"Kdo nesouhlasí s manželstvím pro všechny, ten je podle Olgy Richterové příznivcem Ruska?"

Kdo odpoví panu Nožičkovi na jeho zbytečnou otázku? Dovolte mi vám sdělit, že se tohoto snadného úkolu ujímám.

Vězte, že snad není snadnějšího úkolu, než je tento. Volím tedy metodu prostou, neboť porovnat dva texty, zvládnou všichni duchapřítomní.

Pan Nožička vnímá slova paní Richterové jako populistická. Dokonce silně populistická. Populismus se vyznačuje matením občanů (voličů) překrucováním a ohýbáním reality nebo i lžemi.

Tweet paní Richterové:

"Chceme opravdu patřit na Západ? Tak tedy včetně rovných práv! 

Proto podporuji manželství pro všechny páry! 

Naopak případné prosazení ústavní ochrany svazku muže a ženy by nás přiblížilo zemím, jako jsou Rusko nebo Maďarsko, kde svobody menšin potlačují".

Paní Richterová, jak se může každý duchapřítomný čtenář přesvědčit, nenapsala o příznivcích Ruska zhola zholička nic než NIC.

Přesto pan Nožička vidí její slova jako zacílená na lidi s poněkud jednodušším myšlením. Pokud bych si měl všímat rysů populismu, shledal bych je tedy naopak u pana Nožičky. K mému pohledu na věc vám dopomáhej skutečnost,  že například mezi dvěma loupežníky nemusí být po jakékoli vzájemné přízni ani stopy, ba naopak může mezi nimi panovat i zavilá zášť plynoucí z konkurenčního prostředí, v němž loupí. Přesto jsou si způsobem obživy dost blízcí a mohou se dál ve zločinném konaní vyvíjet a přibližovat, aniž by se vztah mezi nimi měnil.

To samozřejmě neznamená, že čtenáři, ocenivše článek pana Nožičky poměrně vysokou karmou, jsou nutně poněkud jednoduššího myšlení. Možná jen poněkud nepozorní.

Ovšem následující věty jsou, dle mého názoru, už mimo jakoukoli mísu. Zde se již pozastavuji s neskrývaným údivem nad mírou nepozornosti zmíněných čtenářů, neboť taková nepozornost už připomíná  vechtra usmívajícího  se ve spánku za skřípění brzd projíždějícího vlaku:

"Zejména posledně jmenovaní, tedy politici Pirátské strany, jsou takřka nekompromisními zastánci takzvaného „manželství pro všechny“ s poukazem na to, že takové věci do 21. století prostě patří. Přičemž ty, kdo s jejich postojem nesouhlasí, označují za lidi se starým myšlením či dokonce za milovníky Ruska. Takhle na mě alespoň působí nedávný příspěvek poslankyně této strany Olgy Richterové na jejím twitterovém účtu (viz odkaz zde)."

Zdroj: https://nozicka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=804636

Pokud byl někdo v tweetu paní Richterové označen za milovníka Ruska, pak se to stalo způsobem pro mne zcela nečitelným. Tweet ve mně nevyvolal ani jakékoli fantazie, natož o jakémkoli milování. Dost mne překvapilo, že se pan Nožička nechá prostým. a srozumitelným tweetem unést do tak fantaskních krajin.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslav Herda | neděle 30.7.2023 1:54 | karma článku: 29,39 | přečteno: 1060x
  • Další články autora

Jaroslav Herda

Souhvězdí malé medvědice

26.4.2024 v 11:56 | Karma: 4,04

Jaroslav Herda

Něco Bukowskému dlužím

25.4.2024 v 18:49 | Karma: 8,39