Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Shrnutí: Jaký je smysl roku 2012?

Na stránkách Fenoménu 2012 už od 9. února 2010, a na iDnes od 30.9.2010, publikuji celou řadu teorií, které naznačují, co by mohlo do roku 2012 nastat. Nejdříve jsem se věnoval převážně proroctvím a katastrofickým teoriím, později jsem se začal více zajímat o fenomén transformace vědomí a podstatu lásky, což jsem nakonec kombinoval s článkami o hrozícím otrockém Novém světovém řádu. Témat bylo hodně, ale co z toho je pro nás nejpodstatnější? Jaké je východisko ze všech problémů? Co spojuje všechny jevy, o kterých se tu pořád bavíme?

Cílem tohoto článku bude porovnat jednotlivé aspekty „apokalypsy“, kterým jsme se postupně věnovali a najít v nich shody a souvislosti, abychom tak přišli na to, co nám v nejhorších časech nejvíc pomůže.

Proroctví

Pokud jste četli mé souhrnné pojednání k roku 2012, určitě jste si všimli, že proroci mají pozoruhodně podobné předpovědi. Shodují se na tom, že nejdříve upadne morálka lidstva (což už se stalo dávno), potom přijde určitá série katastrof, ovšem vše nakonec vyvrcholí začátkem nového, Zlatého věku. Má přijít nový světový cyklus. V tomto věku by měl být dostatek lásky, souznění a harmonie. Ostatně – několikrát jsem se k tomu vracel i v dalších článcích. Není zajímavé, že proroci se na sobě shodují, i když každý z nich se narodil na jiném místě a v jiném čase, vyznával odlišné náboženské víry nebo měl jiný pohled na svět? Zlatý věk po roce 2012 předpovídají i velmi přesní Mayové. Dnešní Mayové nás také vyzývají k šíření lásky, neboť je třeba, abychom se jak my, tak svět kolem nás, začal přizpůsobovat právě na onen nový, zlatý věk.
Lze tedy říct, že proroci nám radí věnovat se v době soužení hlavně lásce, abychom byli přizpůsobeni na přechod do onoho nového věku?

Katastrofické teorie

Těm jsem věnoval také několik článků. Jinde na internetu jich je další spousta.
Je vidět, že něco se děje. Ekonomická krize je patrně za dveřmi, počasí také prochází abnormalitami, máme za sebou mnoho zemětřesení, probouzí se zřejmě Katla, i na Slunci k určitému zesilování aktivity dochází (zda ale v roce 2012 bude jeho aktivita extrémní, to se ještě s jistotou neví). Na první pohled nemají tyto jevy s láskou nic společného, ale pokud nastanou, budeme jim muset nějak čelit. Ale jak?
Může se stát, že až přijde to nejhorší, nezbyde nám o moc víc věcí než naši blízcí a naše duše. Peníze nebudou mít hodnotu, svět bude v chaosu. Co bude potom, když svět ztratí hodnotu, na které dlouhodobě držel – hodnotu peněz? O co se „opřeme“? Změna v charakteru našeho světa bude přirozeně vyžadovat změnu v našem myšlení. A jak budeme muset své myšlení změnit, pokud peníze nebudou mít hodnotu? Co nám v krizi zůstane?
Přece naše mezilidské vztahy, naše duše, naše láska, náš Bůh. Vztahy, duše a Bůh jsou nesmrtelné. Krize bude bodem v čase, kdy nás okolnosti budou nutit navrátit se ke starým, ale pravým hodnotám. Tím, že v sobě budeme rozvíjet lásku a oddanost Bohu, budeme pevnější v duchu a chaos ve „vnějším světě“ nás už tolik nerozhodí. Časem přijdeme sami na to, že ani smrtí život nekončí, že potom pokračuje, a tak ztratíme i strach. S láskou v srdci budeme schopni i více pomáhat lidem kolem nás, kteří to budou potřebovat. A čím víc si budeme vzájemně pomáhat, tím snadněji projdeme krizí. A čím víc budeme pomáhat, tím víc budeme milovat. A rovněž tak - čím více budeme myslet na Boha, tím více budeme milovat, protože Bůh se rád odměňuje za každou službu. I za to, když na Něj alespoň chvílemi myslíte...
A jsme zase u lásky.

