Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

O.k. ale pak je irelevantní zkoumat i S/NA u těch cca 30.000 mrtvých každý rok s pozitivním testem na chřipku...

0 0
možnosti

Minulí rok ekonómovia predpovedali príchod ekonomickej krízy. Pandémia má zabezpečiť farmaceutickým firmám vysoké zisky aj počas ekonomickej krízy.

Sponzorstvo = legálna korupcia. Bill Gates patrí medzi najväčších sponzorov WHO. Ak nechce WHO prísť o najväčšieho sponzora, musí WHO robiť také vyhlásenia ktoré vyhovujú nadácii Billa Gatesa a americkým farmaceutickým firmám. Bohužiaľ, Bill Gates prostredníctvom skorumpovaných úradníkov vo WHO ovláda väčšinu politikov po celom svete. Celá pandémia je iba o biznise, najprv rúška, teraz testy, o pár mesiacov to budú vakcíny.

Na Slovensku je priemerná úmrtnosť na chrípku 1500 ľudí, v Čechách 2600 ľudí.

http://www.vzbb.sk/sk/aktuality/spravy/2018/chripka_2018_Avdicova.pdf?fbclid=IwAR3LqCmnsZF4qDAEF7YeD7rcKcq4i7JkgxSpixU3aCqhDjCOtQS9o9yUbkI

Úmrtnosť na chrípku je niekoľkonásobne vyššia ako na koronavírus. Počas chrípkovej sezóny 2017/2018 sa na Slovensku nakazilo 1600000 ľudí a z toho 37000 malo vážne komplikácie. V štatistike sú iba ľudia ktorý navštívili lekára a k lekárovi idú ľudia až keď majú vážne príznaky. Ak by takto účelovo vyhľadávali ľudí chorých na chrípku, počty nakazených by boli niekoľkonásobne vyššie ako pri koronavíruse.

Bez protipandemických opatrení by žiadna druhá vlna nebola. Vládam táto pandémia vyhovuje a preto sa ju budú snažiť pomocou protipandemických opatrení udržať čo najdlhšie. Bez pandémie by museli vlády šetriť a snažiť sa udržať vyrovnaný rozpočet. Vďaka pandémii môžu neobmedzene rozhadzovať a zadlžovať štát.

0 0
možnosti

A co když na mě nikdy nic neleze, očkování včetně tetanu dávno propadlé ?

Ať si ten kdo si neumí ochránit zdraví jinak nosí respirátor a nejsou znásilňováni všichni ostatní...

Každého volba jak se ochrání.... nejúčinnější je nedat bakteriím a virům dostatek sacharidů pro množení/replikaci a není co řešit https://youtu.be/N3gV-s4WGgY

https://stanislavkunc.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=758103

0 0
možnosti

Ano, souhlas. Takže kolik máme zesnulých třeba včera? To jsem z článku nezjisitl. Neurčité závěry jsou totiž pane profesore poměrně k ničemu. Průměrná denní úmrtnost je cca 70 osob denně a v nastávajícím období se velmi zvyšuje, zatím co jaro a léto je milosrdné k adeptům hrobových míst. Je z toho těch virových aktuálně 40 málo, mnoho?

0 0
možnosti
Foto

Průměrná denní úmrtnost je v ČR tak 310 lidí nebo tak něco. 70 je snad za Prahu, což je samozřejmě rozhodující, to dá rozum, ale za hranicemi Prahe taky nejsou nesmrtelní (ač je to k neuvěření - ten čistý vzduch, ta příkladná strava.....). - - - - O víkendu jsem pod tou palbou podlehl skepsi a nadšení, že bude lockdown. Tak zřejmě změna, formální lockdown nebude už asi nikdy (problémy s nárokem na náhradu škody....), to jen lidi poté, co jim začnou pomírat lidi v okolí, zalezou domů a ani nebudou moc daleko vycházet.... jinak já už jsem zase utratil během 24 hodin skoro 5 tis. za trvanlivé potraviny - proboha co s tím budu dělat když ten lockdown fakt nebude?!?!?!?!

0 0
možnosti
Foto

Pane Flegre tak nakonec bude po Vašem. Od pondělí lockdown jako BrnoR^

0 0
možnosti
Foto

Tak nakonec jenom další kosmetika. O rychlém promoření populace je tak definitivně rozhodnuto.

0 0
možnosti
Foto

Deklarace tisíců virologů a lékařů z celého světa

"Jsme epidemiologové infekčních onemocnění a odborníci na veřejné zdraví. Dělá nám starosti, jaké zničující dopady na tělesné a duševní zdraví mají opatření proti C... a navrhujeme místo nich takzvanou cílenou ochranu.....

celá deklarace i s podpisy: https://gbdeclaration.org/great-barrington-declaration-czech/?fbclid=IwAR0ONa_R22gmY_gDaJN5U8e3pVv0wJi1318hua-VVTOHirRaOzRjBK2QUp0

0 4
možnosti
Foto

Prakticky po celém světě jsou dnes přijímána tvrdší opatření, kterými se má zpomalit šíření koronavirové pandemie. Plán trojice expertů, jenž vznikl v Massachusetts a dostal název Barringtonská deklarace, podporuje radikálně odlišné řešení. Sunetra Guptaová, Jay Bhattacharya a Martin Kulldorff z Oxfordské, Stanfordovy a Harvardovy univerzity se domnívají, že i když je zapotřebí nadále chránit starší a nemocné, ti v nejmenším ohrožení, což jsou zdraví a mladí, musí dostat možnost pokračovat v obvyklém životě. Snaha snížit počet infekcí by podle nich celou pandemii jen protáhla. Autoři deklarace už v září v otevřeném dopise tvrdili, že potlačení viru je nerealizovatelné.

