Radost ze života všemu navzdory - barvy podzimu téměř bez viru.

Nebylo možné tomu odolat, když jsme je uslyšeli z dálky. V jejich hlasech byla podmanivá až struhující radost ze života. Ani na okamžik jsme neváhali. 

Vyšli jsme těm hlasům vstříc, abychom poznali zdroj té radosti, jež tryskala z hrdel s takovou silou, že by se někomu mohla zdát téměř nepříčetnou. Měli jsme potřebu pozdravit se s těmi více než rozvernými  obyvateli českého venkova.

Pravda je, že i my sami jsme si před tím něco dali, takže zábrany v komunikaci byly zcela vymizelé. Jinak řečeno – měli jsme už poněkud našleháno.  Hladinku veselých neurotransmiterů nám zvýšily barvy podzimu, který vydal své pozdní plody.  

pozdní plody podzimu

 

Pokud nějaké zbloudilé koronanaviry přece jen  tu a tam vánek zanesl do této krajiny, bylo jich jistě jen podkritické množství, jež vyčerpáno bez hostitele usedalo na zem již v agónii.

krajina bez vira

 

Nic nám tedy nebránilo pokračovat v cestě za těmi navzdory všem protivenstvím spokojenými a veselými obyvateli České republiky, jejichž vzájemná komunikace byla tak nečekaně hlasitá a přitom z našeho subjektivního hlediska nonverbální. Opravdu mezi sebou vůbec nemluvili. Troubili na sebe jako ti nejveselejší sloni. 

oslovená komunita

Nechtěli jsme je dlouho rušit zbytečnými otázkami, neboť zdroj jejich radosti byl prostý - obyčejný život.

krátký rozhovor s obyvatelem českého venkova

Když jsme se po tolerovaném sdílení rozloučili, les nám vydal další svůj plod. 

kotrč

Cestou z lesa jsem si vzpomněl na Radku Kielbergerovou. Na žádné z mýtinek  ani hospoda, ani kapitula. Jen neobyčejně obyčejný podzim, a v něm klid mír. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslav Herda | pondělí 26.10.2020 9:46 | karma článku: 9,61 | přečteno: 123x
  • Další články autora

Jaroslav Herda

Souhvězdí malé medvědice

26.4.2024 v 11:56 | Karma: 4,04

Jaroslav Herda

Něco Bukowskému dlužím

25.4.2024 v 18:49 | Karma: 8,38