Transformace a zrychlování času

Mayové rovněž předpověděli na dobu před rokem 2012 určitou transformaci vědomí, kterou bychom měli podstoupit všichni bez rozdílu. S ní se často spojuje i zrychlování času a postupně snad i jeho zánik. Celá Země by měla projít rozsáhlými změnami, včetně změny časoprostoru. Předpovídá se vzestup do vyšších, nehmotných dimenzí, tedy do 5. dimenze. Někdy se mluví ještě o vyšších dimezích. Tyto vyšší dimenze mají být charakteristické všeprostupující láskou, souzněním a rovněž pokorou hlavně vůči Bohu. Přání, a tedy myšlenky by měly být okamžitě realizovatelné a jako duchovní bytosti bychom měly v těchto vyšších dimenzích umět ovládat i nadpřirozené schopnosti.
Transformace nás údajně připravuje na přechod do vyšších dimenzí, které jsou nehmotné a plné lásky, a proroci předpovídají na dnešní dobu konec jednoho cyklu a začátek nové éry, kde bude spousta lásky a souznění! Shoda!
Transformace má rovněž způsobovat zvyšování frekvence Země z 8 až na 21 Hz a díky tomu také postupné zrychlování času. Tuto transformaci bychom také měli pociťovat sami na sobě, a to charakteristickými projevy na našem vědomí, na změnách vědomí a měnících se žebříčcích hodnot. Více v článku: 30 nejčastějších projevů transformace Tolik teorie o transformaci, co na internetu kolují.
A jak to vypadá ve skutečnosti? Měření Schumannovy frekvence podle různých zdrojů prokazuje, že frekvence Země již z 8 Hz stoupla asi na 15 Hz. Protože se ale transformace jako taková jinak nezkoumá, dál mohu říct, že: v anketě Fenoménu 2012 s otázkou „Připadá vám, že se zrychluje čas?“, hlasovalo už 79% hlasujících, že zrychlování času pociťují. Ve fóru „Vaše příznaky transformace“ se neustále množí příspěvky od lidí, kteří potvrzují, že jejich vědomí se mění a že čas se zrychluje. Už 1,5 roku tam lidé takto píšou... Je velmi pravděpodobné, že transformace opravdu probíhá!!!
Ze všech stran se na nás na internetu valí, že pro to, abychom úspěšně podstoupili transformaci, musíme umět milovat a v lepším případě být i oddaní Bohu... Tedy zase ta láska, kterou zmiňují i proroci.

(Aktualizace 19.12.2011: S odstupem se divím, jak jsem mohl v této části článku zapomenout na některé vědecké teorie, které o transformaci pojednávají a již byly na Fenoménu 2012 publikovány dříve. Místo toho jsem v podstatě napsal, že ve vědeckých kruzích se o transformaci vlastně nemluví. Chyba, i někteří vědci o možnosti určité transformace mluví. Jedná se především o článek Dmitrijev: Transformační změny ve Sluneční soustavě nebo [ve vztahu k teorii přepólování a zhroucení magnetického pole] článek O roku 2012 a přepólování - rozhovor s Gregem Bradenem...)

