Výsledek mého průzkumu slovem

Zdrojem mi byla diskuse pod mým včerejším blogem. Její obsah se dal částečně předem odhadnout. Některé její výraznější anomálie byly velmi podnětné.

Přestože jsem včera psal o dvou kandidátech prezidentských voleb, odpůrci či kritici Petra Pavla v diskusi ani slovem nereagovali na nedávnou minulost Andreje Babiše. Jejich pozornost byla plně soustředěna na dávnou minulost, a to hlavně současného prezidenta a na jeho členství v KSČ.

Jistěže členství v KSČ nemůže být nahlíženo jen jako vyjádření postoje na levopravé stupnici. Ostatně v režimu, který své odpůrce a oponenty věznil, pronásledoval a okrádal o jejich práva, nešlo ani tak o názory jako o vyhovění vůli mocných, o vymáhání poslušnosti, o vydírání a o získávání nových členů přísliby výhod. Je tedy mnoho důvodů nahlížet na členství v KSČ z morálního hlediska, a to jak u Petra Pavla, tak u Andreje Babiše.

Výsledky mého průzkumu slovem si dovoluji stručně shrnout:

Mezi odpůrci a kritiky Petra Pavla je pro mne neznámý počet těch, v jejichž uplatňování morálních hledisek lze spatřovat rozpor zakrývaný verbálními úprky od reality k realitě virtuální. Ta jim umožňuje potlačit část čteného obsahu a přehlušit jej autosugescí o autorovi ve snaze podsunout mu záměr zastávat se či, u všech jalových hromů, dokonce oslavovat Petra Pavla.

Vážení, já ani v nejmenším nemohu za to, že neúspěšný kandidát na prezidenta byl shledán soudem tím, kdo orgánům činným v trestním řízení lhal na úkor vlastního syna jako nejpodlejší z desperátů.

Tuto skutečnost jsem včera zmínil v několika řádcích nikoli proto, abych pomateným způsobem oslavil pana Pavla, ale abych zklamaným voličům Andreje Babiše, odpůrcům Petra Pavla i lidem uplatňujícím hlavně morální hledisko a majícím k oběma podobný vztah, napověděl, že při volbě prezidenta České republiky mohlo sehrát významnou roli i morální hledisko vztahující se k nedávné minulosti.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslav Herda | neděle 24.3.2024 9:01 | karma článku: 11,20 | přečteno: 407x
  • Další články autora

Jaroslav Herda

Souhvězdí malé medvědice

26.4.2024 v 11:56 | Karma: 4,04

Jaroslav Herda

Něco Bukowskému dlužím

25.4.2024 v 18:49 | Karma: 8,39