K důchodové reformě 6

Vánoce, konec roku, nový rok, novoroční předsevzetí, předsudky a pohled do sebe.

Nechtěl jsem v čase vánočním s takovým vážným tématem, jako je Váš důchod otravovat a unavovat. Na chvilku si přece můžeme dovolit na všechny starosti zapomenout.  Život  není  jen o  byznysu  o podnikání a o penězích.  Musíme na sebe nechat působit trochu to duchovno a setkat se všemi svými milými, prostě trochu vyfouknout páru z toho přetopeného kotle dnešního hektického života.

Blíží se ale zase zlom. Konec světa jsme přežili, už nemusíme se odávat  nihilismu. Opět je čas se zamyslet nad svou budoucností a budoucností našich blízkých. Proč našich blízkých ?  Jednoduše proto, že když se o svou budoucnost nebudeme starat sami, tak s tím naše děti a všichni, co nás mají opravdu rádi, budou mít taky sakrametsky hodně co k dočinění!  Takže přichází čas předsevzetí.  Jaké může být lepší předsevzetí než zlepšit někomu život?  Nejdříve sami sobě a potom spoustě ostatních lidí. Žel Bohu proti tomu stojí předsudky.  Kdybych se Vás zeptal, jakou nejhorší práci by jste byli odpoledne, po příchodu ze zaměstnání, ochotni dělat? Proč? Proto, aby jste si zajistili následující:  do dvou let, ke svému příjmu ze zaměstnání navíc dalších  30.000,- Kč měsíčně aktivního příjmu a po dalších dvou letech k tomu dalších 20.000,- Kč, tentokrát pasivního doživotního příjmu, který po Vás  jako rentu mohou zdědit Vaše děti a po nich ještě Vaše vnoučata?  Takovýchto důchodů si můžete vygenerovat  během dalších let kolik chcete. Vím, že to zní fantasticky až neskutečně, ale opravdu je to reálná šance. Osobně znám desítky lidí, pro které to funguje. Musím říct poctivě, že pro mě zatím ještě ne, ale jsem na cestě. Není to zadarmo, nemyslím finančně, ale spíš pracovně a časově. Lidé kolikrát dělají velmi těžkou a ponižující druhou  práci,  aby  získali  jen zlomek toho, co jsem v předchozích řádcích napsal a o nějakém důchodu nemůže být ani řeč.

Co je na tom tak hrozného každý den přečíst 10 stránek z knížky o úspěchu, poslechnout si jedno CD ze školícího systému, dopsat jednoho nebo dva nové lidi na seznam, na které si vzpomenete, deseti lidem z toho seznamu zavolat a pozvat je za schůzku, jednou denně tuto příležitost prezentovat dalším,  jednou týdně zajít na Open Meeting, jednou měsíčně navštívit školící seminář, podle potřeby pravidelně konzultovat se svým Aplinem. Když toto budete pravidelně dělat, tak se s úspěchem nemůžete minout. Záleží  ale především na Vás, jak budete k sobě poctiví a vytrvalí. Tak to můžete udělat pro sebe. Nejkrásnější na tom však je, že můžete touto cestou změnit život i ostatním a dívat se na ně jak rostou. Je to opravdová mise, při které se můžete spoustu nového naučit a při které získáte spoustu přátel, které jste ani neznali a kteří Vás budou mít rádi.

Takže podívejte se sami do sebe a uvědomte si, kolik Vás stojí Vaše předsudky. Proti podnikání, proti kapitalismu, proti investování, proti vzdělávání se v něčem novém, proti nakupování na internetu, proti síťovému marketingu a proti Bůh ví ještě čemu. Stojí Vám to za to ? …….  Není to v současné situaci zbytečný luxus? …….

Dnes jsem tady použil spoustu nových pojmu, které těm, kteří budou chtít, příště vysvětlím.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jaroslav Martínek | neděle 30.12.2012 19:06 | karma článku: 5,31 | přečteno: 771x
  • Další články autora

Jaroslav Martínek

Hoří má Putěnko!

4.12.2014 v 13:40 | Karma: 24,70

Jaroslav Martínek

Anketa

24.7.2014 v 8:50 | Karma: 7,50

Jaroslav Martínek

Co je to za divnou armádu?

13.4.2014 v 19:48 | Karma: 10,70

Jaroslav Martínek

Život tropí hlouposti

9.4.2014 v 10:19 | Karma: 10,41