Dostal jsem e-mail

V reakci na můj poslední článek "Ahoj babi, tak jsme došli!" zde, mě napsal 21. letý rozhořčený mladý muž. Na mail jsem mu obratem odpověděl, ale nedá mě se o jeho postojích nezmínit i tady, protože reflektují dost častý názor našich dětí, které se narodily až po revoluci.

Cituji z e-mailu a hned budu odpovídat:  Hezký den. Váš perex.
"Člověk, který měl to štěstí zažít přelom století, tisíciletí a vytouženou změnu politického řádu." - Ano za to vše jsem vděčný a nechtěl bych se vrátit zpět.
Nechme stranou prezidenta. Myslíte si, že po takovém bordelu, kdy jedna bába velela tajným službám ( myslím si, že ani Vy nevěříte, že bývalý pan premiér o tom nevěděl), by jakákoliv vláda jinde v civilizovaném světě pokračovala ve vládnutí? Myslíte si, že by jinde v civilizovaném světě vůbec lidé takovou vládu nechali vládnout? - Ano i nechali, ve světě se to děje běžně a dějou se tam i horší věci. Premier odstoupil, proč by neměla pokračovat po transparentní politické dohodě vláda?  Vy chcete opravdu tvrdit, že ta vytoužená změna politického řádu je v pořádku? Není. - Já nechci žádnej politickej řád měnit, tento je v pořádku. A Vy chcete udržet ty šmejdy vládnout. Proč? Paříte mezi ně? - Ne nepatřím. Vy neslyšíte, jak politici útočí na nezávislost státních zástupců a policistů? - Ano útočí zleva i z prava. Jde o to, aby ti státní zástupci a policisté byli opravdu nezávislí. Vy najednou demokrat. Mě je 21 let. Moc Vám děkuji za takovou změnu politického řádu. Zklamali jste Vy najednoudemokrati. Zklamali strašně. - Je mě to moc líto, že jsme Vás zklamali. Udělali jsme jednu velkou chybu o které napsal i Hutka "Skončete s tím sametem pánové a dámy. Buďto s nima zametem, nebo oni s námi." Z tohoto podhoubí, které jsme měli tenkrát vypálit, dneska vyrostli ti ničemové o kterých píšete. Ti se nalepili na poctivé lidi napříč politickým spektrem, kteří chtěli něco změnit k lepšímu, a dnes ničí naši demokracii. Teď to příjde, aspoň se vy mladí něčemu přiučíte. Jde jen o to, aby to nebylo za příliš vysokou cenu. Nejsem demokrat "najednou" byl jsem jím vždy. Proč chcete zanechat vládnout jednu bandu ničemů na úkor druhé bandy ničemů. Nebylo by lepší udělat další listopad? - A co by jste chtěl zavést, po té nové revoluci? Znovu socialismus?

Tak ještě jednou děkujeme za "vytouženou změnu politického řádu". Opravdu se Vám to povedlo. Není se čemu diviti. Svoji vlast jste nechali okupovat. Před komunisty jste hrbili záda. Teď děláte ze sebe demokraty. Necháte si kadit na hlavy, Vy najednoudemokrati. Z hlavy si výkaly svých ideologických guru stíráte ( to platí pro všechny najednoudemokraty jakéhokoliv politického vyznání) a ochutnáváte. A něco z těch výkalů se Vám dostalo do krve. Jste nemocní. Místo, aby jste pojmenovali přesně realitu, jste ochotni, kvůli ideologii, hájit i zločince. - Je z toho opravdu smutno, jak jsou z výsledků změny politického řádu naše děti nešťastné. Ale listopad znovu opravdu potřeba není. Stačí jít k volbám, dokud jsou svobodné. A chodit k nim pravidelně a v co největším počtu. A hlavně mladí o jejichž životy jde.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jaroslav Martínek | pondělí 24.6.2013 3:17 | karma článku: 12,01 | přečteno: 926x
  • Další články autora

Jaroslav Martínek

Hoří má Putěnko!

4.12.2014 v 13:40 | Karma: 24,70

Jaroslav Martínek

Anketa

24.7.2014 v 8:50 | Karma: 7,50

Jaroslav Martínek

Co je to za divnou armádu?

13.4.2014 v 19:48 | Karma: 10,70

Jaroslav Martínek

Život tropí hlouposti

9.4.2014 v 10:19 | Karma: 10,41