Covidová represe jako nedostatek nápadů?

Buď to má Andrej vymyšlené do posledního detailu a nechce vyložit karty na stůl a nebo je uplně v ... koncích a je potřeba hledat netradiční řešení.

Jsem zmatený z postupu naší vlády, na venek se tváří, že neví kudy kam. Premiér tvrdí, že je na podzimní vlnu připravený a pan Prymula, stejně jako já příznivec řízeného promoření, postupně zavádí opatření takovým způsobem, že se v množství výjimek ztratil a nechal se nachytat u restaurace bez roušky. Takže pokud je vláda úplně v koncích a nechce skrytě promořit populaci,  nabízím tato řešení:

1, kovid párty jako řízené promoření pro "hrdiny"

Najde se spousta lidí, kteří tvrdí, že kovid je jen taková chřipečka vymyšlená kýmkoliv za účelem čehokoliv a opatření proti němu jsou div ne hysterická. Kdyby tento virus neměl tak vysokou nakažlivost, možná bych souhlasil, ale vedlejším efektem je zahlcení zdravotního systému a v tom je nebezpečný pro každého. 

Navrhuji vyhradit hotelové komplexy pro dobrovolné účastníky kovid rekreace/párty, kde každý z účastníků podepíše (a parlament k tomu rychle udělá nějaký ten zákon) prohlášení, že se na jeden měsíc vzdává jakékoliv lékařské péče (tím myslím jakékoliv - od pořezání prstu, infarktu, zlomené nohy, zápalu plic, ...). Po tuto dobu mu bude odpuštěno zdravotní pojištění, dostane proplacen průměrný plat + nějaký bonus s tím, že se nakazí a po měsíci se vrátí domů jako pro okolí bezrizikový jedinec.   

2, prezidentská amnestie pro uvolnění kapacity jedné z věznic pro "ne nosiče"

Chápu znechucení nad postupným zaváděním opatření. Někteří nenošení roušek a dodržování pravidel chápou jako odpor vůči tomu jednomu ... . Ale jak by jste se tvářili, kdyby Vám tu pobíhal jeden takový s tuberkulózou? 

Když už není někdo "hrdina", ale jen obyčejný "ne nosič", má raději sklopit krovky a podřídit se, nebo si ten měsíc místo v hotelovém komplexu užít někde jinde.

3, hotely pro zodpovědné nakažené

Když už se konečně dočkáte a jste pozitivní, řešíte jak ochránit své nejbližší a covid hotel může být jedním z řešení. Toto již funguje v Praze, ale co to tak podpořit? Peníze se tisknou, tak proč je nepoužít na něco užitečného? Jak může člověk bez zdravotního vzdělání zabránit přenosu nákazy na jiné, když v nemocnici se to děje i za přísných hygienických podmínek? P.S. kde jsou ty rychlotesty?

4, rozpustit dva ze čtyř posledních kolektivů

Kde dochází k největšímu přenosu nákazy? Práce, rodiny, domovy důchodců a LDN. Pracovní kolektivy a rodiny tak jednoduše rozpustit nejdou, takže tu jsou ty zbylé dvě. Ti lidé v těch posledních nejrizikovějších skupinách lze rozdělit na dvě skupiny: 1, jejich příbuzní nemají čas/prostředky/schopnosti se o ně postarat a pokud by stačil jen čas a prostředky, o své příbuzné by se postarali. 2, skupina jsou odloženi a čeká se jen na jejich konec. Vládo, spočítej si, kolik přímých kontaktů mají tito lidé v ústavech a kolik by jich měli v domácím prostředí. Dej těm, kteří se chtějí o své příbuzné postarat čas a peníze. A na  jaře jim umožni vrátit se zpět do práce.

5, motivuj

Kromě příkazů, zákazů a hrozeb existuje i něco jako motivace. Přikazujeme práci v home office? Nezní lépe - kdo prokáže, že jeho zaměstnanec pracoval 15 dní v měsíci v home office, dostane ... Kdo nechá otestovat své zaměstnance dostane ... . Kdo zavede sick days dostane ...  (každý vedoucí má v hlavě pokladničku a když slyší jak to cinká, udělá pro ten zvuk cokoliv).

Slovo závěrem - pokud zemře 1% z nakažených, znamená to, že zemře 10 tisíc z milionu. Podle pana Jaroslava Flegra by mohlo stačit promoření 3 milionů lidí (ať už nakažením nebo očkováním), aby začal virus ustupovat podobně jako chřipka, která také na jaře nemá kde brát a končí. Takže minimálně 30 tisíc lidí zemře na/s kovidem (na/s - jak kdo chce) a nedá se proti tomu nic dělat, x tisíc lidí zemře na kovid, protože pro ně nebude místo na JIP a k tomu ještě y tisíc lidí na za normálních podmínek léčitelná onemocnění z důvodu přetížení zdravotního systému, strachu obvodních lékařů léčit nebo strachu navštívit zdravotní středisko. A nechápu, proč nám to nechce Andrej v čau lidi říct narovinu.

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslav Haluza | středa 28.10.2020 1:06 | karma článku: 7,62 | přečteno: 397x