Oběť spiknutí ??

Tak konečně mám jasno. Několik týdnů jsem byl přesvědčen, že pan VB uplácel své kolegy z VV. Teď už vím, jak šeredně jsem se mýlil. Pan VB neuplácel, stal se obětí spiknutí. Alespoň si tak vykládá rozhodnutí soudu, z minulého týdne. Maje sám titul JUDr. si to samozřejmě může dovolit, vykládat rozhodnutí soudu.

No ano, jistě se jednalo ze strany pana VB pouze o nezištnou pomoc kolegům, kterým tak slepě důvěřoval, že s nimi o půjčce ani nesepsal dohodu. Jsem rád, že mezi námi ještě žijí takoví lidé, kteří v lidech nevidí jen to špatné. Možná ta důvěra pramenila z dokonalé znalosti těch, kterým půjčku poskytl, znal je přeci tak dobře z odposlechů. Tedy alespoň si to myslel. Je až s podivem, že ve straně kde je odposlech běžným standardem, bylo vůbec možné nějaké spiknutí připravit. Proto asi pán VB plakal v soudní síni, když zjistil, že byl nahráván, aniž by ze svých nahrávek zjistil, že se jeho nahrávání chystá. Takový šlendrián, také bych plakal. I když na druhou stranu by měl mít radost, jak dobře se od něj jeho spolustraníci učí a smířit se s tím, že přijde čas, kdy žák překoná svého učitele. Rozhodně už nemusí mít strach, že by špehování a udávání ve VV bez něho přestalo fungovat a tak se může v klidu stáhnout ze svých pozic. Ano možná se jednalo o spiknutí a možná se jen projevil zákon divočiny, kde se šelmy navzájem odhánějí od kořisti, aby na ně zbyl co největší kus nebohé oběti. Každá šelma se chce nacpat co nejvíce, pokud je to možné. Vždyť kdo ví, kdy bude zase možné ulovit něco pořádného k snědku. A rozhodně je lepší pochutnat si na zdravém kuse, nežli jen čekat na zbytky mršiny.

Doufám, že si pan VB vzal poučení a pokud snad nedej bože v podzimních krajských volbách uspěje a stane se hejtmanem, přistoupí ke špiclování svých kolegů daleko zodpovědněji, tak aby předešel podobným nepříjemnostem. Ne snad, že by se člověk při sledování dění ve VV nebavil, ale přeci jen opakovaný vtip přestává být vtipem.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jaroslav Kunc | pondělí 16.4.2012 22:15 | karma článku: 6,72 | přečteno: 440x
  • Další články autora

Jaroslav Kunc

Církevní restituce po 1001

22.8.2012 v 14:59 | Karma: 17,42

Jaroslav Kunc

D8 - už nám dejte pokoj

21.5.2012 v 16:02 | Karma: 26,02

Jaroslav Kunc

Ekologický aktivista asi nebudu

15.5.2012 v 11:18 | Karma: 14,46

Jaroslav Kunc

Vláda důvěru dostane

27.4.2012 v 10:15 | Karma: 13,44

Jaroslav Kunc

Středeční chvilka poezie 2

25.4.2012 v 16:52 | Karma: 5,34