Nový světový řád

Stránky Fenomén 2012 se také věnují „konspiračním teoriím“ o Novém světovém řádu. Jako jejich autor jsem asi dvakrát „spolkl“ kritiku od čtenářů, že to je téma, které s rokem 2012 nesouvisí, ale já tvrdím, že souvisí. Jsou totiž teorie – a aktuální dění na mezinárodním poli tyto teorie jen podporuje – že elity chtějí svůj Nový světový řád realizovat právě kolem roku 2012. Takže jak by to s rokem 2012 nemohlo souviset?
Elity v této době, kdy se podle četných proroků schyluje k nástupu nového světového cyklu, plného lásky, naivně snaží prosadit své zlo. Chtějí temnou rukou vládnout světu a uvrhnout nás do otroctví. Do nového cyklu, ale do temného bez lásky. Zavedení Nového světového řádu naplánovali rovněž na tuto dobu. Dnes jsme ve fázi „posledních příprav“. Ale mají šanci se vůbec prosadit?
Viz. také důležité pojednání: Proč nás vlády pořád okrádají? - zmapování souvislostí (1/3) Jejich nepřítel je láska, protože oni spoléhají na strach, jenž je opak lásky. Z médií slyšíme ostatně pořád samé hrozby. O dobrých věcech moc slyšet není, i když se dějí. Láska je služba Bohu a Bůh je láska. Láska spojuje lidi a lásku elitáři nemají. Láska a Bůh je tedy jejich nepřítel. Co z toho vyplývá?
Čím víc se budeme mít rádi, tím více se budeme spojovat – a tím větší potenciál budeme mít, abychom toto „zlo“ porazili. Nakonec si budeme moci vybudovat onen nový věk na nových základech – na lásce... Ignorujte strach, kterým nás především elity a média zahlcují a raději více milujte a spojujte se s ostatními lidmi!
Navíc – elity dnes mají především díky elektromagnetickým zbraním možnosti, jak spouštět umělé katastrofy. Nemůže být pravda taková, že pokud porazíme elity, omezíme tím i počet budoucích katastrof, které by jinak nastaly?

Teorie paralelních vesmírů

Několik článků a videí jsme věnovali také průlomovým teoriím kvantových fyziků, kteří tvrdí, že svět je úplně jiný než jak jej my vnímáme. Tvrdí, že všechny vesmírné částice jsou vzájemně propojené a stejně tak propojené jsou naše myšlenky a mysl. K tomuto poznání se přiblížil už Albert Einstein. Abyste mohli pochopit, o co se jedná, přidám pár citací s videí:
Na stránkách Matematicko-fyzikální fakulty Univerzity Karlovy se uvádí:
"Téměř magická povaha propletení vyvolává mezi fyziky řadu otázek. Zejména je s podivem, že lze bez přítomnosti výměnných částic ovlivňovat částici, která je třeba na opačné straně vesmíru. Očekávali bychom, že v kauzálním kontaktu mohou být jen místa, mezi nimiž existuje časoprostorové spojení omezené rychlostí světla. Nicméně kvantová mechanika v tomto ohledu směřuje rázně ke konceptu nelokální reality. Tento koncept byl dlouho odmítán, protože Einsteinovi připadalo nemožné, aby kvantová mechanika porušovala principy lokálnosti, kterými se řídí relativistická fyzika. Tento problém byl později nazván EPR (Albert Einstein, Boris Podolsky, Nathan Rosen) paradox."


Zdroj: http://www.karlin.mff.cuni.cz/~holub/soubory/qc/node28.html

Viz. také článek: Paralelní světy: Existuje vedle naší přítomnosti několik dalších realit? Za předpokladu, že kvantoví fyzici mají pravdu (a zatím vše nasvědčuje tomu, že pravdu mají), znamená to, že jsme sami tvůrci reality. Naše myšlenky se propojují, takže čím více z nás bude uvažovat o budoucnosti jako o místu plném lásky a souznění, tím vyšší bude pravděpodobnost, že si to také sami vytvoříme. To stejné ale platí o válkách, katastrofách i o konci světa... Takže si vyberte, co chcete. Strach je opak lásky...

Závěr

Smyslem roku 2012 tedy je, ať už z hlediska katastrof, krizí, transformace, hrozby Nového světového řádu nebo z hlediska teorií kvantové fyziky, najít skutečnou lásku v sobě samém a pak ji šířit do okolí... A říká se, že láska je Bůh...

Vydáno také na Fenoménu 2012 dne 22.10.2011.

