Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Ministerstvo životního prostředí ČR opatrně připouští chemtrails

V tomto článku budu citovat odpovědi Ministesrstva životního prostředí, kam jsem již v prosinci posílal rozsáhlou argumentaci podporující teorii chemtrails, čekajíce reakci. Po téměř dvou měsících se mi totiž konečně dostalo odpovědi – respektive hned dvou. A v jednom případě jde o odpověď poměrně překvapivou...

V předchozích článcích Otevřený dopis MŽP a Otevřený dopis MŽP – pokračování (proklikejte, pokud nevíte, o co jde, protože tento článek je ve volné návaznosti na tyto předchozí), jsem zde publikoval emailovou korespondenci s Ministerstvem životního prostředí ČR týkající se teorie chemtrails, o které se vedou stále bouřlivější diskuse. Šlo v první řadě o rozsáhlou argumentaci o 12-ti bodech a pak o tom, jak odpověď ne a ne dojít. Od prosince, kdy jsem napsal druhý článek této série, došlo ale k významnějšímu obratu. Od té doby totiž došly už dvě odpovědi:

Odpověď od Ing. Karla Bušty z Oddělení výzkumu a vývoje (první ze dvou odpovědí), která došla 23. prosince 2010:

Vážený pane Krejčí,
děkuji za důvěru, s níž jste se obrátil na naši instituci a  oceňuji Váš upřímný zájem o problematiku kvality ovzduší, která je jedním z faktorů ovlivňujících zdraví lidí.  MŽP v uplynulých letech podpořilo řadu projektů zaměřených na kvalitu atmosféry a faktory, které ji ovlivňují. I když o existenci úvah a teorií, které zmiňujete ve svém sdělení, víme, v rámci působnosti oddělení výzkumu a vývoje jsme se  podobnou problematikou nezabývali. Zdravotní dopady znečištěného ovzduší podrobně zkoumal  např. kolektiv MUDr. Radima Šráma, DrSc. z Ústavu experimentální medicíny AV ČR, v.v.i., který svoje výsledky rozsáhle publikoval. Závěry těchto výzkumů můžete nalézt jak v odborných časopisech (např. Ochrana ovzduší), tak ve výzkumných zprávách uložených v knihovně MŽP. Tam byste pravděpodobně mohl nalézt i odpověď na původ řady zdravotních potíží, které trápí Vás a Vaše rodinné příslušníky.
Problematika ochrany ovzduší jako taková patří na MŽP do kompetence odboru ochrany ovzduší (ředitel Ing. Kužel), ochrana klimatu pak přísluší odboru změny klimatu (ředitel Ing. Zámyslický).
S pozdravem a přáním příjemných vánočních svátků
Karel Bušta
odd. výzkumu a vývoje
MŽP

Čili v první odpovědi jsem se dočetl jen odkazu na jiný odbor MŽP a poněkud vyhýbavé odpovědi na jeden svůj argument z dvanácti (že látky používané pro operaci chemtrails mohou vážně škodit širokému okruhu obyvatel i přírodě). Jinak tu nebylo v podstatě nic, co by přímo vysvětlovalo, podporovalo nebo vyvracelo další argumenty, které jsem psal v úplně prvním emailu (zde).

Poslechl jsem nicméně p. Ing. Buštu a 27.12. kontaktoval Odbor ochrany ovzduší, kde je ředitelem Ing. Jan Kužel. Opět jsem odeslal svou dvanáctibodovou argumentaci i s odkazy na zdroje a opět jsem čekal odpověď. Ta byla zajímavější. Dorazila o měsíc později, 25.ledna a byla v souboru PDF ve formátu obrázku. Ten nyní přikládám v přímém znění jen s rozmazanými kontakty na inkriminované osoby - snad z pochopitelného důvodu.

Na první pohled se zdá, že MŽP píše něco ve smyslu „látky, které jsou rozprašovány v rámci tajné operace chemtrails, byly zaznamenány v mechu“. Vám to tak nepřijde?

„...byly sledovány i koncentrace těchto látek v mechu.“ A kde se tam ty inkriminované látky vzaly? Přece se v přírodě normálně nevyskují a nějakou čirou shodou náhod se široce mluví o tom, že přesně tyhle jedovaté látky, co byly zachyceny v mechu, se sypají z letadel v rámci chemtrails... Hm, minimálně dost zajímavé... Obrázek nechť si udělá každý sám.

Poslední věta pak patrně odkazuje na mou připomínku, že „záhadné netopýří plísně a masivní úbytek včelstev se objevuje takřka paralelně od doby, kdy podle zastánců chemtrails došlo k význymnému nárůstu jevu chemtrails“ (bod 11 ve výčtu argumentů, zveřejněném v již několikrát zmíněném předchozím článku). A logický vývod z této poslední věty v odpovědi - do roku 2005 byly koncentrace inkriminovaných látek zaznamenány, ovšem nikoliv ve zvyšující se tendenci. Ale co po roce 2005, od kdy se o chemtrails i nad ČR mluví mnohem více, to už zřejmě nikdo neví. Kdoví, co a v jaké síle na nás sypou posledních 5 až 6 posledních let...

Rozbor, jehož výsledky přibližuje MŽP, nejsou navíc jedinými testy, které nakonec ukázaly vyšší koncentraci hliníku, zinku, mědi, barya apod., a to jak ve vzduchu, tak ve vodě. Již dříve jsem stručně psal o různých testech ze zahraničí.

