Konspirace v masmédiích - stoupá objektivita zpravodajství?

Do nedávna zůstávalo zcela nezpochybnitelnou pravdou, že masmédia zarytě mlčela o množství konspiračních teorií týkajících se 11. září i jiných témat. Odevšud z hlavních médií se valily jen oficiální zprávy a druhá, ta "alternativní" pravda zůstávala nepovšimnuta, ačkoliv právě v těchto "alternativách" se nachází nespočet otazníků, kterým ve skutečnosti oficiálním tvrzením zasazují drtivou ránu. Jen se o nich vůbec nemluvilo. Důvod je prostý - pár největších zbohatlíků na světě chce vytvořit světovou vládu a doslova si "přivlastnit" lidstvo, ať to zní jakkliv šíleně. Proto se snaží ovládat i veškerá média. Ale jde jim to zřejmě čím dál hůř. Dnes už ta cenzura totiž patrně nefunguje tak jako dřív, i když na první pohled se to zdát nemusí. Redaktoři si možná uvědomují, že službou pro nadnárodní korporace a muže za oponou by nakonec nic nezískali a v budoucnu se stali stejnými otroky jako ostatní...

Co mne k tomuto přesvědčení, že informační embargo slábne, vede?

Zdá se, že ony "konspirace", ta alternativní tvrzení, prosakují na povrch stále častěji a více. Jinými slovy množí se případy, kdy masmédia sem tam odvysílají nějakou odvážnou reportáž odhalující skutečné pochybnosti a otazníky, odporující oficiálním verzím - patrně proto, že indicie, že manipuluje druhá strana než většina "konspirátorů", jsou zjevné.

Myslím, že je to důvod k mírnému optimismu. Když totiž někde v hlavních zprávách celostátní televize vyjde reportáž třeba o nebetyčných pochybnostech kolem oficiální teorie 11. září, na duši diváka to zpravidla udělá nesrovnatelně větší skvrnu k zamyšlení než článek nějakého "zapadlého" člověka, pro nějž jediným spojením se světem je skromný internetový blog nebo free stránky... Panuje totiž stále takové obecné přesvědčení, že co není v televizi, to nemůže být pravda.

Když jsme u 11. září, STV nebylo jediné masmédium, které pustilo zprávu proti oficiálním teoriím... Viz. odkaz na web ČT24: Kromě oficiální verze útoků z 11. září svět oběhla i řada konspirativních teorií

Dokonce i o "chemtrails", o kterém v poslední době více píšu, proběhly v masmédiích informace - jak v USA, tak u nás...

Jen ať to praská... Začínám být mírně šťastný, když vidím, jak se vlivným hroutí plány Nového světového řádu pod rukama, i když se pořád snaží všechno udržovat. Jen tak dál. Mimochodem, přečtěte si tento článek. Důrazně doporučuji.

Kromě oficiální verze útoků z 11. září svět oběhla i řada konspirativních terorií

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jaroslav Krejčí | čtvrtek 10.2.2011 2:38 | karma článku: 11,61 | přečteno: 1854x