Protipanické opatření!

Těší mne, že se mohu podílet na realizaci důležitého protipanického opatření, neboť za ně považuji seznámení  s následujícím textem.

Věřím, že každý, kdo  v poslední době sdílel s členkou Rady ČT paní Ing. Hanou Lipovskou její obavy, jež měla o svůj život, si může konečně oddechnout a prodlévat v setrvalém klidu. Do celé té tragikomické záležitosti vnesly osvobozující světlo některé nové skutečnosti.

Respekt  13. 4. 2021:

Radní Lipovská přišla na Krajské ředitelství Policie České republiky v Praze odpoledne před jednáním rady, v úterý 6. dubna. Policistovi z odboru extremismu a terorismu, který její oznámení přijal, sdělila, že se cítí být ohrožena na životě. A podala na místě v tomto smyslu trestní oznámení – to je podmínka, aby mohla být člověku přidělena ochrana.

Trestní oznámení Hany Lipovské a její obavy o život vztažené konkrétně k dalšímu dni vyústily v přidělení takzvané „krátkodobé ochrany“. Policista ji sice vyzval, ať tedy na jednání, z nějž má obavu, nechodí, ale Hana Lipovská odpověděla, že tam jít „chce a musí“. Tohle odpovídá na veřejností často kladenou otázku, proč policisté vlastně neporadili Haně Lipovské, ať se – stejně jako mnozí další radní v době korony – připojí on-line.

Jako podpůrný argument pro ohrožení svého života sdělila Hana Lipovská do protokolu informaci o přátelských varováních, kterých se jí dostalo od dvou soukromých osob. Jeden člověk jí poradil, ať si v metru raději nestoupá blízko kolejí, a druhý, ať si dává pozor na auta, aby ji nějaké nesrazilo.

Mediaguru 13. 4. 2021:

Lipovská policistům sdělila i jména expertů na bezpečnost, kteří jí poradili, ať se obrátí na policii. Jednalo se o Radka Kotena z SPD a sociálního demokrata Antonína Staňka.

Forum 24 13. 4. 2021:

„Paní Hana Lipovská mi zavolala v neděli nebo pondělí před radou. Sdělil jsem jí obecné informace, které bych řekl každému občanovi, který by se na mě obrátil a bál se o život, protože mu chodí výhrůžky. I vám bych – stejně jako jsem to řekl paní Lipovské – v takovém případě sdělil, že policie vám tu ochranku buď přidělí, nebo nepřidělí na základě poznatků, které jí sdělíte, a doporučil bych vám, abyste se na orgány k tomu určené obrátila, pokud máte na základě nějakých relevantních informací obavy o život,“ vysvětloval podle Respektu Koten.

Na zjištění už reagoval také generální ředitel České televize Petr Dvořák. „Pokud se prokáže, že radní vtáhla do dění v radě policii a zneužila ji, pokud kroky namířené proti České televizi konzultuje s politiky, pokud šíří nepravdivé zprávy, je to už dost důvodů k tomu, aby sněmovna, která má na činnost Rady ČT dohlížet, nastavila jasně hranice, co je a není přípustné,“ prohlásil.

Kde se berou všechny ty konspirační teorie, fantasie, paranoie? Možná vznikají  i z nedostatku skutečné a smysluplné práce.  Bez legrace. Možná, že z toho lidem někdy hrabe tak, že pro ostatní je to k nevíře. K nevíře natolik, že z leknutí jim uvěří. Z leknutí z pomyšlení, že nad našimi životy bdí lidé šibnutí.

Poznámka k  bezpečnostním expertům:

Po vstupu do parlamentu byl SPD navržen na předsedu bezpečnostního výboru, což bylo kritizováno opozicí a řadou médií vzhledem k tomu, že Koten je na Facebooku členem mnoha skupin, které podporují odchod České republiky z EU. Je například ve skupinách „Za záchranu světa před Němci, ilumináty a USA“, „Chceme pryč z NATO a EU – Rusko je náš opravdový přítel“ či „Stop Američanům, stop americkým kolonám a stop americké provokaci Ruska“.[9] Sdílel také poplašné zprávy z Aeronetu, který je považován za dezinformační web a monitoruje ho i Ministerstvo vnitra ČR. Šířil dál například zprávu o úniku záření z francouzské jaderné elektrárny. Tuto dezinformaci vyvracel například Státní úřad pro jadernou bezpečnost.[10] Mezi další hoaxy, které sdílel na sociálních sítích patří příspěvky o nebezpečnosti mikrovlnek a o chemtrails. Předsedou bezpečnostního výboru byl zvolen hlasy ANO 2011, KSČM, SPD a Václava Klause ml

https://www.respekt.cz/agenda/kde-se-vzala-policejni-ochrana-radni-lipovska-oznamila-ze-ma-strach-z-reditele-ct

https://www.mediaguru.cz/clanky/2021/04/sarapatka-predklada-vyzvu-k-odvolani-lipovske-z-rady-ct/

https://www.forum24.cz/mam-strach-z-reditele-ceske-televize-oznamila-radni-lipovska-podala-trestni-oznameni/

Autor: Jaroslav Herda | úterý 13.4.2021 22:15 | karma článku: 11,71 | přečteno: 539x
  • Další články autora

Jaroslav Herda

Souhvězdí malé medvědice

26.4.2024 v 11:56 | Karma: 4,04

Jaroslav Herda

Něco Bukowskému dlužím

25.4.2024 v 18:49 | Karma: 8,38