Položíme vládu. A co dál ?

Nebylo by to poprvé, kdy Češi se sklonem k hysterii a pohoršené šeptandě rozbijí vcelku slušně fungující vládu a otevřou stavidla kalným vodám, ve kterých se tak dobře daří politickým šíbrům, teprve nedávno odstaveným od moci.

Češi po roce 1918 tak mohutně bojovali proti Rakousku a "odrakoušťovali", až spadli do chřtánu Německa. V letech 1945 - 48 tak nadšeně demontovali odpornou a přežilou buržoazní demokracii a trestali "sladkou Francii a hrdý Albion" nadbíháním Stalinovi, až si na nich s gustem pochutnal komunista Gottwald. A slavné Paroubkovo svržení "protilidové vlády ODS", po kterém se ukázalo, že celá ČSSD i s arogantním náfukou v čele jen zděšeně civí na ukazatel hlasování ve sněmovně a neví, jak dál, je dosud v živé paměti.

A tak bude snad užitečné připomenout, že kauza Čapí hnízdo jako politikum byla rozpoutána ČSSD před minulými volbami v naději, že oslabí konkurenční ANO 2011. Ale ani po nástupu socialisty Chovance do vedení vnitra se nevyšetřilo nic, co by se dalo použít. Ani rázné uchopení iniciativy Chovancova přičinlivého fámula Tuhého nijak nepomohlo.

Soudy zjevně tápou. Slavný OLAF vrátil Čechům míč do hry s neslanými nemastnými výstupy typu "mohlo by, mělo by". Výsledek nula.

Mediální konstrukce půjčení a zase vrácení Čapího hnízda je sice logická  a asi i pravdivá, ale mazaný miliardář by musel být padlý na hlavu, kdyby jeho suita právníků nezajistila právní čistotu celé akce.

Umanutost Babišem některých novinářů - Slonková, Kubík, Šafr - už poněkud překračuje hranice zdravého rozumu a brzy se může stát kontraproduktivní.

Babiš, svlečený až do spodního rodinného prádla, může totiž budit úplně jiný dojem, než autoři zamýšleli. Voliči budou náhle mít před očima skutečnost, že i miliardář je jen člověk a otec. A že sebevětší majetek nezmírní bolest z nemoci dětí. Bolest, které budou rozumět mnozí, kteří až dosud Babišovi nerozuměli.

A vrátíme-li se na začátek, měli bychom se ptát: A co dál ? Jakou vládu ? Jakého premiéra ?

Nikdo z politiků nám dnes nic nenabízí, kromě hesel typu "pryč s Babišem !"

A tak nezbývá, než varovat. Abychom vymýtáním ďábla neotevřeli dveře peklu.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslav Konáš | pondělí 19.11.2018 12:21 | karma článku: 44,75 | přečteno: 3709x
  • Další články autora

Jaroslav Konáš

Dynastie mužiků

24.2.2022 v 6:32 | Karma: 17,51

Jaroslav Konáš

Tma na konci tunelu

9.4.2021 v 11:18 | Karma: 24,19