Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AH

nyny.

15. 7. 2008 23:29
zájmy státu ?

Já si nemyslím, že je cokoli v rámci rodiny v zájmu státu.Rozhodně by to tak být nemělo.Jinak s vámi souhlasím, ovšem pojem úmyslně je nesmysl, protože ho nejde prokázat. Rodný list je dokument v zásadě prioritní důležitosti, proto nechápu, proč podmínkou pro zápis rodičů do rodného listu nejsou testy DNA.A měly by být zákonnou podmínkou, pak by se nic podobného nemohlo stát a navíc by to nenarušilo partnerství jako záležitost nedůvěry prostě proto, že je to zákonná podmínka.Pokud by i přes test svědčící o opaku otec trval na svém "otcovství" a učinil by o tom prohlášení na matrice, pak už by se své otcovské povinnosti v budoucnu nemohl zbavit. Vždyť je to tak prosté.Nechápu, proč už to dávno v zákonech není.

0 0
možnosti
D

Déžo

15. 7. 2008 20:48
to autor:

pravda, jenže kde to žijeme. tady se s těmito politiky nic dobrého neprosadí. DNA udělat matce, dítěti i tzv. otci ihned po narození (či posléze) a pokud se prokáže (díky rozboru DNA) že matka lhala, tak ať to všechno zaplatí, vč. úroků i tomu neprávem označenému muži. potom by si ty ženské daly pozor a děti by měli správné rodiče, tak jak si zaslouží.!

0 0
možnosti
JJ

TloolT

15. 7. 2008 20:07
rozbor dna

by se mel delat u vsech deti hned po narozeni. Ne jen kvuli urceni otcovstvi, ale i kvuli pripadnym geneticky danym chorobam, nebo snadnejsi identifikaci pozdejsich zlocincu.

0 0
možnosti
JA

Trevis

15. 7. 2008 18:04
6 měsíců

"O tom, že má dítě, se dozvěděl až rok třetí, když se vrátil domů."

Já se domnívám, že ta šestiměsíční lhůta pro popření otcovství běží od chvíle, kdy se údajný otec o svém údajném otcovství prokazatelně dozví.

Každopádně se znovu ukazuje, že morálka nemá v naší společnosti žádnou váhu. Zákonodárci chtějí dítěti  (často spíš matce!) vynutit pár tisíc alimentů, lhostejno na kom. To je důležité Že dítě vyrůstá v prostředí lží, podvodu, emocionálního hyenismu a samo se stává nástrojem neskutečných křivd, to pro naše zákonodárce ani nejvyšší státní zástupkyni nemá žádný význam.

0 0
možnosti
JN

5alfa

15. 7. 2008 17:30
Ách jo...

Pokud budete bazírovat na slovíčcích "úmyslně", tak se nikdy nic nezmění. Protože úmysl se neprokázal ani Koženýmu ani Soudkovi ani Grossovi.

A pak těžko říci, zda narození dítěte v manželství, kdy manžel není biologickým otcem "by mohl být alespoň nedbalostní trestný čin a nebo přestupek"... :-P

0 0
možnosti
P9

pavel 99

15. 7. 2008 17:51
Re: Ách jo...

no ve státě, kde soud akceptuje tvrzení kapsáře, že strčil ruku do cizí kapsy (a vyndal peněženku) "neúmyslně" (patrně "omylem"), se vážně úmysl nedá dokázat prakticky vůbec.

0 0
možnosti
J

jenomselskyrozum

15. 7. 2008 16:53
Karma

neni co dodat. Naprosty souhlasR^

0 0
možnosti
  • Počet článků 130
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4149x
Politicky aktivní spisovatel, poradce místopředsedy PSP Tomia Okamury