Jen namátkou:

Například německý meteorolog David Chang si jednoho dne všiml podezřele velké letecké aktivity na nebi. Vzhledem k charakteru stop, které za sebou letadla zanechávala, měl podezření na chemtrails. Rozhodl se tedy umístit ven lapač nečistot, který zjišťuje nečistoty ve vzduchu a jejich charakter. Druhý den se šel podívat na výsledky. A nestačil se asi divit - mimo jiné zjistil značně zvýšenou koncentraci barya a oxidu hliníku ve vzduchu, který dýchá každý člověk a vše živé! Odkaz na jeho oficiální stránky: http://www.chemtrail.de/

Rosalinda Petersonová, která dříve pracovala na ministerstvu zemědělství USA, si také v roce 2002 začala všímat podezřele výrazných čar za letadly. Když otestovala vodu v jedné z kalifornských řek, po rozborech v laboratoři zjistila, že se v ní nachází značné množství barya, manganu, hliníku, hořčíku a zinku.

Ale pořád převažuje dojem, že je všechno nesmysl. Nicméně začínají být k smíchu spíše odpůrci těchto „konspirací“...

Autor: Jaroslav Krejčí | středa 9.2.2011 1:49 | karma článku: 28,77 | přečteno: 4555x
  • Další články autora

Jaroslav Krejčí

"Byl 1. máj - lásky čas"

Tak tu máme květen, "lásky čas". Všechno kvete, atmosféra je pro lásku příznivá. Potřebujeme ale vůbec květen k tomu, abychom se měli rádi? Rok má 12 měsíců, ovšem mně se zdá, že lidé si projevují málo lásky nejen v květnu, ale pořád. O čem je dnes 1. květen? O násilí. Alespoň tak to už mnoho let za sebou vypadá... Člověk a jeho duše ovšem lásku NUTNĚ potřebuje. Bez ní se totiž jednou může celé lidstvo vyvraždit navzájem...

3.5.2013 v 22:20 | Karma: 7,49 | Přečteno: 311x | Diskuse| Společnost

Jaroslav Krejčí

Zastrašují mě kvůli článkům, psali mi o Praze před výbuchem

Během dubna 2013 jsem se po roční pauze zase dal do psaní a psal jsem tentokrát hlavně o počasí. Budete divit, ale dneska, když píšete o počasí, měli byste se připravit na to, že možná budete muset čelit různým druhům zastrašování. V tomto článku jen shrnu některé případy z internetových diskusí, kde je určitá míra zastrašování zřejmá. Nebudu řešit ulici...

1.5.2013 v 17:55 | Karma: 8,29 | Přečteno: 1067x | Diskuse| Politika

Jaroslav Krejčí

Doba plná strachu – má smysl pořád se bát?

Vyjdete na ulici a při dnešním stavu společnosti byste se mohli bát i nenápadného kolemjdoucího, že vás zabije kvůli drobným. Můžete se bát, i když přecházíte přes přechod na zelenou, protože nikdy nemůžete vědět, kdy ze zatáčky vyjede magor s 200 km/h na tachometru. Strach. Strach. Všude samý strach. Zapnete televizi a hned je jasné, co tam neustále převažuje. Vraždy, násilí, nenávist, války, dohromady tedy atmosféra plná STRACHU. Filmy i zprávy jsou převážně o strachu a jeho šíření mezi lidi. Podíváte se na oblohu – a i tam dneska můžete vidět věci, z kterých může jít strach. Zkrátka – kamkoliv se dneska podíváte, uvidíte podněty, které by vás mohly snadno dohnat ke strachu. Strach ale dokáže znepříjemňovat život, způsobuje stres (někdy i stress), a co se může stát s celou společností, pokud se většina lidí zásobuje strachem a napětím? A to i skrze pořad, který má informovat? Podívejte se na mainstreamové zprávy, o čem jsou – STRACH, STRACH, STRACH... Co to je za informace, když se tam všechno účelově překrucuje, a reportéři a moderátoři záměrně vybírají ty výrazy, které vyvolávají v lidech ještě větší strach?

1.5.2013 v 3:40 | Karma: 16,61 | Přečteno: 820x | Diskuse| Společnost

Jaroslav Krejčí

Bordel v počasí (2): Příroda už zřejmě reaguje...

Víte, že kvůli loňskému extrémnímu počasí na celém světě je na trhu málo obilí a kvůli tomu se jeho cena zvedá? Díváte se někdy na stromy, jak chaoticky a podivně už některé rostou?

28.4.2013 v 2:32 | Karma: 20,27 | Přečteno: 1480x | Diskuse| Věda

Jaroslav Krejčí

Bordel v počasí (1): Mraky jako ožralé, oblačnost se točí opačně

Otevřete knihu o počasí, podívejte se na mapy proudění nad kontinentem, nebo se podívejte na celý archiv synoptických map (od roku 1871!) na stránkách Wetterzentrale.de. Všude uvidíte, že tlakové níže na severní polokouli se mají vždy otáčet v protisměru hodinových ručiček. Tohle vám potvrdí každá synoptická mapa, každá kniha o počasí, každý normální meteorolog. Tlakové níže a pochopitelně i oblačnost, kterou "nesou", se na sever od rovníku točí v protisměru, na jih od rovníku po směru ručiček. Tak to vždycky bylo a nenajdete v minulosti případ, kdy by se čistě od přírody toto proudění "přehodilo" do opačného směru. Tak jako je jasné, že ve dne bude světlo a v noci tma, bylo to vždy pravidlem.

27.4.2013 v 15:43 | Karma: 24,47 | Přečteno: 1874x | Diskuse| Věda
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

Allgemein öffentliches Krankenhaus Spittal/Drau
Ärztin/Arzt für Innere Medizin

Allgemein öffentliches Krankenhaus Spittal/Drau

nabízený plat: 172 000 - 273 000 Kč

  • Počet článků 98
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1860x
Je mi 23 let, zajímám se o řadu věcí od vědy až po duchovno, snažím se na každou věc udělat svůj názor.