České televizi roste dluh

Je to trapné, nedůstojné i smutné, že Česká televize je tolik závislá na úrovni vědomí společnosti. Měla by to být právě ona, kdo slouží občanům. Kdo je i tím ochráncem demokracie. Kdo do jisté míry i střeží svobodu, v níž tato důležitá instituce může existovat.

Něco s tou naší TV není v pořádku. Je snad vedení České televize morálně v takové bídně, že neumí sdělit svým zaměstnancům, aby se nechovali tak opatrně, když se je někdo snaží zmanipulovat a zatlačit do kouta lacinou demagogií?

Psát na to téma znovu, je jako patlat se v pomejích. Tak snad jen stručně. Vojtěch Filip odcházel rozhořčen po interwiew , jehož obsahem  byla i témata: Semelová, Gottwald, Milada Horáková. Ale nejen to. Bylo dobře vidět, jak jeho sebedůvěra stoupala přímou úměrou s malomocí moderátorky. S malomocí či maloodvahou vyslovit to, oč tu běží!

Tedy NIKOLI o svobodu projevovat své názory, jak se nám Vojtěch Filip s narůstající smělostí snažil nalhat, ale o tolerovanou svobodu vyslovovat nehorázné lži. Někdy to vypadá, jako by instituce státu byly postiženy primitivismem, v němž akceptují i ty nejpitomější vyjádření a podestlaně se je pokoušejí vnímat jako názory. Mezi komunistickými extrémisty je rozšířen velice kretenizující pocit, že po demokratických volbách vítěz logicky bere vše, pokud nalezne dostatečné zalíbení v tom, že občany přečůrá vítězným silným proudem. Že s občany vyproudí tak, jak to udělal justiční vrah – zhovadilý Klement Gottwald.

Dle zvráceného vnímání komunistických fašistů pak lze obhájit i justiční vraždy, neboť vítěz určuje nová, třeba i poněkud fašistická pravidla, jimiž nahlíženo, mohla být i Milada Horáková vlastně právem obviněna. Až budeme dostatečně vnitřně svobodní, bude většině lidí jasné, co bylo hlavní příčinou nespokojenosti Ukrajinců. Svoboda omezovaná ekonomicko-mocenskými zájmy oligarchů ve stylu carského Ruska. Až lidé nebudou mít strach si uvědomit, že v principu to bylo podobné s tou naší tunelizovanou zemí, pak moderátor řekne: „Extrémní komunisti lhali a dopouštěli nezákonné propagace vrahů a jejich metod, zatímco instituce státu zbaběle dlouho mlčely a spokojovaly se s umravňováním neofašistů, aby obstály před okolním světem. A my - vaši taktéž služebníci jsme se chovali zbaběle a čekali jsme na tu vaši odvahu žádat od nás projevy svobodných lidí.“

Autor: Jaroslav Herda | pondělí 24.2.2014 15:31 | karma článku: 17,57 | přečteno: 892x
  • Další články autora

Jaroslav Herda

Souhvězdí malé medvědice

26.4.2024 v 11:56 | Karma: 4,04

Jaroslav Herda

Něco Bukowskému dlužím

25.4.2024 v 18:49 | Karma: 8,38