Také se Vám stává, že je Vám uchazečů o křesla v parlamentu někdy líto?

Přesvědčit voliče, aby do urny vhodili lístek s jejich jménem, není snadné. Tolik krásných usměvavých lidí! Až oči přecházejí a hlava se z té hitparády točí. 

A všichni do jednoho si tolik přejí vás nadchnout, něčím obdarovat, před něčím varovat, ochránit. Přinést konečně to, na co ti před nimi v zápalu  boje o vaše štěstí zapomněli.

Nelehká volba. Někdy by se mohlo i zdát, že až nemožná pro tak pestrou a podmanivou nabídku a z ní plynoucí bezradnost. Svou přízní můžeme obejmout všechny, ale komu z nich smíme s čistým svědomím odepřít svůj hlas? Všichni to s námi myslí dobře, proto nás nikdo z nich nemá důvod varovat před sebou samým.

A přece! Přece jen se může stát, že se kandidátům mohou začít do myslí a srdcí vkrádat pochybnosti o sobě samých. V takovém případě není umění své voliče jen tak opustit a nechat je k adopci jiným.  Prostě to zabalit.  Zbaběle a bez rozloučení.

Umění je zvládnout to umělecky. Nefňukat, zachovat si nadhled a voličům ukázat smysl pro humor. Když jsem si pustil následující video, chvíli mi trvalo rozpoznat, že to není žádný fake, ale záznam happeningu s využitím uměleckých prostředků. Scénka Zimní královna a její komorná připomíná svým pojetím britskou komediální skupinu Monty Python. Šikovná děvčata. Tohle má opravdu styl:

 

https://twitter.com/i/status/1439172394648842244

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslav Herda | pátek 24.9.2021 8:24 | karma článku: 13,31 | přečteno: 627x
  • Další články autora

Jaroslav Herda

Souhvězdí malé medvědice

26.4.2024 v 11:56 | Karma: 4,04

Jaroslav Herda

Něco Bukowskému dlužím

25.4.2024 v 18:49 | Karma: 8,39