Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Probruselské síly zbaběle tolerované v České republice nepolevují v pronásledování.

A nejen to. Svými aktivitami už přesahují i hranice České republiky. Ještě nedávno se mohlo zdát, že probruselská klika zatíná své drápy pouze na našem území.

Její působení se projevilo například v České televizi, a to tak výrazně, že mírumilovné politické subjekty na naší politické scéně byly nuceny zasáhnout a svůj postoj k poklonkování Bruselu vyjádřit prostřednictvím člena Rady ČT pana Pavla Matochy.  Ten má  přirozené předpoklady a schopnosti ke krokům, jejichž cílem je zjednat nápravu ve prospěch všech občanů naší země. Tedy i ve prospěch těch, kteří o to ve své nevědomosti vůbec nestojí. Pan Matocha, jako zdatný  šachista,  ví nejlépe, jak z veřejnoprávního média vyšachovat ty, kteří svými postoji sabotují cestu k trvalému a udržitelnému světovému míru. O čem tedy svědčí to, že se doposud jemu ani některým jeho spolupracovníkům nepodařilo dosáhnout změny, po níž naši uvědomělí spoluobčané upřímně touží? Podle slov předního politologa pana RSDr. Vizíra je nutno hledat příčinu tohoto neutěšeného stavu v přílišné zažranosti, s níž se odpůrci pozitivního běhu událostí angažují v odklánění cesty naší společnosti od našich historicky osvědčených přátel.

Proto jako blesk z již potemnělého nebe včera ve večerních hodinách moskevského času zasáhla do našich srdcí zpráva o pronásledování dvou našich slovanských bratrů, kteří jako turisté navštívili Českou republiku. Proč jsem si dovolil naše české nebe nazvat již potemnělým? Kdo není lhostejným k osudům našich spoluobčanů, dobře ví, co s touto zprávou přímo souvisí a co jí předcházelo. Před několika dny byla nucena členka Rady ČT podat trestní oznámení v obavách o své bezpečí. V obavách o svůj život! Z koho měla takový strach? Z koho jiného, než z generálního ředitele České televize.

Jistě není náhodou, že se nejprve obrátila na předsedu Bezpečnostního výboru Parlamentu České republiky.  Ten, jak známo, byl zvolen do této funkce především poslanci ANO, SPD, KSČM, včetně Václava Klause mladšího. Jejich důvěru získal po té, co se intenzivně zajímal o bezpečnostní tématiku i na sociálních sítích například ve skupinách  Za záchranu světa před Němci, ilumináty     a USA, Chceme pryč z NATO a EU – Rusko je náš opravdový přítel.  Z této prosté informace je zřejmé, že úmysly i cíle slečny Hany Lipovské musely být a byly zcela v souladu se zdravým rozumem i morálně volními vlastnostmi, jaké jsou od člena Rady ČT očekávány. Ostatně její spolupráce s Institutem svobody a demokracie Jany Bobošíkové mluví za vše.

Aniž stačila vychladnout policejní klepeta po razii, o níž jsem již podrobně informoval, jsme svědky vzedmutí sil, jež si, zdá se předsevzaly zvrátit předpokládaný vývoj v naší společnosti a upřely svou pozornost ke dvěma ruským turistům. A to přesto, že pro jejich návštěvu oblasti Vrbětic existuje úsměvně prosté vysvětlení:

Každý, kdo absolvoval alespoň první lekce ruského jazyka, si vzpomene na věty s prázdninovou tématikou. Sbírali jsme maliny, borůvky, koupali se v rybníku, jezdili na lodičkách atd. Důležitá je v této souvislosti věta: My chadíli za gribámi.

