V České republice počty vážně zraněných střelou do hlavy neklesají

Střelci jsou velmi úspěšní, ale zranění nejsou neslučitelná se životem, i když možnost plného uzdravení je zatím sporná. Postřelení nejsou po zásahu schopní pochopit důvody ani následky útoku.

Mají tendenci se také chopit zbraně, nikoli však v touze po odvetě, ale přidávají se na stranu útočníků. Potrefení se chovají zmateně a střečkují, jako by je chránil jen porost širého kukuřičného lánu kdesi na Rusi. Jsou potrefení rusofobií.

Chovají se a jednají nápadně nelogicky. Podstatu jejich postižení rozpoznal jeden amatérský léčitel a naznačil jim cestu k uzdravení. Diagnostikoval je sice správně, ale neodhadl, jak hluboko v jejich nevědomí se odehrává konfrontace sebeklamů s realitou. Jím připravená terapie spočívala v tom, že umístil na svůj blog video z koncertu Vasji Oblomova a předpokládal, že tím v jejich myslích spustí ozdravný proces – takzvané zvědomování. Obětavý bloger pan Václav Dlouhý rozpoznal, že se u postižených jedná o takzvanou rusofobii nepravou, která byla ještě nedávno mnohem vzácnější než nepravé neštovice. Možnost vyléčení komplikuje skutečnost, že pacient sám nemá z Rusů strach, naopak. Jedná se o utkvělou, až jakoby paranoidní, představu, že strach z Rusů mají jiní. O těchto pacientech by se dalo říci, že jsou to hnanci*. Neplést však se slovem psanci, neboť ti jsou na rozdíl od hnanců honění všude, kam se vrtnou. Hnanci jsou hnáni sami sebou, nejčastěji urputnou, až jakoby vrostlou, vkořeněnou a hlavně psychicky nesnadno odblokovatelnou touhou vnímat Vladimira Vladimiroviče Putina jako duši všeho ruského lidu. Jako by se duše všech Rusů našly v jednotě a splynutís duší svého presidenta. Toto nadšení by mohlo mít kořeny v křesťanství i v inklinaci ke kultu osobnosti, proto výsledek této syntézy musí být nutně paskvil. Zjednodušeně takto: „Vše, co jemu (božskému) učiníte, činíte i všem Rusům“. Video z koncertu Vasji Oblomova se minulo účinkem, protože pacienti je vytěsnili v obranné reakci před možností rozpoznat vlastní sebeklam naordinovaný výše zmíněným potrefením. Pan Dlouhý měl přesto v principu téměř geniální nápad. Kdyby nedošlo u adresátů jeho terapeutického záměru k obranné reakci tak absolutní, mohlo dojít k bouřlivé rekci, v jejímž důsledku by se postižení vydali do Ruska na koncert rebelujícího Vasji, aby ho na místě hlasitě obvinili, že i on je rusofob (odpadlík od Veleduše). Obecenstvo by okamžitě pochopilo, že koncert navštívila česká výprava prdloušů a narušitelé by byli vynesení na čerstvý vzduch, kde by už, pro Boha živýho, procitli a uzdraveni by se vrátili domů jako zcela příčetní lidé.

*Termín hnanci má původ ve slovenštině, hnať, hnačka. Hnačka– souvislost s obavami, strachem, strachem si připustit, přijmout atd. atp.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslav Herda | úterý 6.11.2018 23:02 | karma článku: 9,48 | přečteno: 616x
  • Další články autora

Jaroslav Herda

Souhvězdí malé medvědice

26.4.2024 v 11:56 | Karma: 4,04

Jaroslav Herda

Něco Bukowskému dlužím

25.4.2024 v 18:49 | Karma: 8,38