Do prdele, kde to žiju?!

Omlouvám se za to expresivní slovo, které je ve Slovníku spisovného jazyka českého uvedeno s charakteristikou ob., vulg., ale přesně takhle jsem si otázku položil, když jsem pročítal dnešní noviny. Co jsem se dozvěděl?

Tak zaprvé, že do vraždy šéfa podsvětní mafie Františka Mrázka, který sbíral kompromitující materiály na politiky, je nejspíš zapletena ČSSD, stejně jako do vraždy Jiřího Kubína, jenž Mrázkovi „kompro“ (povětšinou na politiky ČSSD) dodal. Připomněl jsem si vraždu novinářky Sabiny Slonkové, která se naštěstí Karlu Srbovi (ČSSD) nepovedla a vraždu mladšího Kočky na křtu Paroubkovy knihy a vzápětí jsem se z druhé strany novin dozvěděl, že podle průzkumu STEM by ČSSD volilo 25 % dotázaných.

 Zadruhé mě nadzvedla ze židle informace o průběhu vyšetřování senátora Lajtocha z ČSSD, jehož protikorupční policie stíhala spolu s deseti radními a dvěma úředníky přerovské radnice pro korupci a zneužívání pravomoci úřední osoby. Dozorující krajské státní zastupitelství nařídilo vsetínskému státnímu zástupci, aby stíhání osmi lidí zastavil. Ten to odmítl, a tak mu byl případ odňat a převzala ho olomoucká státní zástupkyně, která zastavila stíhání nejen oněch osmi, ale všech třinácti osob. Asi aby si nezáviděly, ty osoby. Nebo jen tak, aby se to nepletlo.

 Třetí zvedák, to už jsem se cítil jako v ringu před KO: Karolína Peake z Bártova eseróčka Věci Veřejné bude dozorovat reformu policie a justice. Asi proto, aby měla přehled, jak daleko je vyšetřování jejího superguru Bárty, který je obviněn z korupce a usvědčen z toho, že své eseróčko vytvořil proto, aby se dostal k lizu a aby ovládl vnitro a policii. Vláda prý dozor nad reformou bártovcům slíbila za jejich ústupek ve věci církevních restitucí. To jsou teda kšefty, pane premiére!

 To, že Pavel Drobil, další politik zapletený do tenat korupce, bude chystat volební kampaň ODS ke krajským a senátním volbám, to už je jenom drobnost, třešnička na žluklém a plesnivém dortu naší politiky. Přesto mi nezabránila v tom, abych použil, a dokonce nahlas, onoho ob., vulg. slova uvedeného v titulku…

 Nakonec mě ale přece jenom někdo pobavil. A to dlouholetý poslanec ČSSD Miroslav Váňa, když podle novinové citace prohlásil, že „hejtman musí bejt trochu utěsněnej“ a že „dokud nebude chycenej tak, že ho někdo bude držet za koule, za varlata,“ tak bude „zase všechny jebat.“

 Víte co, pane Váňo? Nebudu daleko od pravdy, když řeknu, že většina občanů téhle země by za ty koule nejraději chytila vás a všechny ty zloděje a mafiány, kteří svoje trestné činy nazývají politikou. A asi by vás za ně nejen držela, ale nejraději, jak se říká, pověsila do průvanu.

Autor: Jaroslav Jonáš | čtvrtek 26.1.2012 18:55 | karma článku: 38,91 | přečteno: 4304x
  • Další články autora

Jaroslav Jonáš

Ať žije fungující stát!

7.11.2013 v 21:15 | Karma: 12,63

Jaroslav Jonáš

Životní jistoty a jejich cena

7.10.2013 v 16:59 | Karma: 16,94

Jaroslav Jonáš

Konec politiky v Čechách?

15.7.2013 v 21:30 | Karma: 15,52

Jaroslav Jonáš

Boj proti korupci? Směšné!

20.6.2013 v 16:35 | Karma: 20,19