Pan Mgr. Lubomír Volný - pedagog - poslanec SPD - učitel národa českého

Jeho přínos pro naši společnost zatím nejsme schopni docenit. Jsem si jist, že ani ti, kdo pana Volného do poslanecké sněmovny zvolili, nedokáží zatím zúročit ani zlomek z toho, čím je tento talentovaný muž nadán.

Jeho voliči budou pravděpodobně těmi posledními, kdo procitnou a pochopí podstatu jeho talentu. Ten spočívá ve schopnosti jednat a chovat se způsobem, jenž vyvolává znepokojivé otázky, které bychom si měli klást a mít odvahu si na ně upřímně odpovědět. Otázky nikoli jen kdo je pan Lubomír Volný, ale kdo jsme my? Jaké byly naše představy o těch, kdo by nás měli zastupovat a jaké máme dnes?

Pan Milouš Jakeš, jehož mnohé výroky jsme vnímali jako poněkud zábavné, už dávno přestal být k smíchu. Došli jsme tak daleko, či spíše hluboko, že směšnými se stáváme my - občané. Tím, na co všechno mnozí z nás rezignují. Tím, co jsou schopni tolerovat, a dokonce v tom spatřovat důkaz o tom, čeho jsme dosáhli: Hle, svoboda projevu, svoboda slova.

A zdaleka to nejsou jen vyjádření hloupá, kterými nás naši vyvolení častují. Přibývá i těch, jež jsou stejně nepravdivá a možná i nenávistná, jako kdysi zaznívala z úst nejagresivnějších zastánců zlomoci. Nemíním rozebírat, zda má pan poslanec právo tvrdit lež, že se Václav Havel stal vlastizrádcem. Pokud to právo pan magistr má, a někdo věří, že je tato vyslovená lež  jeho názor, pak já využiji rovněž svého práva a vyjádřím jiný názor: Já panu poslanci Volnému nevěřím, a obávám se, takový nesmysl neodpovídá jeho vzdělání a inteligenci. Takové chucpe.

U dospívajících dětí, jež vyrůstají ve velmi neutěšených podmínkách, se stává velmi často, že soutěží mezi sebou, kdo vyvede větší grázlovinu. U pouličních gangů je to způsob, jak si vydobýt své místo „na slunci“. U politiků demokratických zemí je takový způsob soutěže jen to chucpe.

Trochu to připomíná soutěž na trhu zábavy. Napsat scénář se svěžím a kultivovaným humorem dá dost práce. Chce to talent a píli. Chce-li hrát někdo na jistotu a zaměří se na určitou nepočetnou cílovou skupinu, uspěje i s oplzlostmi.

Je velký rozdíl, jestli někdo tvrdí lež o člověku zesnulém už před dvěma sty lety, nebo zda špiní někoho způsobem, který se nutně musí doknout i osob blízkých. Tím chci jen říci, že kdyby se například paní Dagmar Havlová potkala se jmenovaným a ne zcela nedopatřením by mu následně z nosu vytryskla rajská, nebyl bych pobouřen.

ilustační video:

https://www.facebook.com/SPDmoravskoslezsky/videos/1701971749884330/

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslav Herda | neděle 23.12.2018 9:07 | karma článku: 29,20 | přečteno: 1352x
  • Další články autora

Jaroslav Herda

Souhvězdí malé medvědice

26.4.2024 v 11:56 | Karma: 4,04

Jaroslav Herda

Něco Bukowskému dlužím

25.4.2024 v 18:49 | Karma: 8,39