Jak známo, zdaleka ne každý národ sbírá kde jakou prašivku, jak to činí snad největší houbařští fandové - Češi. Proto neříkáme, že jdeme na hřiby, ale na houby. Stravovací návyky mohou být někdy  i těžko překonávané. Vzpomínám si na jednu partu odborářů, která si hořce stěžovala, že jí odbory nezajistily v rumunském hotelu českého kuchaře. Rusové, kteří se jako houbaři specializují na hřiby, logicky vyhledávají místa, kde jich je dostatek. Kde byli čeští houbaři kdysi nejúspěšnějšími? Ve vojenských prostorech. Doufám, že se mi podařilo celou věc uvést na pravou míru a že tato křečovitě vytvořená atmosféra stavu ohrožení co nejdříve odezní a zavládne opět klid na práci.

https://www.forum24.cz/hamacek-klamal-verejnost-priznal-se-ze-vedel-o-ruskem-utoku-jiz-ve-stredu-kdy-planoval-cestu-do-moskvy/

Autor: Jaroslav Herda | neděle 18.4.2021 12:24 | karma článku: 11,55 | přečteno: 428x
  • Další články autora

Jaroslav Herda

Trikolora se ptá, já odpovídám.

A věru nerad. Odpovídat na údajná vyjádření nejmenovaných policistů, navíc podezřelých z toho, že se nikdy nenarodili (což více než omlouvá jejich mentální nedostatečnost), je mnohem snadnější.

11.3.2024 v 20:24 | Karma: 15,68 | Přečteno: 577x | Společnost

Jaroslav Herda

Zastání "proruských" člobrdů

Článek pana Zdeňka Hornera mne přiměl k zamyšlení nad označením "proruský“. Uznávám, že toto slovo může být zavádějící. Proto jsem se stručně zastal těch, kdo toto označení odmítají.

10.3.2024 v 22:57 | Karma: 13,77 | Přečteno: 533x | Poezie a próza

Jaroslav Herda

Další číslo kouzelníka na blogu

Vystoupení iluzionistů bývají velmi působivá. Často donutí diváky k tomu, aby se pokusili přijít na to, jakými prostředky iluzi vyvolali. Ale s kouzelníky je to jiné. Prostě kouzla.

10.3.2024 v 12:02 | Karma: 10,36 | Přečteno: 232x | Poezie a próza

Jaroslav Herda

Wellness - voraz - koutky jako služby poskytované ústavními činiteli

V každé společnosti jsou podivíni, které není možné přehlédnout. Od méně kultivovaných přes burany až po naprosté magoriky. Mají si kde hrát?

9.3.2024 v 12:43 | Karma: 7,16 | Přečteno: 226x | Společnost

Jaroslav Herda

Padni komu padni

O dámě, jíž váhy sluší. I šátek přes oči, aby se nedívala stranou. Aby se meč jí nesvezl na šíji, jež není tou pravou.

8.3.2024 v 4:18 | Karma: 6,50 | Přečteno: 172x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Hasiči celou noc zasahovali v pralese Mionší, vodu nosili na zádech

2. května 2024  9:16

Beskydský prales Mionší v noci zachvátil požár. Hasiči celou noc zasahovali v jeho nejvyšším...

Volby by jasně vyhrálo ANO, mimo Sněmovnu by zůstaly TOP 09 a KDU-ČSL

2. května 2024  8:17,  aktualizováno  8:48

Sněmovní volby by v dubnu vyhrálo ANO s 32,5 procenta, ODS by měla 13 procent, SPD a Piráti shodně...

Protesty studentů eskalovaly i v Kalifornii, jeden člověk skončil v nemocnici

2. května 2024  8:11

Na Kalifornské univerzitě v Los Angeles (UCLA) se v noci na středu střetli proizraelští a...

Amsterdam bojuje proti nerovnosti v močení. Vyčlení miliony na veřejné záchodky

2. května 2024  7:53

Radnice v Amsterodamu po několikaletém nátlaku ze strany žen vyčlenila čtyři miliony eur (přes 100...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 296
  • Celková karma 13,46
  • Průměrná čtenost 1348x
Slova mohou povznášet i srážet. Mohou dávat pocit pozitivní sounáležitosti i pocit spojení v destruktivním vnímání. Upřímný a pravdivý novinář může někdy poskytnout podobná dobrodružství jako autor poezie - nečekané průhledy do vědomí souvislostí.

https://jaroslav-herda.mozellosite.com/blog/

Seznam rubrik