Děkane Pospíšile, proč tajíte svou rigorózní práci?

Pane děkane Pospíšile, veřejně Vás vyzývám, abyste předložil vlastní rigorózní práci a umožnil její nezávislé posouzení.

 


V listopadu 2009 se ozvali svědci, kteří tvrdili, že jste si rozšíření své magisterské práce na rigorozní  objednal u tehdejšího děkana Kindla. Samotnou práci údajně za Vás zpracovávali vybraní studenti . Údajně v době, kdy se už v tiskárně tiskly bilboardy s titulem JUDr. před Vaším jménem.

Rozhovor s jednou studentkou na toto téma natočila TV Nova v prosinci 2009 v restauraci U Balbínů. Reportáž o tom, že Vaše práce je v knihovně nedostupná, a že jsou svědci, kteří tvrdí, že jste si z nedostatku času nechal zpracovat doktorskou práci u jiných studentů, Nova nakonec neodvysílala,  přičemž důvodem bylo jen to, že reportáž by byla "prokindlovská".

Sám osobně  jsem byl 16. prosince 2009 v univerzitní knihovně v Plzni. Vaši práci mi odmítla knihovnice ukázat. Podmínkou byl Váš souhlas. Náhoda tomu chtěla, že jsme se potkali u dveří knihovny. Požádal jsem Vás o souhlas k nahlédnutí do Vaší doktorské práce. Vyvedlo Vás to notně z míry - a souhlas jste mi tehdy nedal, přestože stačilo říct ano knihovnici a veškeré dohady ohledně Vaší práce by se rázem utnuly. Ptám se proč?
Slíbil jste ale, že Váš souhlas dostanu, když pošlu písemnou žádost na fakultu. To jsem neprodleně učinil.
Ani poté jste souhlas k nahlédnutí do Vaší práce nedal, přestože jsem po vánocích svolení urgoval u Vaší tajemnice. Navzdory Vašemu slibu.

Uplynuly téměř tři měsíce a Váš souhlas k nahlédnutí nikde. To opravdu zvyšuje podezření, že s Vaší prací opravdu není něco v pořádku. O tom, že Vaše studium možná nebylo řádné svědčí ostatně více věcí - minimálně Vaše právnické přešlapy (naposledy nelegální výpovědi funkcionářům odborů, řízené protizákoné úniky informací dehonestující vybrané osoby nebo zpackané zákony, v nichž jste se pokoušel vypouštět pojistky proti tunelování anebo vypuštěná beztrestnost pro svědky korupce).
Abychom vymýtili jakékoly spekulace, žádám Vás znovu a tentokrát veřejně, abyste svou práci předložil k odbornému posouzení.

Jaroslav Novák Večerníček




 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslav Novák | pátek 12.3.2010 10:09 | karma článku: 23,02 | přečteno: 2439x