Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

el-lobo

27. 7. 2009 7:20
Jestli tu kalkulaci

někdo nedělal pod dojmem filmu Obojek - tam to bylo takové hi-tech, vypadalo to draze. A ještě osvětově jazykový přípodotek p. Večerníčkovi: zkuste si rozepsat slovy "50ti metrový". Vznikne "padesátti metrový". Přitom by to mělo být "padesátimetrový". Když se čísla používají ve složených slovech, skloňovací koncovky se k nim nepřipisují, ty už jsou v tom čísle, části složeného slova se neoddělují mezerou. Napíše se to docela jednoduše: 50metrový, 8letý (nikoli 8-mi letý) apod., čtenář si to skloní sám.

0 0
možnosti
JN

vecernicek

27. 7. 2009 10:40
správně se píše opravdu 50ti

Váš podotek zní logicky - obecně používaný úzus je ale chtěj nechtěj s příponou ti.

0 0
možnosti
JJ

doublejay

26. 7. 2009 21:25
Náklady rád zaplatí odsouzený

Například ve filmu Disturbia je to dobře vidět.  Kdybych si osobně měl vybrat, tak holt radši budu sedět doma a platit za přívěšek, než být zadarmo ve věznici.

0 0
možnosti
C

cojanato

26. 7. 2009 20:26
Státem posvěcené "tunely"

To jsme se dočkali, to jsme si to vycinkali klíči, to si to hlídáme naše politiky ! Bylo by potřeba čistit a důkladně, jinak za nás budou platit ještě vnoučata až do konce života. ....A budou se ptát, co.....?!

R^Souhlas a karma.

0 0
možnosti
JN

vecernicek

26. 7. 2009 16:36
Je to opravdu jednoduche

Prosím diskutující aby si o GPS alespoň něco přečetli - žádné zesilovače nejsou třeba - každý kdo má navigaci nebo iphone atp. to ví.

správa dat bývala opravdu v řádu desítek tisíc (sledování vozidell) ale dnes už jsou firmy co to nabízí skuzečně za 1440 ročně

Ke sledování stačí vlastně jen počítač a automatické archovování dat vysílaných GPS. V případě potřeby se tato data prostě jen načtou a máme pohyb vězně nebo psa za celý rok.

0 0
možnosti
VK

egypttwo

26. 7. 2009 14:49
bod

tR^refil jste to = karma

0 0
možnosti
PH

petrph

26. 7. 2009 13:35
že by to bylo tak jednoduché

a že zrovna u GPS, které mají velké problémy právě uprostřed budov a v zastavěných oblastech?U psů to možná stačí (odzskouší se,a když to nefunguej tak se to vrátí do krámu), pro důchodce jsou použity spíše modifikované mobilní telefony, které ohlásí polohu v případě nouze..

Ale jak zajistit aby to fungovalo všude, a stále spolehlivě??? To se budou muset použít speciální přístroje,montovat zesilovače.....

I když na druhou stranu, to z hlediska práva považuju za nesmysl.. Když si představím, jak místo v kriminále sedím doma u telky, nohy na stole, okolo sebe rodinu a kámoše co mi přinesou chlast i fet, poštačka přinese peněžní podporu až pod nos ...Proč já blbec žiju poctivě...

0 0
možnosti
SA

Saltos Alim

26. 7. 2009 14:30
Re: že by to bylo tak jednoduché

Tak jsme v Česku, tradičně prostě to nejde. Věznice jsou sice přeplněné, ti lehčí vězni na tom s tou volností také nejsou nejhůř, zvláště  co pracují venku, tak nač jim závidět  že by spali ve své posteli, pod dohledem a omezením osobní svobody. Jistě systém  vyžadující mnoho nového, ale  v  rámci naší "humanistické" společnosti kupodivu prospěšný.   8-o

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

26. 7. 2009 12:28
.

U projektu takhle velkych tvori technicke hracicky jen zlomek nakladu. Uz jen zabezpecovat dlouhodobe ten system proti pruniku bude stat vic.

Obvykle to chodi tak ze projek ziska nejaka velka firma (IBM, EDS, apod), ta ho zalevno subkontraktuje na nejakou malou mistni firmicku, ta neco nejak spatla dohromady a velka firma pak bude po mnoho let bude inkasovat sakra velky prachy za udrzby a upgrady. Pocatecni naklady jsou oproti tem provoznim jako nic.

0 0
možnosti
JM

sf56

26. 7. 2009 11:45
No teda

Vy do toho skutečně vidíte! Takových jako vy bychom potřebovali víc. Ono jich sice je v každé hospodě spousta, ale ti nepíší blog :-). Nebo už máte místo mozku z piva kostku? ;-D

0 0
možnosti
K

krosita

26. 7. 2009 10:41
naprosto s vámi souhlasím

takhle by se dalo" zdokumentovat" vše dobré, co dělá tento debilní stát

0 0
možnosti
  • Počet článků 130
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4149x
Politicky aktivní spisovatel, poradce místopředsedy PSP Tomia Okamury