Jenom obyčejná obstrukce!

To jsme všichni tak hloupí, že jsme, po celou dobu jednání o přístupu k EU a celou dobu co jsme v ní, o tomto nebezpečí nevěděli?

Moskva tleská

Václav Klaus už zcela otevřeně přešel na pozice nejhrubšího populismu, aby vrazil nůž do boku EU. Vypadá to, jako když hraje vabank. Nevěřím mu, že ho k tomu vedou poctivé úmysly. Nároky hrstky, dnes ještě žijících, odsunutých budou i po přijetí Lisabonu velmi problematické.

Pokud ratifikace přece jenom projde a Klaus bude muset podepsat, tak nám to nebude po dlouhou dobu v EU zapomenuto. Zařadí se to do řady trapasů, které zahájil Jiří Proubek a Klaus tomu dá teď korunu. To by ale bylo to menší zlo. Časem to bude bráno jako dětské nemoci při zrodu, tak potřebného silného hráče na světové scéně. Zejména v době, kdy Amerika slábne a Rusko, Čína a třetí svět rychle posiluje.

Pokud se Klausovi podaří Lisabonskou smlouvu zbourat, tak budeme zase jako "kůl v plotě", který kdykoliv se komukoliv zachce, bez problémů vyvrátí. Kdo má na nás mlsnou dobře víme a Klaus mu naší zemi přímo nabízí, jak na stříbrným podnose. Zajímavé je srovnání s Paroubkem. Paroubek se tváří prolisabonsky, Klaus je otevřeně protilisabonský. Oba dva jsou populisti, jeden slibuje nesplnitelné a druhý straší nehrozícím. Oběma v Kremlu ve stoje tleskají.

Jsem teď už měsíc v Pobaltí v Estonsku. Když mluvím o situaci s Estonci, tak zde cítím daleko větší strach, z toho co se v EU a ve světě děje, než jsem zaznamenal u nás. Mají své zkušenosti, na které na rozdíl od nás nezapomněli.  A my jsme zase mistři světa a všechny chceme školit.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jaroslav Martínek | pátek 9.10.2009 19:23 | karma článku: 9,92 | přečteno: 728x
  • Další články autora

Jaroslav Martínek

Hoří má Putěnko!

4.12.2014 v 13:40 | Karma: 24,70

Jaroslav Martínek

Anketa

24.7.2014 v 8:50 | Karma: 7,50

Jaroslav Martínek

Co je to za divnou armádu?

13.4.2014 v 19:48 | Karma: 10,70

Jaroslav Martínek

Život tropí hlouposti

9.4.2014 v 10:19 | Karma: 10,41