Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Desetitisíce lidí v ulicích zjevně není ani v ČR žádná utopie

Ve Snídani s Novou nedávno zaznělo, že smutečního průvodu se účastní zřejmě desítky tisíc lidí. Zní to i z jiných médií. Záběry z kamer naznačují, že to tak nějak bude.

Nějak mě moc nenapadá, co bych napsal přímo k věci. Mohu vyjádřit jen hluboký nesouhlas s tím, že pro převoz Havlových ostatků se využívá historická Masarykova lafeta - to považuji za solidní humus a zneúctění T. G. Masaryka. Dále přímo k věci snad jen přání "upřímnou soustrast". K Havlově smrti jsem se ostatně vyjádřil předvčírem už v článku Zemřel Václav Havel. Ale jaký byl ve skutečnosti?, tam se k věci vyjadřuji víc.

Tento článek bych rád využil hlavně k tomu, abych lidem připomněl, že v jejich životech se ani po smrti V. Havla nic moc v lepší nezmění, i když z médií ten falešný pocit cítit je. A že by se měli bránit, když je někdo okrádá nebo jim jinak ubližuje. Reformy a zvyšování daní v roce 2012 totiž stejně budou, životy většiny lidí stejně klesnou do větší chudoby a smrt Václava Havla to skutečně nijak nezmění. (Rok 2012 je už za pár dní.) A ono vůbec to každoroční všeobecné zdražování a znepříjemňování našich životů je v posledních 22 demokratických letech jaksi pravidlem, jen teď v 2012 to bude trochu víc přehnané...

Jde to

Nepamatuji demonstraci v ČR, na které by bylo víc než několik stovek (jen velmi výjimečně několik tisíc) lidí. Ale stížnosti na současnou politickou situaci slyším, vidím i čtu všude. Z nějakého důvodu rádi jen slepičím stylem reptáme, ale nic neděláme a pak se divíme, že za rok je nám ještě hůř.

Desetitisícový smuteční průvod na počest Václava Havla dokázal, že lidi se spojit umí. Ale dosud ne v demonstracích proti vládám a jejím krokům. Ono je krásné, jak se umí spojit lidi. KDYBYCHOM BYLI TAKHLE AKTIVNÍ A ÚČASTNILI SE TAK MASIVNĚ DEMONSTRACÍ PROTI REFORMÁM, ŠKRTŮM A DALŠÍM VĚCEM, PROTI KTERÝM UMÍME TAK PĚKNĚ NADÁVAT NA INTERNETU, TAK BYCHOM DNESKA ŽILI V ÚPLNĚ JINÉ ZEMI A MĚLI BYCHOM MÍŇ VĚCÍ, KTERÉ BY NÁM DĚLALY ZE ŽIVOTA PEKLO. Jestli chcete mít dobrou budoucnost, tak se sakra ozývejte tak jako ten početný smuteční průvod dneska. Proti Cikánům i reformám se staví určitě víc jak půlka republiky, na internetu je článků a diskusí proti tomu neskutečně, ale na demonstracích je účast mizivá!!! Někdy mi přijde, že lidi víc žijou v počítačovém světě než v tom skutečném. Jsou asi slabí na to, aby hájili svůj život a jeho kvalitu...

Kde je problém, že se neumíme spojit proti věcem, které úzce a negativně ovlivňují naše vlastní životy, když spolu umíme v ulici sdílet smutek nad smrtí člověka, kterého většinou ani osobně neznáme? Samozřejmě respektuji ty, kteří se rozhodli zúčastnit průvodu, ale prostě proč se tolik lidí neobjeví na demonstracích proti věcem, s kterými často i silně nesouhlasí většina internetových stěžovatelů? Podnětů pro masovou nespokojenost už je tolik moc a my to cháváme dojít do našeho úplného zbídačení? Do úplného rozvratu republiky? Ono se moc věcí nezmění, když se bude pořád nadávat jenom na internetu.

Za posledních 22 let to jde pořád někam úplně jinam než tvrdil Havel v 1989. Lež a nenávist stále ještě vítězí nad pravdou a láskou, spousta zločinců od p. Havla dostala milost a s tím možnost znovu ničit životy druhých, korupce ve vládách značně vládne nad rozumem a vládou pro lidi, neuvěřitelné množství podniků po revoluci postupně zkrachovalo (takže je vysoká nezaměstnanost), a dnes toho vůdce revoluce '89 masivně oslavujeme místo abychom stejně masivně projevili nespokojenost třeba s reformami... Účastněte se státního smutku se vším všudy, když chcete, ale taky se braňte, když k tomu máte důvody! Důvody pro desetitisícové, i statisícové demonstrace jsou. Nejste-li spokojení se situací v této republice, tak by bylo na místě usilovat o změnu. Sama nepřijde. Obecně platí, že čím větší počet lidí se sejde, tím větší je pravděpodobnost, že s věcmi pohnou...

