Připravuje snad EU válku? Učme se od KSČ(M).

K výrobě střelného prachu se už ve středověku používal sanitr (dusičnan draselný). Sanitrníci jej dobývali z usazenin v místech ustájeného dobytka. Ve chlévech, ovčínech, ale i v latrínách.

Proč vůbec vznikl nápad šetřit vodou při splachování WC, když každý instalatér ví, že takové šetření by časem vedlo k používání megatun kyseliny solné, kterou by se musely usazeniny rozpouštět, abychom se nezačali topit ve vlastních výkalech? Nepřeháním. Po několika letech nedostatečného ředění se  může světlost i plastových odpadových svodů značně zmenšit. Používání kyseliny solné by mělo asi dramatické ekologické následky. Tak proč tedy takový nápad mohl spatřit světlo světa?

Že by se EU připravovala na válku a ještě před tím chtěla zaměstnat tisíce sanitrníků, kteří by obcházeli domácnosti a šťourali se v odpadových trubkách? To těžko. Některé nápady vznikají prostě z nudy. Z nudy přeplacených úředníků vykazujících pak překvapivou činnost.

Ale proč vůbec dochází k tomu, že různé nápady Bruselu vyvolávají někdy i zbytečnou paniku? Protože máme zkušenosti s některými předpisy, jejichž naplnění a dodržování  naše byrokracie umí důsledně vynucovat, a to nedůstojně poturčeně a poturčenecky.  

 

Zapálení komunisté by mohli znát odpověď na otázku, proč lidé u nás občas nejen propadají panice, ale proč někdy dokonce poslušně prosazují dodržování předpisů nekompromisněji, než je tomu v zemích, kde se ty nápady zrodily.

 

Proč zrovna komunisté by o tom mohli něco vědět? Zrovna včera jsem mluvil s jedním seniorem, který vzpomínal na cesty do Polska, NDR, Maďarska a dalších satelitů. A jak jsme byli jako stát poslušným a hodným bratrem, který se, narozdíl od jiných, vzdal soukromého podnikání. Proč i v Polsku existovali živnostníci? Byla snad vůle Brežněva, aby u nás nebyli? Abychom byli tím vzorným bratrem na západní hranici? To asi ne. To byla NDR přece také, a přesto živnostníky nezlikvidovala. Učme se od komunistů, jak to nedělat. Netřeba se po.....podbízet a ponižovat.

Autor: Jaroslav Herda | neděle 19.1.2014 22:41 | karma článku: 16,82 | přečteno: 809x
  • Další články autora

Jaroslav Herda

Co se nestalo

18.5.2024 v 8:54 | Karma: 7,96

Jaroslav Herda

Souhvězdí malé medvědice

26.4.2024 v 11:56 | Karma: 4,04

Jaroslav Herda

Něco Bukowskému dlužím

25.4.2024 v 18:49 | Karma: 8,39