Pomoc obětem organizovaného zločinu

Když jsem četl, že premiér Rusnok poskytl vládním úředníkům odměny v celkové výši 180 milionů korun, protože "nejsou placeni odpovídajícím způsobem",  vzpomněl jsem si na muže, který po otravě metanolem ztratil zrak a žije zatím ze čtyř tisíc korun.

Miroslava Němcováfoto: parlamentní listy

Předpokládám, že není sám, kdo se stal obětí organizovanéhio zločinu a má trvale poškozené zdraví.

Já rozhodně odmítám případnou myšlenku, že se Václav Klaus dopustil zločinu, když s lehkostí jemu vlastní sdělil občanům svůj postoj ke špinavým penězům. Přiznávám však, že to jeho povýšené vyjádření považuji za jasný a velmi inspirující a povzbudivý signál pro formující se podsvětí osmělené tím k progresivnímu vývoji a rozvoji ve smyslu zkmotření.

Lidé "myšlenkově" blízcí Václavu Klausovi pilně pracují na tom, aby následky rozvoje organizovaného zločinu byly bagatelizovány a aby pozornost občanů byla odreagována jinými směry, než těmi, kde je možno spatřovat konkrétní zločinné jednání. Zdá se, že nedojde-li v této zemi k dostatečné očistě i v řadách politiků, neustane ani zpochybňování takovýh hodnot a postojů, které jsou opakem podvazování institucí státu korupcí nebo podléhání ekonomickým tlakům působícím na sdělovací prostředky.

Proto už dnes málokoho překvapuje, když je veřejně zpochybňována například role a morální profil bývalého presidenta Václava Havla. Jak už jsem jednou napsal, není mi znám jediný případ nějakého projevu nekritického oslavování či adorace Václava Havla, přesto bylo o něm napsáno spousty slov o kultu osobnosti a adoraci nekritickými obdivovateli.

Já bych dnes připomněl skutečný projev adorace, kterého si bylo možno, dle mého názoru, všimnout před několika lety v televizním pořadu, kde byla hostem paní Miroslava Němcová. A protože její obdiv k Václavu Klausovi byl pro mne nezapomenutelný, doufám, že si i ona přečte v parlamentních listech můj dotaz na téma pomoc obětem organizovaného zločinu. Věřím, že Miroslava Němcová, která si sama prožila vážné život ohrožující onemonění, bude mít dost empatie a pochopení i pro oběti otravy metanolem a že si uvědomí možné příčinné souvislosti s lehkomyslností politiků.

 

 

Autor: Jaroslav Herda | neděle 29.12.2013 19:57 | karma článku: 13,65 | přečteno: 706x
  • Další články autora

Jaroslav Herda

Souhvězdí malé medvědice

26.4.2024 v 11:56 | Karma: 4,04

Jaroslav Herda

Něco Bukowskému dlužím

25.4.2024 v 18:49 | Karma: 8,37