Autor: Jaroslav Krejčí | pondělí 24.10.2011 7:45 | karma článku: 9,42 | přečteno: 1149x
  • Další články autora

Jaroslav Krejčí

Alergie, alergici a jejich jarní (nebo celoroční) problémy

Když zrovna nemám lék proti alergii, a chci být "obrněn" tímto lékem, zcela výjimečně to řeším tímto nouzovým způsobem - ke kterému jsem se musel uchýlit jen jednou za svůj dosavadní život.

26.4.2014 v 18:38 | Karma: 7,02 | Přečteno: 605x | Diskuse| Ostatní

Jaroslav Krejčí

Malost, velikost, výsledek, příčina, životní příznaky a materiály..

Zrovna nevím, jak jinak nadepsat tento článek. Nějak se stalo, že mne védský Šrímad Bhágavatam, s tím, jak jej dál a dál studuji, začal automaticky poutat k dalšímu studiu. Proto nyní nadepisuji článek takovým poněkud neurčitým nadpisem. Šrímad Bhágavatam je natolik silná kniha, že obsahuje vysvětlení duchovních principů a zákonů - vytvořených Nejvyšším Bohem - do takové míry, že vlastně shrnuje všechny oblasti našeho života do takové jakoby "kostky" a dává tomu různá pojmenování a přirovnání. To je také jeden z důvodů, proč mne Šrímad Bhágavatam tak upoutal.

16.4.2014 v 22:39 | Karma: 5,93 | Přečteno: 349x | Diskuse| Ostatní

Jaroslav Krejčí

Spletitá krize na Ukrajině

Na jedné straně je plyn, za který nebylo zaplaceno. Na straně druhé extremisté, kteří používají mnoho násilí i tehdy, když byli varováni. Pak je tu určitě i ten aspekt, že státy, které jsou v krizi jakkoliv zúčastněné, hledají určité záminky, jak z krize vytěžit něco pro svůj mocenský prospěch.

15.4.2014 v 15:46 | Karma: 9,05 | Přečteno: 707x | Diskuse| Společnost

Jaroslav Krejčí

Světové elity vytvářejí mlhavo

Když politik dělá špatné věci, které jsou někdy i proti lidskosti (anebo celému lidstvu), dělá všechno proto, aby pravda o jeho zvěrstvech nikdy nevyšla na povrch. Ale jak může kdo očekávat, že velké zločiny budou nějakým zázračným způsobem (nebo činnostmi coby výtvory jejich vlastních myslí) omilostněny? Ublížil-li politik coby vůdce společnosti nevinným lidem, jak může očekávat, že jeho činnosti zůstanou navždy neodhalené?

12.4.2014 v 22:22 | Karma: 9,49 | Přečteno: 635x | Diskuse| Politika

Jaroslav Krejčí

Ne, že bychom žili jen jednou. Rodíme se znovu a znovu.

Proč se celý život strašit, že existuje jen jeden život, po kterém nic není, když autoritativní Védy to nepotvrzují? Proč se těmito otázkami vážně nezabývat, když i kvantoví fyzici se existencí Boha a existencí paralelních vesmírů také vážně zabývají - a dochází k zajímavým výsledkům?

12.4.2014 v 14:08 | Karma: 8,39 | Přečteno: 703x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Díky čínské pomoci výroba dramaticky roste

4. května 2024

Premium Přes citelné západní sankce ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Tamní produkce zbraní se dramaticky...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Budoucnost válčení? Stíhačka řízená AI obstála v „boji“, vezla i šéfa letectva

3. května 2024  21:23

Americký šéf letectva Frank Kendall se poprvé proletěl experimentální stíhačkou F-16, kterou místo...

Hamás má týden na příměří, jinak Izrael vtrhne do Rafáhu, spekuluje Egypt

3. května 2024  19:28,  aktualizováno  21:13

Izrael dal palestinskému radikálnímu hnutí Hamás týden na to, aby přijal dohodu o příměří a...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 98
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1860x
Je mi 23 let, zajímám se o řadu věcí od vědy až po duchovno, snažím se na každou věc udělat svůj názor.