Nelíbí se vám, že vlády vám neumožňují kvalitně žít a jen vás ožebračují? Zvíře se brání, když cítí, že je nějakým způsobem v ohrožení!

Zajímavé reakce lidí na státní smutek

Nemohu se na závěr nepodělit o čtyři diskusní příspěvky pod článkem Začal třídenní státní smutek. Vlajky vlají na půl žerdi, ruší se zábava, které mne zaujaly. Vyplývá z nich, že státní smutek a naprosto přepísklá mediální masáž v předvánočním čase až příliš omezuje a znechucuje lidi.

letošní vánoce budou bez internetu a tv tuneru

čeho je moc toho je moc. Děcka jsou před vánocema otrávený aniž by si to zasloužily nebo vybraly, ve škole jim to cpou do hlavy horem dolem. Dcera na střední říkala, že jedna třída jede dneska povině do Prahy, co to je? Když se podívám na zprávy mám pocit že se svět zastavil a nic jiného se neděje. To ale není pravda

Uctít památku ano, ale přiměřeně, tato mediální masáž je nechutná a jen ukazuje hyenismus dnešních lidí a to že bulvár není pro to že ho chtějí obyčejní lidé ale jen a pouze pro tu rádoby supersmetánku aby se mohli předvádět.

Autor příspěvku: ":::.Radin"

Rušení besídek ve školách

To co jsem slyšel ráno v Radiožurnálu mě nadzvedlo - školy mají z ministerstva příkaz omezit akce jako jsou besídky a pod. Vážení, začíná to nebezpečně zavánět kultem osobnosti. Havel byl poměrně kontroverzní osobnost a absence jakéhokoliv kritičtejšího názoru je pouze projevem servility. Demokracie pokulhává.

    Autor příspěvku: "JUDr. Lawyer"

    Opět češi zachází příliš daleko

    Václav Havel byl bezesporu největší osobností v našich novodobých dějinách. Můžeme se dlouho bavit v čem byl výjmečný člověk - pořád ale člověk.

    To šílenství co tu je posledních pár dní ale nechápu - navíc jsem přesvědčen že toto by VH ani nechtěl.

    PROČ SE RUŠÍ DĚTEM VÁNOČNÍ BESÍDKY?

    Autor příspěvku: "Pilulkin"

    Proboha - dost!

    To je masáž-byl to president, ale 3dny smutku, úpravy v TV, návrhy na přejmenování k dečeho den po smrti, pozvání mas k účasti na pohřbu, návrh na zákon o zaslužilosti.... Tento stát má naprosto jiné starosti! Ukazuje se jen prohloubení propasti Praha - zbytek republiky. Myslíte že lidi blázní i v Trutnově, Chebu, Svitavách, Jeseníku??? Havel byl osobnost, klaním se pokorně  - byl vrchním představitelem státu, měl samozřejmě spoustu chyb, ale i  naivity, přesto jde život dál! Pochybuji že by s tímto divadlem souhlasil - jde jen o to urvat a zviditelnit, tak jak v tomto státě funguje léta. I ten pohřeb je o penězích a konexích. Sláva je pomíjivá a jen čas ukáže velikány. Protože samotný Havel měl mnoho sporných úletů (omluva sudet.němcům, amnestie, humanitární bombardování a pod.), nemá šanci stát se velikánem v očích budoucích! Mediální masáž tomu jen nasvědčuje - skromnost dělá velikány! .... PS - a nezapomeňte napsat, že příspěvek je nevhodný, tak jak je t této demokracii zvykem!  OF

    Autor příspěvku: "DoDo 2006"

    "Budiž panu prezidentovi Země lehká." ...

    A ještě něco: Ta láska a pravda by zvítězit měla. Možná pro začátek stačí, kdyby toto objevili lidé sami v sobě...

    Autor: Jaroslav Krejčí | středa 21.12.2011 11:35 | karma článku: 23,88 | přečteno: 1998x
    • Další články autora

    Jaroslav Krejčí

    Alergie, alergici a jejich jarní (nebo celoroční) problémy

    Když zrovna nemám lék proti alergii, a chci být "obrněn" tímto lékem, zcela výjimečně to řeším tímto nouzovým způsobem - ke kterému jsem se musel uchýlit jen jednou za svůj dosavadní život.

