásadně nepolemizuji, kritizuji záměrné a cílené působení na ty atavismy. Skutečnost, že Fischer byl 9 let členem KSČ, je všeobecně známa a nikdo ji netajil. Je zjevné, že smyslem té antikampaně není informovat o nějakém málo známém faktu. 

Co se toho odrážení týče - obávám se, že tomu tak není. Znám lidi eticky na výši, kteří byli pošpiněni a těžko se tomu brání, a naopak lidi, co jsou splachovací a suverénně odrazí cokoli. Na, tohle fakt nesedí.

Koho volit asi neporadím. Já budu volit Dienstbiera a napsal jsem proč.

1 2
možnosti
Foto

"Archaické magické praktiky.." Tady asi vidíte trochu za roh, třebaže mohu souhlasit s tím, že styl "akce" a "reakce" sklouzne často do zjednodušování. Nicméně, za slovem "komunistaů si lze těžko něco pozitivního představit nejen s ohledem na doby minulé.

1 4
možnosti

Nenapadlo vás, že je Fischer označován za komunistu proto, že byl členem KSČ? Bylo možné v 80. letech členy KSČ označovat za komunisty? Opravdu to tehdy byla ta potupná nálepka A bylo ty lidi možné označovat za komunisty, i když nevěřili Marxovu učení? Jak byste vlastně označil bývalého člena NSDAP po dvaceti letech? Také byste souhlasil s připomínáním jeho nacistické minulosti, nebo by to pro vás byla jenom magická nálepka? A není vlastně magickou nálepkou, když Vojtěch Filip označí protesty studentů proti komunistické krajské radní za fašistické? Neznamená to náhodou, že je KSČM iracionální, ba mystická strana?

5 0
možnosti
Foto

- Osobně si opravdu myslím, že slovo "fašistický" je nadužíváno a používáno často jako nálepka a není moc jasné, co by vlastně mělo znamenat. Sám bych je v takové souvislosti nepoužil. 

- Můžeme říci, že Jan Fischer BYL v letech 80-89 komunista. Říci, že JE komunista je ovšem věc jiná.

4 2
možnosti
  • Počet článků 606
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1349x
Narodil jsem se 5. března 1975 v Brně, kde také žiji. Zajímám se o pravoslaví, filosofii, religionistiku, fotografování a literaturu. Politicky jsem demokratický levičák. Nenápadně jurodivý.

Kontakty:
- jaroslavpolak1975@gmail.com
- Twitter
- Facebook
- Flickr (fotografie)

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené stránky

Oblíbené články