Špióny z Ruska a Číny tu máme a co dál? A co ti další?

Co zjistila BIS o těch dalších? O těch, které k nám poslal například strýček Sam, strýček Fritz a strýček Frantík? To zajímá nezanedbatelnou část našich občanů. Dokonce i některé politiky.

Moc jim ale nerozumím. Přesto se pokusím jim odpovědět tak, abych téma nějak nezčučkařil. Já se ani moc nedivím, že u nás operují i další agenti zaúkolovaní například výše zmíněnými strýci.  Členské státy NATO sice hodnotí kladně účast naší armády ve vojenských misích i její schopnosti prokázané při společných cvičeních, ale jistě občas zvednou obočí nad tím, co se děje v té naší mateřské školce demokracie.  Ale zvedat obočí by nikomu nepomohlo. Ani jim ani nám. Proto je asi lepší si nás trochu pohlídat - pomoci v tom, v čem náš stát opakovaně selhává. Už ta skutečnost, že v  členské zemi NATO se stal šéfem Bezpečnostního výboru Parlamentu České republiky šiřitel obsahů desinformačních webů, je důvodem k ostražitosti. Ti, kdo jej do funkce zvolili, přece dobře vědí, proč byl takový rizikový obchod na půdě Sněmovny PČR uzavřen.  A oni se ještě ptají, co že to u nás ti agenti vlastně pohledávají.  Vzhledem k tomu, že je naše BIS hodnocena zmíněnými strýci kladně, je zřejmé, že BIS s jejich rozvědkami dobře spolupracuje  a  existuje mezi nimi i nezbytná výměna informací.  Možná by se někteří  lidé velmi zapotili, kdyby BIS zveřejnila informace týkající se organizovaného zločinu souvisejícího s výkonem konkrétních politických funkcí a informace o tom, jaké informace na toto téma BIS sdílí s těmi „záhadnými“ rozvědkami. S rozvědkami,  nad jejichž přítomností, by neměli udiveně kroutit hlavou ti, kdo na ní mají máslo. Je to pravděpodobně údiv jen předstíraný.

https://nazory.aktualne.cz/komentare/vzkaz-pro-zemanovy-volice-prezident-zrazuje-ceske-zajmy/r~fa151788fc6411e8b7c1ac1f6b220ee8/

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslav Herda | pondělí 10.12.2018 14:54 | karma článku: 28,38 | přečteno: 1161x
  • Další články autora

Jaroslav Herda

Souhvězdí malé medvědice

26.4.2024 v 11:56 | Karma: 4,04

Jaroslav Herda

Něco Bukowskému dlužím

25.4.2024 v 18:49 | Karma: 8,39