Budete volit tak, aby Váš hlas nepropadl?

Jdeme do volebního finále a logickým vyvrcholením je sehnat hlasy lidí, kteří k volbám chtějí jít a mají dilema, zda volbou strany s nízkými preferencemi jejich hlas nepropadne. 

Teď to bude každý den:

nejdeš k volbám = volíš ty druhé

volíš slabou stranu = volíš ty druhé

Ale co když Váš jeden jediný chybející hlas bude znamenat, že Vaše strana dostane jen 4,99999 % a nepostoupí do sněmovny? Váš hlas u "velké" strany, potencionálního koaličního partnera (divil bych se, kdyby jste se rozhodovali mezi ultra levicí a pravicí) bude jeden z mnoha. Dost velké dilema - jistota nepropadnutí hlasu vs. sázka na divokého koně.

Každý si musí obrázek udělat sám a těch zásadních otázek u těchto voleb je jako u každých voleb dost:

Chcete být poslušným členem EU, máte rádi Rusko nebo chcete být suverénním Evropanem?

Chcete Green Deal a nebo máte na řešení ekologie jiný názor, nebo je Vám ekologie u ...

Euro ANO - NE ? (třetí varianta neexistuje)

Znárodňovat byty, stavět byty z vybraných speciálních daní a nebo existuje jiná varianta řešení neexistujícího nedostatku bytů? Mimochodem byty jsou, jen se nedokáže vytvořit vztah pronajímatel x pronájemce a i zde existují možnosti jak je k tomuto vztahu přivést nebo přinutit.

Školství, armáda a její rozpočet, Česká pošta a dráhy, důchody,  ... Spousta otázek, které je schopná Vašim preferovaným způsobem řešit Vaše vybraná strana, ale jak je bude řešit ta náhradní? 

Pokud máte v hledáčku jednu stranu z velké trojky, máte vystaráno. Ale co my trpaslíci? Dilema, které mám letos už za sebou. Pokud by měla po volbách vzniknout vládní koalice dvou ze tří stran velké trojky a to je více než pravděpodobné, je pro mě volba velké strany nepřijatelná, protože malý ústupek z mých preferencí se díky takové koalici stokrát znásobí. Pokud se můj divoký kůň dostane do sněmovny a bude to klidně jen o fous,  je zde alespoň nějaká šance na změnu. 

Budu hrdým trpaslíkem!!!

 

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslav Haluza | středa 29.9.2021 8:01 | karma článku: 17,45 | přečteno: 483x