Rusko zahájilo zločinnou válku

Vojenský útok Putinova Ruska na Ukrajinu je ve 21. století bezprecedentní zločinný akt agrese, který svým způsobem vrací svět tam, kde byl na začátku 2. světové války. Putin si téměř v ničem nezadá s Hitlerem.

Myslím, že jsem v perexu jasně vyjádřil svůj názor na zločinnou válku, kterou Putin rozpoutal. Nebudu ho rozšiřovat, ani opakovat, co řekli nebo napsali již jiní. Jsou mi však zcela odporné všechny hlasy, které se pokoušejí vinu a odpovědnost Putinova Ruska za tento neuvěřitelný brutální čin porušující mezinárodní právo rozmělnit a zpochybnit. Jsou to názory, které poléhají ruským lžím a podporují je, a proto je nutné všechna taková vyjádření důrazně odsoudit.

Jediné, co nyní můžeme jako občané dělat, je podporovat kroky vedoucí k sankcím proti Rusku a k jeho izolaci. Také je nezbytné apelovat na vlády zemí demokratického světa, aby v odporu proti ruské zločinné agresi nepolevily, a aby sankce vůči Rusku byly opravdu co nejtvrdší, skutečné a nejen kosmetické. Je třeba se také připravit na oběti, které budeme muset při postupu proti Rusku podstoupit. Jde o zachování míru nejen v Evropě.

Přeji Ukrajině odvahu, sílu a mír.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jaroslav Kvapil | čtvrtek 24.2.2022 12:29 | karma článku: 18,31 | přečteno: 365x