Jak se zbavit migrény

bez léků. Migréna začne, když se rozšíří cévy v mozku. K tomu dojde, je-li mozek špatně vyživován kyslíkem nebo glukózou, v důsledku přiškrcení některé z cév, které do mozku vedou.

Moje migrény dosáhly v zimě a letos na jaře takové frekvence, že se opakovaly i pětkrát týdně. Přežil jsem jen díky triptanům (např. Sumatriptan) a donutilo mě to hledat lepší řešení.

Že jde především o kyslík bylo jasné z faktu, že migrény přicházely hlavně když jsem se málo pohyboval .Vzpomněl jsem si na metodu sportovního dýchání a začal sportovně dýchat, kdykoliv jsem pocítil, že migréna přichází. A zde je moje metoda:

Pomalu hluboce se nadechnete a prudce vydechnete. Nejlépe v čtyřčvrtečním taktu: na 1,2,3 nádech a na 4 prudký výdech. Prudký výdech vyčistí plíce od starého vzduch a zároveň zvýšením tlaku zlepší přenos kyslíku do krve. Lepší je vydechovat nosem, nesmíte ho ovšem mít ucpaný. Opakujte nejméně pětkrát, pro začátek spíše desetkrát, úleva přijde do čtvrt hodiny. Provádějte ihned při prvních příznacích, často však zabere i později.

Máte-li migrénu z tělesného vyčerpání, doplňte dechové cvičení tabletkou glukózy, k dostání v každé potravinářské samoobsluze.

 

Frekvence migrén s snížila na 1 za 14 dní.

Autor: Jaroslav Jirát | čtvrtek 12.7.2018 16:31 | karma článku: 17,51 | přečteno: 798x
  • Další články autora

Jaroslav Jirát

Obraná aliance pro kočku

2.3.2022 v 12:47 | Karma: 0

Jaroslav Jirát

Rusko chrání klima. Vymírá.

2.12.2019 v 8:42 | Karma: 12,84