0 0
možnosti

Klidně Hru o trůny - všechny díly v angličtině. Nebo raději teorii velkého třesku - opět v angličtině. Tedy pakli angličtinu už dokonale nezvládáte, v tom případě byste měl výběr ztížen. Kdybych já mohl kterýkoli ročník studia na Př. F. vyměnit za takto intenzivní kurz angličtiny, neskutečně bych na tom v průběhu života vydělal.

3 0
možnosti

Ani níže uvedené tvrzení není tak docela pravda, protože by se musely odfiltrovat jiné vlivy - např. v některých letech řádila chřipková epidemie ... "Jediný způsob, pomocí kterého se dá zjistit, kolik smrtí má na svědomí koroňák, bude nakonec spočítat, o kolik tisíc lidí zemřelo v době epidemie více než v jiné roky."

0 0
možnosti
Foto

Zkuste nahlédnout třeba sem:

https://ourworldindata.org/excess-mortality-covid

Je to porovnání celkového počtu úmrtí (bez ohledu na příčinu) v různých zemích letos po týdnech

0 0
možnosti

I79v11o 47Š27t16o82r18e58k

8. 10. 2020 22:23

Odpovědi na to, jestli je správně uvádět, že člověk zemřel "s covidem" nebo "na covid", oscilují mezi dvěma extrémy: jeden extrémní názor (jehož je p. Flegr zjevně zastáncem) říká, že když měl zemřelý COVID, potom COVID byl příčinou úmrtí, ať už přímou nebo nepřímou (viz jeho vlastní text: Je nesmysl se ptát, zda ti lidé zemřeli s covidem nebo na covid. Ti lidé umřeli kvůli covidu a je jedno, zda byla bezprostřední příčinou COVID-19, nebo třeba havárie sanitky s neodpočinutým řidičem). Druhý extrémní názor říká, že obětí COVIDu je pouze ten, kdo prokazatelně zemře ve zcela doložitelné příčinné souvislosti se zdravotními problémy způsobenými COVIDem (zpravidla selhání dýchání). Osobně mám za to, že pravda bude někde mezi – rozhodně nesouhlasím s p. Flegrem, že když někdo zemře s COVIDEM, potom zemřel „kvůli COVIDu“. To je přeci naprosto absurdní názor (příklad: budu COVID pozitivní, nicméně COVID v mém těle nebude páchat žádné problémy a mé tělo se s ním bude schopné samo a bez jakýchkoliv komplikací vypořádat. V době, kdy jej ale budu v těle mít, mě srazí automobil a zemřu na následky takové autonehody (řidič bude COVID negativní...). Zemřel jsem potom „kvůli COVIUDu“, jak píše p. Flegr? To jako vážně?). Stejně tak nesouhlasím s druhým extrémem – zde souhlasím s p. Flegrem v tom, že určit přesnou příčinu úmrtí bývá mnohdy obtížné (byť si na rozdíl od něj si nemyslím, že je to možné pouze v tak jasných případech, jako je „ustřelená hlava“ – spektrum jednoznačných příčin úmrtí je nepochybně mnohem a mnohem širší). Tzn. souhlasím s tím, že je namístě opatrnost a obezřetnost, ale rozhodně nesouhlasím s tím, že každý, kdo zemřel „s COVIDEM“ („COVID pozitivní“) zemřel „kvůli COVIDu“.

0 0
možnosti
Foto

A co by byl třeba případ nemocného pacienta, který zemře (test COVID negativní) kvůli tomu, že JIP je obsazena těžkými případy COVID? Je to smrt bez vazby na COVID?

0 0
možnosti

Fakta. Počet mrtvých v ČR (ať na covid nebo s ním) je 77 na 1 milion obyvatel.

V této statistice nám patří 32 pozice v Evropě. Sme ve skupině zemí kde se málo umírá (a to o řád míň než ve Francii, Itálii, Španělsku, UK....). Kupodivu to jsou většinou země bývalého východního bloku. Proč?? Jiná genetická výbava??? Očkování proti TBC??? Šak proočkované Portugalsko taky nemá nějakou drastickou úmrtnost na rozdíl od souseda španěla.

Fakt č. 2.

Máme cca 1500 hospitalizovaných z toho 1/4 na JIP. Máme jednu z nejhustších sítí zdravotnických zařízení na světě. Máme tady 200 špitálů. Každej občan této země má v dojezdové vzdálenosti 30km 5-10 špitálů. To mi chce někdo tvrdit, že tu není kapacita??? A jestli není co se teda půl roku dělalo??? A vyhodilo se půl bilionu (to nebude pravděpodobně konečné číslo) jen tak komínem??

Prosím přestaňte strašit a nechte to konečně bejt.

3 7
možnosti
Foto

A všiml jste si že počet pozitivních testů roste exponenciálně a zároveň exponenciálně roste i denní počet hospitalizovaných a logicky poroste i denní počet mrtvých

5 1
možnosti