Zdání právního státu? Zeman, Babiš a Hamáček k trestnímu stíhání

Bezuzdnost vrcholných činitelů, včetně třeba Schillerové a Havlíčka, už je neúnosná. Jenže to by na to musel někdo mít odvahu a chtít nekrást. Asi naivní představa.  

V poslední době pro mě ztrácí smysl glosovat současnou politickou situaci. Aktuální skandál kolem Jana Hamáčka mi to jen potvrzuje. Ministr vnitra naprosto ztratil smysl pro realitu, pokud si článek na Seznam zprávy přečtete, vypadá velmi autenticky a je v něm tak velké množství konkrétních podrobností, že mu bezezbytku věřím.

Naprostá ztráta soudnosti, zjevné znaky psychotického jednání, absolutní všehoschopnost, jediný cíl, sebenesmyslnějším způsobem zachránit sám sebe. Hamáček už patří na psychiatrii a ne do vlády a také zjevně patří za mříže. Ovšem hloupost volitelů v ČSSD je také nekonečná, hlavně, že poslechli Haška...... a poslali se do politického podzemí. 

Babiš nic nevěděl? Je to úplně jedno. Už je jako kolovrátek, o ničem neví, za všechno mohou ostatní, nemá střet zájmů, Agrofert ho nezajímá. Ať o tomhle věděl či ne, pro každého rozumného člověka už musí být nevolitelný. V reálu jedná Babiš identicky jako Hamáček, hlavně zachránit sám sebe, psychotický je úplně stejně. 

Zde je další důvod k frustraci. ANO plus SPD stále znamená hodně přes třicet procent preferencí. Co bychom pak chtěli, obě partaje představují politickou žumpu a stále tolik voličů, asi stejně jako při prezidentských volbách. Světu už musíme být pro smích, spojenci budou brzy litovat, že se za nás ve vrbětické kauze postavili. A jen hlupák věří, že už je to všechno. Příčiny budou nepochybně hlubší.

Zeman je kapitola sama pro sebe. Začíná být zjevné, že ministři byli jmenováni jen na základě servilnosti vůči Hradu. Nechci psát, že Zeman je ruský a čínský agent. On se tak prostě chová a hloupost českého voliče nezná mezí. Označil bych ho jako ztělesnění politického zla profesionálních politiků a proto se ptám sám sebe, proč donekonečna glosovat zjevné psychopaty. Kdo nechce, ten to nevidí a nebude chtít vidět při jakékoli argumentaci, přes čtyřicet procent českých voličů (připočteme-li KSČM a ČSSD). 

Volil bych stranu, která by jasně deklarovala, že to úžasné trio nechá důkladně prošetřit a vydá trestnímu stíhání. Jestliže si chceme zachovat alespoň zdání právního státu, je to nutné. Bezuzdnost vrcholných činitelů, včetně třeba Schillerové a Havlíčka, už je neúnosná. Jenže to by na to musel někdo mít odvahu a chtít nekrást. Asi naivní představa.  

Autor: Jaroslav Červenka | úterý 4.5.2021 15:47 | karma článku: 27,91 | přečteno: 1336x