Říkejte mi Jarine

Dobrý den, dovolte mi, abych se představil. Jmenuji se Jaroslav Kadlec, ale v osobním životě, i v prostředí internetu, již patnáct let vystupuji pod pseudonymem Jarin Kalin.

Pod svým pseudonymem píši básně, hudební texty a kdesi cosi publikuji. Avšak administrátoři blog.idnes.cz mi neumožnili pod pseudonymem blogovat. Použít jiné jméno, nežli civilní-občanské, umožňují prý jen ve zvláštních případech, třeba když vám jde o život, což si myslím, že o život nám jde neustále všem, ale už se v tom nehodlám pitvat… Když to vezmu kolem, tak můžu být vlastně rád, že mohu svobodně publikovat pod svým pravým jménem…  

   Na internetu jsem aktivní od roku 1999, to jsem byl ještě velmi mladý kluk, a i když blog.idnes.cz navštěvuji docela dlouho, svůj blog jsem se odhodlal založit až nyní. Češtinu mám rád, ale nebudu za každou cenu psát spisovně, chci psát obecně, pokud se rozhodnu psát odborně, budu se snažit dodržovat niť spisovnou, půjde-li o historku z večírku naší kapely, čekejte velmi obecnou češtinu… Dopředu se omlouvám, pokud bych se dopustil pravopisných chyb a budu rád za případná upozornění na ně.

   Absolvoval jsem střední odborné učiliště, obor elektrikář-silnoproud kombinovaný se slaboproudem. Dále jsem pokračoval na střední obchodní škole, kde jsem maturoval v oboru podnikání a management, a do třetice jsem si vyzkoušel i vysokoškolské studium, kde jsem ale po dvousemestrálním studiu psychologie odešel. Rád bych se někdy ke studiu psychologie vrátil, takže kapitolu vzdělání neuzavírám. Beru to jako velkou zkušenost, poznat prostředí učiliště i vysoké školy. Dokonale jsem poznal, že člověk s výučním listem může být vysoce inteligentní a vysokoškolák může být docela pitomý. Je třeba tedy každého člověka soudit zvlášť a všech dobrých lidí si vážit, nehledě na vzdělání.

   Takže, o čem budu psát? Asi o tom, co mne napadne, jako všichni. Pokud budu něco kritizovat, budu i očekávat negativní komentáře, na to jsem připraven. Jsem hudebník, v minulosti jsem psal recenze na desky a koncerty, takže se k nim možná vrátím. Převážně budu na blogu publikovat své úvahy na dění ve společnosti. Rád si vyzkouším publikovat texty v konfrontaci s ostatními blogery.  

   To by mohlo úvodem stačit. Pokud jste to přečetli, tak Vám děkuji za pozornost a… říkejte mi Jarine, děkuji!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jaroslav Kadlec | úterý 6.1.2015 10:19 | karma článku: 3,82 | přečteno: 127x
  • Další články autora

Jaroslav Kadlec

Vypsaná fixa - Kusy radosti

1.3.2023 v 17:44 | Karma: 7,98

Jaroslav Kadlec

Prago Union - Příduhned

25.1.2023 v 20:23 | Karma: 4,87

Jaroslav Kadlec

Letní kapela - Letní kapela

18.1.2023 v 17:54 | Karma: 6,03

Jaroslav Kadlec

Vltava – Spass muss immer sein

11.1.2023 v 19:32 | Karma: 6,95