Policie nežádá, neradí, neinformuje. Já ano.

Jako spořádaný občan České republiky jsem se rozhodl pomoci orgánům činným v trestním řízení s objasněním incidentu Andreje Babiše mladšího s policií na D1.

Frmol na D1 jedna je, ne-liž pravda? Postávajícího řidiče na krajnici, který se „chová nepřiměřeně“, by si všiml jak jouda, tak louda na malém skútru, stejně jako řidič sporťáku uhánějící nepovolenou rychlostí.

Měla by policie radit, co má řidič dělat, když před stojícím vozem na dálnici není postaven výstražný trojúhelník? Asi ne. Měl by to každý vědět. Stačí zatroubit a zablikat, aby si řidič vzpomněl, co opomněl udělat po nouzovém zastavení. Pokud však trojúhelník chybí a řidič se navíc chová nějak podivně, kde kdo by informoval v zápětí o podezřelém či nějak indisponovaném člověku policii. Nebo by sám zastavil, kdyby měl podezření, že potřebuje akutně pomoc a ohrožuje přinejmenším sebe samého. Nikdo by nechtěl žít s vědomím, že někoho, byť ne vlastní vinou, přejel, a nikdo si nepřeje, aby takový nešťastník zapříčinil vážnou nehodu druhých.

Zda měla policie po 17. 7. 2015 řidičům připomenout, jak se v takové situaci chovat, je zde vedlejší. Mne zaujalo, že se nepřihlásil žádný svědek.  Proto jsem podal dne 2. 9. tento inzerát:

 

Hledám svědky incidentu s Andrejem Babišem mladším

K události došlo dne 17. 7. 2015 na trase D1 kdesi u Průhonic ve směru na Brno. Blíže viz odkaz níže.
Se svědectvími o incidentu či s informacemi o možných zbloudilých svědcích (nalezených či spatřených) snad abyste se raději obrátili přímo na Jana Hamáčka a Marii Benešovou. Protože co já s tím? U všech všudy!
Díky!

Další info: http://herda.blog.respekt.cz/moznym-nalezcum-pohresovanych-osob-a-jejich-opustenych-vozidel/

Nikdo se mi dosud neozval. Pokud se nikdo nepřihlásil se svým svědectvím ani  orgánům činným v trestním řízení, musíme si počkat. .Až se všichni tehdy kolemjedoucí řidiči vrátí z cesty kolem světa, třeba se něco dozvíme.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jaroslav Herda | úterý 14.9.2021 16:12 | karma článku: 12,12 | přečteno: 652x
  • Další články autora

Jaroslav Herda

Veselý Xaverov

23.5.2024 v 10:24 | Karma: 10,28

Jaroslav Herda

Stohlavě

22.5.2024 v 14:23 | Karma: 4,46

Jaroslav Herda

Co se nestalo

18.5.2024 v 8:54 | Karma: 9,21