    26.4.2014 v 18:38 | Karma: 7,02 | Přečteno: 605x | Diskuse| Ostatní

    Jaroslav Krejčí

    Malost, velikost, výsledek, příčina, životní příznaky a materiály..

    Zrovna nevím, jak jinak nadepsat tento článek. Nějak se stalo, že mne védský Šrímad Bhágavatam, s tím, jak jej dál a dál studuji, začal automaticky poutat k dalšímu studiu. Proto nyní nadepisuji článek takovým poněkud neurčitým nadpisem. Šrímad Bhágavatam je natolik silná kniha, že obsahuje vysvětlení duchovních principů a zákonů - vytvořených Nejvyšším Bohem - do takové míry, že vlastně shrnuje všechny oblasti našeho života do takové jakoby "kostky" a dává tomu různá pojmenování a přirovnání. To je také jeden z důvodů, proč mne Šrímad Bhágavatam tak upoutal.

    16.4.2014 v 22:39 | Karma: 5,93 | Přečteno: 349x | Diskuse| Ostatní

    Jaroslav Krejčí

    Spletitá krize na Ukrajině

    Na jedné straně je plyn, za který nebylo zaplaceno. Na straně druhé extremisté, kteří používají mnoho násilí i tehdy, když byli varováni. Pak je tu určitě i ten aspekt, že státy, které jsou v krizi jakkoliv zúčastněné, hledají určité záminky, jak z krize vytěžit něco pro svůj mocenský prospěch.

    15.4.2014 v 15:46 | Karma: 9,05 | Přečteno: 707x | Diskuse| Společnost

    Jaroslav Krejčí

    Světové elity vytvářejí mlhavo

    Když politik dělá špatné věci, které jsou někdy i proti lidskosti (anebo celému lidstvu), dělá všechno proto, aby pravda o jeho zvěrstvech nikdy nevyšla na povrch. Ale jak může kdo očekávat, že velké zločiny budou nějakým zázračným způsobem (nebo činnostmi coby výtvory jejich vlastních myslí) omilostněny? Ublížil-li politik coby vůdce společnosti nevinným lidem, jak může očekávat, že jeho činnosti zůstanou navždy neodhalené?

    12.4.2014 v 22:22 | Karma: 9,49 | Přečteno: 635x | Diskuse| Politika

    Jaroslav Krejčí

    Ne, že bychom žili jen jednou. Rodíme se znovu a znovu.

    Proč se celý život strašit, že existuje jen jeden život, po kterém nic není, když autoritativní Védy to nepotvrzují? Proč se těmito otázkami vážně nezabývat, když i kvantoví fyzici se existencí Boha a existencí paralelních vesmírů také vážně zabývají - a dochází k zajímavým výsledkům?

    12.4.2014 v 14:08 | Karma: 8,39 | Přečteno: 703x | Diskuse| Společnost
    • Nejčtenější

    Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

    3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

    Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

    Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

    2. května 2024  17:21

    Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

    Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

    4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

    Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

    Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

    4. května 2024

    Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

    Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

    2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

    Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

    Izraelská armáda se připravuje na ofenzivu, evakuuje část Rafáhu, píší média

    6. května 2024  6:50,  aktualizováno  6:54

    Aktualizujeme Izraelská armáda zahájila evakuaci části Rafáhu na jihu Pásma Gazy před dlouho chystanou ofenzivou...

    Začátek týdne bude oblačný s přeháňkami. Slunce se vrátí ve středu

    6. května 2024  6:23

    Zataženo až oblačno vydrží na většině míst v Česku až do poloviny týdne. Česku se nevyhne ani déšť,...

    Prezidentské volby v Panamě vyhrál spojenec exprezidenta odsouzeného za korupci

    6. května 2024  6:18

    Prezidentské volby v Panamě vyhrál pravicový politik José Raúl Mulino, jehož kandidaturu teprve...

    Test nákupu lístků na MS od překupníků. Nevyplatí se to, hokej nejspíš neuvidíte

    6. května 2024

    Organizátoři i policie varují: Kupovat vstupenky na mistrovství světa v hokeji od někoho jiného než...

    Akční letáky
    Akční letáky

    Všechny akční letáky na jednom místě!

    • Počet článků 98
    • Celková karma 0
    • Průměrná čtenost 1860x
    Je mi 23 let, zajímám se o řadu věcí od vědy až po duchovno, snažím se na každou věc udělat svůj názor.